ABS -пак не работи

Техническа и сервизна информация за Passat
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 02 окт 2006 12:33

doktora написа: И да попитам - когато лампичката свети непрекъснато, без да премигне нито веднъж, за какво става дума?

означава че абс-а не работи :)
означава да му изкубеш лампата и да спираш без помошни средства :) :) :)

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Пон 02 окт 2006 14:11

doktora написа:1. Значи Пасат В4 явно е малко по умничък от В3, защото като идва едно момче да прави диагностика, компа си каза точно какво му е на ABS .....

2. Та и аз да се оплача - и на мен ми светна пак гадния ABS, нищо че преди месец му смених датчика.

3. И да попитам - когато лампичката свети непрекъснато, без да премигне нито веднъж, за какво става дума?

Значи...
1. Зависи от АБС-а, не от Пасата...така мисля :wink:
2. Ти си сменил един, а има още 3 на брой! Може да е някой от тях..А може и да не е датчик
3. Означава, че напълно не работи /той Оnе ти го е казал/ :wink:

И все пак мойто мнение е, че след като го имаш е хубаво да го оправиш...това е един плюс все пак и...малко повече сигурност.

Smilewolfer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smilewolfer » Пон 02 окт 2006 18:56

Аз имах проблем с ABS подобен ,в смисъл ту го има ту го нямя.Прегледах датчици - изправни.После просто напръсках всички клеми с контактен спрей и системата тръгна като пушка.

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пон 02 окт 2006 20:01

Моя не е правил номера откак смених спирачната течност ....

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 03 окт 2006 14:55

Най-лесно е да изтръгна лампичката и да не се занимавам повече с тази система, но защо примерно заради един кирлив датчик, или изгоряло реле да загърбвам нещо което като цяло струва 3-4000 лв. Значи под непрекъснато светене на лампичката, имах в предвид освен че не угасва, но дори и не премигва когато светне в началото.Нали като се даде на контакт и лампичката светва, след което премигва няколко пъти ( предполагам че премигванията са някакъв вид самодиагностика ) и след това угасва, или ако има повреда остава да свети.При мен точно това е особеното - не премигва, като че ли не си прави предварителната самодиагностика. Иначе ми е ясно какво означава ако не угасне. Ако според вас непремигването означава напълно неработещ ABS, каква може да е причината затова? Ето днес пак всичко е наред - премигва си, след това угасва, без да пипам нищо :?: :roll:
За спирачната течност - 4-ти или 5-ти път ги питам в сервиза където редовно си ремонтирам колата, дали ще ми я сменят и отговора им е: "че ако толкова държа ще направят смяната, но по добре да не я бутам, още повече щом съм бил с ABS, защото после щяло да падне голямо обезвъздушаване. Не дай си боже да влезел въздух в ABS и тогава игарчката била голяма" И аз се плаша от това и така не се решавам да я сменя. Иначе в форума съм чел темите за начините на смяна на спирачна течност, чрез които се избягва попадането на въздуг в системата, но предполагам че в сервиза ги знаят тези начини, но въпреки това избягват такава смяна .

Последна промяна от doktora на Вто 03 окт 2006 14:58, променено общо 1 път.

aron1
Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот aron1 » Вто 03 окт 2006 14:56

аз сам сменил те4носта,напраскал сам сас спреи и па нема никои

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Вто 03 окт 2006 15:04

doktora написа:Ако според вас непремигването означава напълно неработещ ABS, каква може да е причината затова? Ето днес пак всичко е наред - премигва си, след това угасва, без да пипам нищо...

Няма значение - и при мен беше така..първо го правеше от време на време..после- все по-често, и накрая почти постоянно..
При всички положения, щом свети- значи не работи...
А каква е причината- можеш да разбереш най- лесно, ако я тестваш.
Всичко ще си каже :wink:

doktora написа:За спирачната течност - 4-ти или 5-ти път ги питам в сервиза където редовно си ремонтирам колата, дали ще ми я сменят и отговора им е: "че ако толкова държа ще направят смяната, но по добре да не я бутам, още повече щом съм бил с ABS, защото после щяло да падне голямо обезвъздушаване. Не дай си боже да влезел въздух в ABS и тогава игарчката била голяма"

Хммм..и като си с АБС - да не сменяш спирачна течност ли?
Оставам с впечатлението, че на хората във въпросния сервиз или не им се работи, или нямат време , или не са сигурни дали въобще могат да го направят..
Значи, хубаво е да го погледне човек, който се занимава с тези работи... Възможно е за това да ти отказват :wink:

aron1
Контакти:

Мнениеот aron1 » Вто 03 окт 2006 19:31

този модел абс са ТЪПИ нямат памет те са от парвите дори в юнитреид не могат да го тестват няма такава апаратура.вси4ко се прави на рука едно по едно мамка му АТ е модела

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 04 окт 2006 8:29

doktora в тоз сервиз дето си ходил явно са пълни галфони щом ти говорят такива простотии
Именно честата и навременна смяна на спирачна течност биха предотвратили проблеми с помпата на абс-а , както и тези на съединителя . А си има начин да не се налага почти никакво обезвъздушаване - през едно от колелото се източва течноста като някой следи нивото в казанчето, в момента в, който тя спадне до отвора преди да засмуче въздух започва доливането на новата и така се преминава през всички колела, като се изтака докато дойде свежата течност, съвсем малко работа с педала се налага така - и си готов ....не е кой знае каква философия

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 04 окт 2006 9:12

ONE, знам за този начин за смяна - точно за това споменах че съм чел в форума за подобни начини, при които може да се избегне влизането на въздух в системата. Но в сервиза нещо никак не им допада смяна на спирачна течност. Имай в предвид че аз даже съм си купил такава и така си стои в тубичките. Иначе си вършат съвестно работата като отида там, нали все пак съм и един от най-редовните клиенти. В крайна сметка ще се престраша , ще отида и направо ще им кажа да почват смяната.

aron1
Контакти:

Мнениеот aron1 » Сря 04 окт 2006 10:51

те4носта се сменя под налягане не се занимаваите с глупост отидете на симеоновско 6осе там ана завоя посока гара пионер я сменят за 25лв. това е срещупътя за зоологи4еската градина от към задния вход

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 04 окт 2006 11:07

Докторе, просто ги подомързява нещо момчетата... Не, че е сложно, но е пипкаво, а не могат да ти искат кой знае каква пара за нищо и никакво, та за това..
Ако знаеш при мен каква мътилка изтече на времето...

aron1
Контакти:

Мнениеот aron1 » Сря 04 окт 2006 19:54

този абс ме побарка в сервиза казаха 4е за 1 път вийдат такъв проблем не работи един електри4ески клапан в помпата отговарящ за предно дясно колело незнаят как да го оправят , но забележи сега лампата не свети и абс работи спирах екстремно 2-3 пъти и не се върти колата абе луда работа мамка му

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 04 окт 2006 21:47

aron1 написа:... не работи един електри4ески клапан в помпата ...незнаят как да го оправят

Баси! Знаят какъв е проблема, но не знаят как да го оправят??!
Че то ако се разглоби, ще се види! Или почистване и раздвижване, ако е механично, или смяна на бобинка, ако е електрическо.. или оправяне на връзката до него!
Ако се разглабя, значи може да се поръча нова. ако не- смяна на блока с клапаните... Ама е бая солено сигурно...

aron1
Контакти:

Мнениеот aron1 » Чет 05 окт 2006 13:43

trqbva da se smeni v bosh ama zarej 6te karam dokato ne svetne :D

Върни се в “Passat”