Акумулатор за Голф 4

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Акумулатор за Голф 4

Мнениеот hooligan_sk » Сря 22 фев 2012 9:27

tih написа:
veskovi4 написа:аз си взех exide premium 77Ah 760 A стартов ,3 години гаранция,213 лв,обче трябва си видя динамото нещо малко ток пуска :):)

И аз съм със същия, вече втора година(зима) и засега съм много доволен, според мен за тези пари, това е най-добрия избор, по-добър е от варта и бош, сратия ми беше варта купен чисто нов, изкара 2 зими със зор и преди 3тата се скапа.

Уникалното умозаключение... първо неможеш да го правиш от 1 частен случай, второ - това мнение го дай като ти изкара 5 години exide :да:

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 22 фев 2012 10:28

Не знам защо си мислите,че щом купите най-скъпия и хубав акумулатор,слагате го на колата и 5г забравяте за него.И се почват едни дискусии:моя е еди какъв си и изкара толкова години и т.н.И се пускат нови и нови теми.
Докога с тази неграмотност. :banghead: Вземете и прочетете има много писано.... :deal

И най-скъпите акумулатори си искат своето,ако не искате през 2-3г да купувате нов.А именно: проверени утечки,изправен заряд в автомобила и ВЪПРЕКИ ТЕЗИ ИЗРЯДНИ НЕЩА-ДОЗАРЕЖДАНЕ НА ЗАРЯДНО поне 1-2 пъти зимата,защото караме на мах. консуматори,къси разстояния+СТУДА,от който пада капацитета и на заредения акумулатор.
п.п. Ако ви кажа колко години съм изкарвал с най-обикновен Монбат ще почнете-частен случай,късмет и т.н.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 22 фев 2012 10:34

gancho написа:Не знам защо си мислите,че щом купите най-скъпия и хубав акумулатор,слагате го на колата и 5г забравяте за него.И се почват едни дискусии:моя е еди какъв си и изкара толкова години и т.н.И се пускат нови и нови теми.
Докога с тази неграмотност. :banghead: Вземете и прочетете има много писано.... :deal

И най-скъпите акумулатори си искат своето,ако не искате през 2-3г да купувате нов.А именно: проверени утечки,изправен заряд в автомобила и ВЪПРЕКИ ТЕЗИ ИЗРЯДНИ НЕЩА-ДОЗАРЕЖДАНЕ НА ЗАРЯДНО поне 1-2 пъти зимата,защото караме на мах. консуматори,къси разстояния+СТУДА,от който пада капацитета и на заредения акумулатор.
п.п. Ако ви кажа колко години съм изкарвал с най-обикновен Монбат ще почнете-частен случай,късмет и т.н.

Така е, всеки нов и подходящ акумулатор изкарва мин. 5години на изрядна кола. :да:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Сря 22 фев 2012 11:35

hooligan_sk написа:
tih написа:
veskovi4 написа:аз си взех exide premium 77Ah 760 A стартов ,3 години гаранция,213 лв,обче трябва си видя динамото нещо малко ток пуска :):)

И аз съм със същия, вече втора година(зима) и засега съм много доволен, според мен за тези пари, това е най-добрия избор, по-добър е от варта и бош, сратия ми беше варта купен чисто нов, изкара 2 зими със зор и преди 3тата се скапа.

Уникалното умозаключение... първо неможеш да го правиш от 1 частен случай, второ - това мнение го дай като ти изкара 5 години exide :да:

1во. Друг път се въздържай от подобен род заключения, мнението си е мое и никъде не съм искал твоето или което и да било мнение!!!!
2ро. По-добре аз да си направя "умозаключение" от моя частен случай, отколкото да пускам теми от рода на "Кой акумулатор е по-добър - Варта или Бош?", за момента поне на база на моя частен случай, очакванията ми са оправдани!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 22 фев 2012 12:28

tih написа:
hooligan_sk написа:
tih написа:

1во. Друг път се въздържай от подобен род заключения, мнението си е мое и никъде не съм искал твоето или което и да било мнение!!!!
2ро. По-добре аз да си направя "умозаключение" от моя частен случай, отколкото да пускам теми от рода на "Кой акумулатор е по-добър - Варта или Бош?", за момента поне на база на моя частен случай, очакванията ми са оправдани!

Щом не искаш ничие мнение - не пишеш във форум, нали така? :да: Сподели си опита пак след още 2-3г, до тогава е useless :да:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Сря 22 фев 2012 14:32

Не точно така, най-малкото не съм автор на темата, а просто си изразих мнението с което не ангажирам никой, но айде да не навлизаме в излишни спорове, че това вече в случая ще е безсмислено.

Потребителски аватар
kpuck0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kpuck0o » Сря 22 фев 2012 16:35

Колеги не че нещо, но мисля,че и акумулатор с по-малко ампераж и повече стартов ток пак ще свърши работа.Аз съм със Banner 64Ah/640A на AFN и нямам абсолютно никакви проблеми с палене или нещо подобно.

Потребителски аватар
Outfeed
Автомобил: VW EOS
Двигател: TSI

Мнениеот Outfeed » Сря 22 фев 2012 17:01

Съгласявам се с колегата gancho. Мисля, че си трябва поне 1 или 2 зареждания зимните месеци и то, в периода на долна мъртва точка на зимата (онези 2-3 седмици, когато температурите са най-ниски). Аз купих моята 4-ка (и тя е дизел 90к.с.) с някакъв Италиански акумулатор FIAAM. Така си я докараха от Италия. Миналата зима не съм го зареждал,макар че приятели ме съветваха да го направя поне веднъж, но този месец в нощите с -27 градуса ме предаде. Е, след като го сложих на зарядно за 20-ина часа сега нямам никакви проблеми.
Обикновенната профилактика е задължителна разбира се - хубаво е да се проверява състоянието на акумулатора.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 22 фев 2012 17:15

Аз съм със Banner 64Ah/640A на AFN и нямам абсолютно никакви проблеми с палене или нещо подобно.

И с 45 Ач ще си запали,но ако е изправен дв.,зареден акумулатор и не е под -5гр.Това е така ,защото с падането на Т пада и капацитета на аку-то,при -20гр.пада някъде с 40-50%(който иска точно да знае-да потърси в нета и да го постне).Затова производителите определят капацитета за съответния автомобил с достатъчен запас.

Потребителски аватар
kpuck0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kpuck0o » Сря 22 фев 2012 17:18

Ами аз съм палил и в -29 с този акумулатор,тъй че....всеки преценява в какво състояние му е автомобила,и респективно какъв акумулатор да си купи.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 22 фев 2012 19:59

tih написа:Не точно така, най-малкото не съм автор на темата, а просто си изразих мнението с което не ангажирам никой, но айде да не навлизаме в излишни спорове, че това вече в случая ще е безсмислено.

Сега ще ти обясня колко не си прав! Ексайд е втория по големина производител на акумулатори на европейския пазар с годишно производство около 6'000'000 акумулатори. Нормално при добрите производителите на акумулатори се залагат около 2-3% гаранционни дефекти значи средно да го сложим 2% защото те са голяма фирма и могат да си позволят много стриктен качествен контрол. Значи грубо около 120'000 акумулатора Ексайд се развалят по време на гаранцията.

Ако твоя беше един от тези 120'000 щеше ли да заключваш толкова смело, че са най-добрите?

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Сря 22 фев 2012 20:23

Най-вероятно не, но да не забравяме, че гаранцията не е 2г. както на повечето, а е 3г. което е още едно предимство, нали така, и не съм казвал че са най-добрите, но ЗА МЕН са по-добри от варта и бош, имам впечатления от ексайд и със служебни коли и също са положителни, пак казвам, никой не ангажирам с мнението си, то си е мое, ако някой не е съгласен, няма да споря.

ПС: това което съм писал по-горе за "най-добрия" - имах предвид, че за тези пари, това беше най-добрия избор когато го купувах, а не че по принцип това е най-добрия акумулатор който въобще може да се купи.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 22 фев 2012 20:29

Аз съм с един евтин акумулатор,купих го преди 4 години от един магазин за строителни материали в Германия за 59 ойро 74Ач .Имах и един Транзит-дизел по него време -и на него взех същия.И до ден днешен-проблем нула.По едно време страдах от недозареждане ,причината беше че колата се палеше през половин -един час на къси разстояния и всички ел.консуматори на макс та скапваше акуто.Решението ми беше по-мощен алтернатор-120 А от ТДИ.Та от тези акумулатори донесох и на аверчета тука в Бг.Понякога като станеше лаф за тях-само най-положителни отзиви.Да ме питате за марка-даже и не мога да ви кажа,не се сещам в момента,но както споменаха преди мен колеги -през два -три месеца(понякога и по-често) проверка на електролита!

Потребителски аватар
El_Genesis
Автомобил: Toyota Avensis T25
Двигател: VVTI 2006

Мнениеот El_Genesis » Сря 22 фев 2012 20:50

Аз имам същия голф колега 1.9 TDI 90 коня и преди 1 месец си купих нов акумулатор Варта обикновенния (черния) 74ah/680A пусков ток за 190 лв. Много съм доволен, в големите студове, които бяха преди горе долу месец без проблем с 3-4 подгрявания палеше от 4-върт оборот. Много съм доволен засега като цяло. Задължително гледай да над 74ah и да задължително пусковия ток да е 680A, не по-малко, но може и повече това е границата 680А. :)

Потребителски аватар
shoko_boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shoko_boy » Сря 22 фев 2012 21:07

всичко е кое както се погоди и до късмет аз съм карал с един 6 години 74ам а гаранцията беще 1 година после вземах друг пак същия изкара 1година всичко е късмет :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”