Г-образен болт Голф 3 1.9 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Re: Г-образен болт Голф 3 1.9 TDI

Мнениеот ДАНЧО » Сря 22 фев 2012 21:30

Прочетох темата която си ми пуснал по горе. Преди малко погледнах, моята ролка на генератора е с болт не с капаче. Ако е сигурно, че ще ми се оправи шума утре за ходя да я търся. По моргите дали ще я има и само тя ли се сменя или и ремъка трябва.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 22 фев 2012 21:45

ДАНЧО написа:Прочетох темата която си ми пуснал по горе. Преди малко погледнах, моята ролка на генератора е с болт не с капаче. Ако е сигурно, че ще ми се оправи шума утре за ходя да я търся. По моргите дали ще я има и само тя ли се сменя или и ремъка трябва.

Предполагам колега!Няма вече какво друго да е !Иначе демферната ти шайба на кол.вал "бие" ли?Ако бие... :banghead: Ако НЕ бие-търсиш фрайлауфна ролка! По морги-рядко има такава шайба!Аз моята я купих от магазин ...май към 110 кинта ли беше..ще те излъжа.Аз настоявах за INA да е ! Има по-йофтени изпълнения-бягай от тях-ще плачеш!!Важно е да кажеш в магазина какъв е алтернатора(марка,ампераж)!! И какъв диаметър ролка искаш -има два размера!После другия момент е ,че ще ти трябва специален ключ за да я затегнеш на вала(оста) на алтернатора .Аз ходих в един приятелски сервиз-те имаха такъв и ми я стегнаха без пари 8) Успех колега и да кажеш после как е станало :beer

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Сря 22 фев 2012 23:16

Аз спирам със съветите,щом ви се дават пари за ролка. ще следя резултата :!: :039:

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Чет 23 фев 2012 10:48

Преди малко сменихме само тялото в което е пружината , явно от изпиляването на бастуна предния път доста е изпилен и имаше луфт с тялото.Сега с другото тяло заспа.Дано да е за повече време. :beer

П.С. Майстора ми каза ,че ако сложа фрайлауфна ролка на генератора можело да къса ремъци.Не ми препоръча този вариант , погледна демферната ролка и каза, че е добре, била гумена и се втвърдявала но моята била добре.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 23 фев 2012 16:15

ДАНЧО написа:Преди малко сменихме само тялото в което е пружината , явно от изпиляването на бастуна предния път доста е изпилен и имаше луфт с тялото.Сега с другото тяло заспа.Дано да е за повече време. :beer

П.С. Майстора ми каза ,че ако сложа фрайлауфна ролка на генератора можело да къса ремъци.Не ми препоръча този вариант , погледна демферната ролка и каза, че е добре, била гумена и се втвърдявала но моята била добре.

Дано да нямаш повече проблеми колега :beer .Малко ме учуди това ,че фрайлауфа "късал" ремъци :shock аз досега не бях чувал.Имам приятели които пътуват до Германия редовно с миниван ,че той има такава фрайлауфна ролка на алтернатора и каиша го сменяли профилактично на 60-70 к км.(заедно с ангренажа)-не му личало ,че е работил!!Може да е причината в "дългите" шосета-знам ли,на малки разстояния как ще е :roll: Ще видим,ще поживеем и ще разбера колко "изкарва" един каиш на Голфарата(моята) mhihi -засега симптоми на износване няма! love.vw :beer

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Чет 23 фев 2012 20:20

ДАНЧО написа:Майстора ми каза ,че ако сложа фрайлауфна ролка на генератора можело да къса ремъци.

И защо "майстора" не ти обясни подробно защо ще скъса ремъка??? :063:

Не се заблуждавайте,колегата добромирси е описал подробно за плюсовете от фрайлайфната ролка.
Аз (а и много други колеги) имах вибрации в обтегача на 1Z след ролката вече ги няма.

П.П ремъка ми е доста стар и напукан :oops:

Върни се в “Дизелови агрегати”