грешка P2108 прочетена с Garmin ecoroute HD ? 2005 Golf BKD
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: грешка P2108 прочетена с Garmin ecoroute HD ? 2005 Golf BKD
Колеги имам проблем колата почна да гори доста над нормалното.Градско на къси разстояния гори над 10-11 /100 , На дълъг път гори 7.5до 8 /100 това е прекалено много според мен .Ако някой има идея къде е проблема да сподели
- Trus7m3
- Автомобил: Golf 7 Alltrack 18 TSI 4motion
- Двигател: 2017
Колега, колегаа.... 100 теми има относно разхода!
И все пак - абсолютно нормално е! извън градското много ми се вижда, но градското си е ок (ако наистина я караш на къси разстояния!) От нас до работата ми е 3.5-4 км (Голф 5, BKD)и ми дава 10

И все пак - абсолютно нормално е! извън градското много ми се вижда, но градското си е ок (ако наистина я караш на къси разстояния!) От нас до работата ми е 3.5-4 км (Голф 5, BKD)и ми дава 10
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам приятел със същия двигател но колата е Ауди а3 и ми каза че извън градско при нормално каране му гори най много 6/100 а градско над 8 не качва .Като я купих колата си правих експеримент извън градско съм я свалял до 6/100 при пробег 700км не прекъснато каране , сега каквото и да правя под 7/100 не мога да сваля
Грешките не съм ти ги гледал коя какво означава.
Така... разхода ти се е вдигнал защото ЕГР-а ти не работи...нормално е при голф 5 когато не работи изправно. Разхода се вдига с 2-4литра предимно градско, а извън с по-малко. Разхода ти извън градско ти е висок. КОлата гори с 120-160км от 5,5 до 6,5 на 100/км.
Ако не го оправиш ще ти изпише некви глупости на таблото и може да влезе в авариен режим. Има два начина да се справиш с проблема. Първия е да си оправиш егр-а...или е запекал или имаш проблем с вакуума към него или ти се е скъсала мембраната. Предполагам ти е целия в масло ама това е нормално...то затова и запича. Второто решение е да махнеш или затапиш. При затапването ще си с проблем какъвто си в момента с висок разход изразен предимно градско. Освен механично затапен трябва да се изключи и софтуерно иначе ще си останеш с високия разход. Изключването софтуерно НЕ СТАВА с ваг ком и да го ограничиш, както на голф 4 ПД, и НЕ СТАВА с другия познат метод на тунерите използван пак при голф 4 ПД да се зададе търсена стойност примерно 800mg, която двигателя въобще не може да достигне дори и с изключен ЕГР и компа така не набива грешка, но тук при голф 5 тия тактики не работят. Решението е Brezel и аз съм първия на когото той изключи софтуерно ЕГР на голф 5 2.0ТДИ.
Ако имаш въпроси питай... правил съм много неща по тоя двигател и ще се радвам да ти помогна, но не се доверявай на всеки майстор, щото и на мен ми викаха, че нещо съм се объркал за разхода, защото при мен беше изключен софтуерно, както го правят при голф 4 ПД и ми се вдигна разхода много. Ходих няколко пъти и ме правеха на глупак, че съм си въобразявал, че всичко си работела ала бала аман от разбирачи и единствено Brezel ми обърна внимание и човека си игра 2 дена и го изключи наистина без да се вдига разхода.
А дали вече турбото ти е запекло или катализатора ти е за смяна това е отделен въпрос и проблем.
Така... разхода ти се е вдигнал защото ЕГР-а ти не работи...нормално е при голф 5 когато не работи изправно. Разхода се вдига с 2-4литра предимно градско, а извън с по-малко. Разхода ти извън градско ти е висок. КОлата гори с 120-160км от 5,5 до 6,5 на 100/км.
Ако не го оправиш ще ти изпише некви глупости на таблото и може да влезе в авариен режим. Има два начина да се справиш с проблема. Първия е да си оправиш егр-а...или е запекал или имаш проблем с вакуума към него или ти се е скъсала мембраната. Предполагам ти е целия в масло ама това е нормално...то затова и запича. Второто решение е да махнеш или затапиш. При затапването ще си с проблем какъвто си в момента с висок разход изразен предимно градско. Освен механично затапен трябва да се изключи и софтуерно иначе ще си останеш с високия разход. Изключването софтуерно НЕ СТАВА с ваг ком и да го ограничиш, както на голф 4 ПД, и НЕ СТАВА с другия познат метод на тунерите използван пак при голф 4 ПД да се зададе търсена стойност примерно 800mg, която двигателя въобще не може да достигне дори и с изключен ЕГР и компа така не набива грешка, но тук при голф 5 тия тактики не работят. Решението е Brezel и аз съм първия на когото той изключи софтуерно ЕГР на голф 5 2.0ТДИ.
Ако имаш въпроси питай... правил съм много неща по тоя двигател и ще се радвам да ти помогна, но не се доверявай на всеки майстор, щото и на мен ми викаха, че нещо съм се объркал за разхода, защото при мен беше изключен софтуерно, както го правят при голф 4 ПД и ми се вдигна разхода много. Ходих няколко пъти и ме правеха на глупак, че съм си въобразявал, че всичко си работела ала бала аман от разбирачи и единствено Brezel ми обърна внимание и човека си игра 2 дена и го изключи наистина без да се вдига разхода.
А дали вече турбото ти е запекло или катализатора ти е за смяна това е отделен въпрос и проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kenwood написа:Грешките не съм ти ги гледал коя какво означава.
Мерси за обяснението не мисля да го затапвам поне за сега а ще го сменя най вероятно в най скоро време .Живея и работя в гърция така че тука майстори за дизел почити няма защото тука дизел карат само таксита и пикапи ,имаха закон че не можеш да караш дизелова кола освен споменатите.Поне един егр ще намеря кой да ми смени а по принцип ми предстоят доста ремонти по колата но ще са на есен имам проблем със скоростната кутия също и лагер преден и нещо друго чука май полуоска или каре .Но аз не я карам много за това на есен като се прибера ще я правя,освен ако не ме остави някой ден на пътя де.
Какъв проблем имаш със скоростната кутия?...и как разбра, че е в нея?
-
- Автомобил:
- Двигател:
kenwood написа:Какъв проблем имаш със скоростната кутия?...и как разбра, че е в нея?
Ами значи по някога се случва като съм на място не мога да изключа от първа или задна и съединителя увлича.Писал съм в тази тема viewtopic.php?f=19&t=308329
Да знам за този проблем...миислех, че е нещо по-лек проблема... много проблеми станаха по тия голфове и то скъпи проблеми.
Коя година ти е голфа?
Коя година ти е голфа?
-
- Автомобил:
- Двигател:
2005 година е но то е ясно че ще се прави при положение че го купих доста евтино преди година и половина .Психически съм подготвен за ремонтите само малко финансово се притеснявам щото не знам какви пари ще ми трябват но едни 3-4 хилки в най лошия вариант ще заминат.Исках да те питам във вратите на колата в долния край има едни 4ервени плафончета май са само светлоотразителни само или светят при теб ?
Не съм запознат с всички нива на оборудване, но и при мен са само светлоотразители, а и не съм виждал на някой да светят.
Ако наистина си я взел много изгодно си заслужава да я стегнеш, но има далеч по-рентабилни и здрави коли от тая конкретно с 2.0 тди.
Ако наистина си я взел много изгодно си заслужава да я стегнеш, но има далеч по-рентабилни и здрави коли от тая конкретно с 2.0 тди.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kenwood написа:Не съм запознат с всички нива на оборудване, но и при мен са само светлоотразители, а и не съм виждал на някой да светят.
Еми според мен изгодно я взех и ще я стягам няма начин ,пък ако видя че не е тя колата си държа старата ГОЛФ 3 и ще си карам нея.Не вярвам че ще се откажа от нея де ама не се знае нищо.Много съм доволен от возия вървеж и външен вид с 2 думи колата ме кефи,а и сравнение със голф 3 1.6 93г няма как да не ме кефи

На колко км е твоята?
Няма спор визията е готина, а за мен возията е перфектна...намерен е баланса между макс. устойчивост и комфорт. Най-добрата кола която съм карал за извънградско...не се уморяваш, с удобни и прегледни уреди и с мнооого добра шумоизолация. Само да не бяха тия скъпи ремонти и дефекти.
Няма спор визията е готина, а за мен возията е перфектна...намерен е баланса между макс. устойчивост и комфорт. Най-добрата кола която съм карал за извънградско...не се уморяваш, с удобни и прегледни уреди и с мнооого добра шумоизолация. Само да не бяха тия скъпи ремонти и дефекти.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес ми се появи нова грешка P-0299 -turbocharger/supercharger "A" Underboost Condition
Моля някой запознат да се изкаже
Пояснявам че турбото за около 200км се изключи поне 4-5 пъти и старите грешки писани по горе не са оправени
Моля някой запознат да се изкаже
Пояснявам че турбото за около 200км се изключи поне 4-5 пъти и старите грешки писани по горе не са оправени
- Trus7m3
- Автомобил: Golf 7 Alltrack 18 TSI 4motion
- Двигател: 2017
с 90% вероятност е "актуатор" на турбото, евентуално EGR или N75. 10% за пропуски на въздух (през тръби или интеркулер).
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
у6ле на колко км е голфето че не може да надуе.Като си дойдеш в БГ има доста майстори и ше я оправиш, не бери грижа. Мисля че чак 3-4к няма да ти трябват....
Върни се в “Дизелови агрегати”