газов инжекцион или обикновен изпарител?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: газов инжекцион или обикновен изпарител?
тук има колеги които слагат газови,не помня никовете им но да дадат мнение.Все пак Шарана е модерна кола и може да има друг вид спънки,в смисъл електронни и прочие.
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="Iezekil"]тук има колеги които слагат газови,не помня никовете им но да дадат мнение.Все пак Шарана е модерна кола и може да има друг вид спънки,в смисъл електронни и прочие.
аз и в момента съм с газова уредба но е слагана преди 8 години в италия и ми казаха че не може да се обслужи изпарителя понеже няма тука части и никой няма да се занимава .
аз и в момента съм с газова уредба но е слагана преди 8 години в италия и ми казаха че не може да се обслужи изпарителя понеже няма тука части и никой няма да се занимава .
- Iezekil
тогава нов изпарител,с това трябваше да почнеш...всъщност как до сега си бил с газова пък питаш за инжекцион...каква е твоята,как ти предлагат само изпарител за 200 лв пък ти искаш да смениш и всичко останало ли,че нищо не разбирамм вече.Ако е изпаритела за смяна само-сменяй него само
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:тогава нов изпарител,с това трябваше да почнеш...всъщност как до сега си бил с газова пък питаш за инжекцион...каква е твоята,как ти предлагат само изпарител за 200 лв пък ти искаш да смениш и всичко останало ли,че нищо не разбирамм вече.Ако е изпаритела за смяна само-сменяй него само
да,само него да сменя искам но не знам колко ще ми харчи с обикновен.в момента харчи над 20 градско но в софия и изпарителя като загрее колта прекъсва здраво . иначе ми искат само за смяна на изпарител към 200 лв.за турски 135 . за газов инжекцион 800,чудя се какво да правя защото на газов нямам възможност а не знам колк ще ми харчи обинковенния 200 лева италиански .майстора каза че не дава никакви прогнози
- Iezekil
ами то така поставени нещата рискувай с най-евтиния.Моя е турски но е 60 лв,не знам каква е тая разлика.Аз съм доволен от моя...
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:ами то така поставени нещата рискувай с най-евтиния.Моя е турски но е 60 лв,не знам каква е тая разлика.Аз съм доволен от моя...
на каква кола си го сложил ?
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:ами то така поставени нещата рискувай с най-евтиния.Моя е турски но е 60 лв,не знам каква е тая разлика.Аз съм доволен от моя...
аз мился да пробвам с италиански да рискувам пък както дойде.притеснявам се да не харчи повече от 16 градско .но ще видя ,нямам избор
- Iezekil
колега,аз съм моно и не може да има сравнение.Трябва да се поразровиш в нета,да отидеш в един,два магазина да се поинтересуваш кое как е.От цялата тема не стана ясно ти досега точно с каква уредба си,понеже тея 800 лв ти искат да ти изхвърлят цялята система или кво?Ако допуснем че си с ГИ,то е безмислено да слагаш обикновен изпарител.Цената на изпаритела всъщност се влияе от киловатите които ще храни,така че до сега написахме 2 страници глупости а сме в изходна позиция.
Аз порових малко и ето 2 линка с нови изпарители за ГИ.Пускам ги заради цените им.Понеже тотално не мога да разбера какъв точно е твоя казус.
http://superautogas.alle.bg/ценова-листа/онлайн-магазин/
http://www.gasmagazin.com/изпарители-газов-инжекцион/изпарител-усилен-за-газов-инжекцион-на-пропан-бутан-romano.html
За мен е определяща цената при такава интервенция,разхода не зависи от марката.И да напомня,че изпарителите за оикновена газова са доста по-евтини от въпросните...
Аз порових малко и ето 2 линка с нови изпарители за ГИ.Пускам ги заради цените им.Понеже тотално не мога да разбера какъв точно е твоя казус.
http://superautogas.alle.bg/ценова-листа/онлайн-магазин/
http://www.gasmagazin.com/изпарители-газов-инжекцион/изпарител-усилен-за-газов-инжекцион-на-пропан-бутан-romano.html
За мен е определяща цената при такава интервенция,разхода не зависи от марката.И да напомня,че изпарителите за оикновена газова са доста по-евтини от въпросните...
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
wetrelaks написа:Iezekil написа:ами то така поставени нещата рискувай с най-евтиния.Моя е турски но е 60 лв,не знам каква е тая разлика.Аз съм доволен от моя...
аз мился да пробвам с италиански да рискувам пък както дойде.притеснявам се да не харчи повече от 16 градско .но ще видя ,нямам избор
Аве братед, пльосни няколко снимки на изпарителя, и двигателя, и което се вижда от газовата уредба в коша на двигателя.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
wetrelaks
Сложи си ГИ . Не ги слушай тия с механичните инжекциони и други глупости с клапи.
С обикновенна газова после ще питаш -ама защо ми гори по 20 л/100; защо нямам ПХ, защо мени обороти на ПХ , защо компа на колата бъка от грешки и т.н.Трябва да слагаш емулатор .
ADY е с разделно впръскване на всеки цилиндър.Компа на ГИ взема данните от компа на автомобила, разхода ще ти е по-нисък от обикновен изпарител.
Ускорението с ГИ е същото като на бензин. Дори при минус 15гр след подгряване 3-4 мин на бензин на място след 2я километър пак ми обръща на газ.
Сложи си ГИ . Не ги слушай тия с механичните инжекциони и други глупости с клапи.
С обикновенна газова после ще питаш -ама защо ми гори по 20 л/100; защо нямам ПХ, защо мени обороти на ПХ , защо компа на колата бъка от грешки и т.н.Трябва да слагаш емулатор .
ADY е с разделно впръскване на всеки цилиндър.Компа на ГИ взема данните от компа на автомобила, разхода ще ти е по-нисък от обикновен изпарител.
Ускорението с ГИ е същото като на бензин. Дори при минус 15гр след подгряване 3-4 мин на бензин на място след 2я километър пак ми обръща на газ.
- Iezekil
Крис,той човека газовата я има и я кара,иска просто да смени изпаритела.Няма го да обясни че не ни е ясно само дали искат да го изклатят с тия 800лв и какво включват.Изпарителите са 140-50 лв за инжекцион.Кво толкова ще му сменят не разбрахме....за останалите пари...
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:Крис,той човека газовата я има и я кара,иска просто да смени изпаритела.Няма го да обясни че не ни е ясно само дали искат да го изклатят с тия 800лв и какво включват.Изпарителите са 140-50 лв за инжекцион.Кво толкова ще му сменят не разбрахме....за останалите пари...
явно искат да ме изклатят но аз не разбирам.ок.до утре ще снимам изпарителя и ще кача снимки . мерси за съдействието момчета .
- Iezekil
ти питай кво ти включват тея цени все пак,да не се излагаме тука
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:ти питай кво ти включват тея цени все пак,да не се излагаме тука
днес разговарях с въпросния познат майстор по телефона . каза ми че за да се монтира газовия инжекцион трябва всичко да се махне (без бутилката)затова е 800 лева.огикновен излиза към 200
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ти в момента с каво си - ГИ, или обикновена газова? Пишеш като ученик в трети клас, от 2 страници писане не се разбира какво точно искаш! Чудя се на търпението на колегите, дето ти пишат и те разпитват. Забрави, че съм ти предлагал нещо, на такъв не ща да продавам...
Върни се в “Автогазови уредби”