Скърцане от предно ляво колело?!

Техническа и сервизна информация за Passat
todis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот todis » Сря 27 сеп 2006 19:23

georgipass написа:
И при мен се чува като са позагрели спирачките,но при теб колега само при отворен прозорец ли се чува това? :roll:

При затворени джамове се чува само ако се движа до стена или преграда, която да отразява звука.

Тези предпазни ламарини около спирачния диск ме заинтригуваха, наистина би могло от тях да идва..

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Сря 27 сеп 2006 19:28

Аз преди малко пак направих проба, вдигнах на крикче и на 3-та газ до 80км/ч и се чува шум като триенето на накладките,ще разглобя в неделя да погледна при махната гума :wink:

todis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот todis » Сря 27 сеп 2006 21:01

Моята днес престана да стърже, но уикенда и аз ще я гледам.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Сря 27 сеп 2006 21:17

todis написа:Моята днес престана да стърже, но уикенда и аз ще я гледам.

Всичко е възможно,но 90 % е от накладките и трябва да се види обстойно :D

todis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот todis » Пон 02 окт 2006 20:37

Гледах накладките, гледах и предпазната ламаринка, всичко си е ок :? Не стърже вече 1 седмица, наистина нямам представа от какво може да е било. Може би накладките, може би друго.. нямам идея.
Ако пак пристърже - направо в сервиза на Хеед. Каквото и да е, дори някое камъче под предпазителя, със спирачната система шега не бива :!:

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Вто 03 окт 2006 7:32

Имах подобно стържене в лявото колело. Като натисна спирачката и изчезва като покарам малко пак се появява, като развъртя леко волана ляво-дясно изчезва, после пак се появява.Пускам колата по наклон имам чувството, че аха-аха и ще спре не иска да върви та се налагаше да подавам газ.Голям майтап. Един казва лагери (да ама не се чуваше някакво ромолене или нещо подобно), друг казва друго.Трима монтьора - 4 мнения.Накрая се оказа, че "няма кой да връща" спирачните накладни в нормално отворено положение след отпадане на спирачното усилие върху тях. Беше клеясал целия спирачен механизъм на колелото.Под предпазния маншон на спирачното бутало смазка+прах=мизерия.Почисване,смазване и вече е наред.Разбира се, след такава зверска "употреба" спирачните накладки бяха се износили и сцепили. Явно от прегряване ще да е било.

Върни се в “Passat”