1.9TDI разлики?
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Re: 1.9TDI разлики?
На пръв поглед можеш само да различиш 90 кс и останалите 101,115,131,150 последните нямат ГНП!!! те са Помпа Дюза "ПД" Първите 3 (101,115,131) така на пръв поглед не можеш да ги различиш трябва "вещо" око.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
В багажника има стикер-до резервната гума.Там ще намериш кода на двигателя!И от там колко коня.Пример-AJM-116 кс.
aliyatin.com написа:В багажника има стикер-до резервната гума.Там ще намериш кода на двигателя!И от там колко коня.Пример-AJM-116 кс.
А точно тези лепенки се сменят за норматив...по-трудния вариант е да заличиш номера на мотора и да напишеш друг

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А най-добре може да се види на документацията на колата. Примерно в някой талон 

- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
icak написа:Харесал съм една Бора, писана е 131 коня, но на багажника и на капака на мотора е с обикновените букви. Как се разпознават външно дали са 90, 116 или 131? Мисълта ми e да не лъжат нещо, знаете как е, поне да разбера отсега, да не се разкарвам излишно.
Нямай вяра на джамбазин! За всяка дума те лъже!!! После сяда в кафето и започва да разказва на другите джамбази какъв "балък" е намерил!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е нормална кола може и по турбината да се разбере...
110- GT1749V
116- GT1749V
131- GT1749VA
150- GT1749VB
110- GT1749V
116- GT1749V
131- GT1749VA
150- GT1749VB
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
icak написа:За номера на двигателя ми е ясно, обаче колата в друг град и я гледам на снимки, затова питах дали външно не се разпознават. И вярно, че буквите са тъпа причина за съмнение, ама ми стана интересно за какво му е на някой да маха червените и да слага обикновени, че и на капака на двигателя чак.
Мерси за отговорите, ако тръгна да я взимам и има нещо пак ще пиша.
Моите на двигателя са червени а от зад на багажника бели.Капака върху двигателя лесно се сменя и може да се сложи всякакъв от ПД.Най-добре на място щом си се запалил без ходене няма да се разминеш

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
aliyatin.com написа:Моите на двигателя са червени а от зад на багажника бели.Капака върху двигателя лесно се сменя и може да се сложи всякакъв от ПД.Най-добре на място щом си се запалил без ходене няма да се разминешВиж гаража има снимки на буквите!
Да, ама аз не се сещам да съм виждал ПД от тези години без червена буква на капака на мотора.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
icak написа:За номера на двигателя ми е ясно, обаче колата в друг град и я гледам на снимки
Сори ама по снимки няма как да стане освен да вярваш на честната дума на търговеца ! Ако си харесал колата звъниш по телефона и му казваш "Ще пътувам да я гледам тая кола,но ако се окаже че не е с такъв двигател какъвто пише в обявата ще ми платиш бензина...! " ако вземе да мрънка му пожелаваш приятен ден и продължаваш с разглеждането

-
- Автомобил:
- Двигател:
aliyatin.com написа:icak написа:За номера на двигателя ми е ясно, обаче колата в друг град и я гледам на снимки, затова питах дали външно не се разпознават. И вярно, че буквите са тъпа причина за съмнение, ама ми стана интересно за какво му е на някой да маха червените и да слага обикновени, че и на капака на двигателя чак.
Мерси за отговорите, ако тръгна да я взимам и има нещо пак ще пиша.
Моите на двигателя са червени а от зад на багажника бели.Капака върху двигателя лесно се сменя и може да се сложи всякакъв от ПД.Най-добре на място щом си се запалил без ходене няма да се разминешВиж гаража има снимки на буквите!
Колега дане би да са избелели твойте аз съм виждал доста пъти избелели букви. А и до колкото се вижда на снимките от гаража ти DI се отличава видимо от T-то не знам дали е от светлината но на мен си ми изглеждат избелели.
А иначе и отпред под капака на единия калник има табелка с означението на двигателя. А по километржа може да се различи също дали е ПД те са разграфеи до 260km/h.
Върни се в “Дизелови агрегати”