газов инжекцион или обикновен изпарител?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: газов инжекцион или обикновен изпарител?

Мнениеот Iezekil » Сря 22 фев 2012 21:26

Е,да не бъдем строги..имам хубави спомени от Плевен,учих там 6 години като дете,може и да сме съученици..но,преди малко нахраних автора в една друга тема и част от вината има тукашния автор.Малко инфо се дава и ние се излагаме като врачки.Но все пак да си помагаме.
До тук разбрахме че е имал газово колегата.Остава въпроса какво е то.Може да е ГИ,но тукашните изпарители да не могат да се паснат явно или пък да е обикновена..което поражда нови въпроси.Защо аджаба като може с обикновен му искат 200 лв,това и труда с нови тръбички ли е?От друга страна сякаш 800 лв за инжекцион си е добра оферта...ама не знам.Колегата обеща снимки,нека снима в близък план изпаритела от всички страни,или за по лесно да звънне на майстора който я е гледал и да пита в момента с какво е ...

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 23 фев 2012 1:07

Iezekil написа:Е,да не бъдем строги..имам хубави спомени от Плевен,учих там 6 години като дете,може и да сме съученици..но,преди малко нахраних автора в една друга тема и част от вината има тукашния автор.Малко инфо се дава и ние се излагаме като врачки.Но все пак да си помагаме.
До тук разбрахме че е имал газово колегата.Остава въпроса какво е то.Може да е ГИ,но тукашните изпарители да не могат да се паснат явно или пък да е обикновена..което поражда нови въпроси.Защо аджаба като може с обикновен му искат 200 лв,това и труда с нови тръбички ли е?От друга страна сякаш 800 лв за инжекцион си е добра оферта...ама не знам.Колегата обеща снимки,нека снима в близък план изпаритела от всички страни,или за по лесно да звънне на майстора който я е гледал и да пита в момента с какво е ...
Прикачени файлове
102_0013.JPG

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 23 фев 2012 1:07

wetrelaks написа:
Iezekil написа:Е,да не бъдем строги..имам хубави спомени от Плевен,учих там 6 години като дете,може и да сме съученици..но,преди малко нахраних автора в една друга тема и част от вината има тукашния автор.Малко инфо се дава и ние се излагаме като врачки.Но все пак да си помагаме.

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 23 фев 2012 1:08

wetrelaks написа:
wetrelaks написа:
Прикачени файлове
102_0017.JPG

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 23 фев 2012 1:09

wetrelaks написа:
wetrelaks написа:
wetrelaks написа:
Прикачени файлове
102_0020.JPG

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 23 фев 2012 1:10

wetrelaks написа:
wetrelaks написа:
wetrelaks написа:
wetrelaks написа:
Прикачени файлове
102_0023.JPG

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 23 фев 2012 1:20

Колеги снимките ги направих през ноща и не са с добро качество но от това което се вижда какво ви е мнението ? Под таблото имам превключвател който на 2500 оборота автоматично превключва на газ и показва колко е газта в бутилката с диоди . При покупката на атомобила ми обясниха че така е вкарана преди 8 години и е слагана навън .Когато е студена работи добре на газ,като влезне обаче колата в режим започва да прекъсва (да мени оборотите,на бензин е ок тогава )харчи градско към 20 . Газаджията ми обясни че не може да се обслужи изпарителя и да избирам нов Турски135 лева,Италиански до 200 и инжекцион 800 . за инжекцион съм много скъсан и на този етап нямам възможност . Приемам съвети ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА ТЪРПЕНИЕТО ВИ !

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 23 фев 2012 1:24

wetrelaks написа:Колеги снимките ги направих през ноща и не са с добро качество но от това което се вижда какво ви е мнението ? Под таблото имам превключвател който на 2500 оборота автоматично превключва на газ и показва колко е газта в бутилката с диоди . При покупката на атомобила ми обясниха че така е вкарана преди 8 години и е слагана навън .Когато е студена работи добре на газ,като влезне обаче колата в режим започва да прекъсва (да мени оборотите,на бензин е ок тогава )харчи градско към 20 . Газаджията ми обясни че не може да се обслужи изпарителя и да избирам нов Турски135 лева,Италиански до 200 и инжекцион 800 . за инжекцион съм много скъсан и на този етап нямам възможност . Приемам съвети ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА ТЪРПЕНИЕТО ВИ !
Прикачени файлове
102_0012.JPG

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 23 фев 2012 1:29

ето

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 23 фев 2012 8:18

Доброутро на всички колеги.От това което кзваш значи е обикновена газова.Имаш направен клапан на филтъра гледам.А и щом ти предлагат възможност за обикновен изпарител,значи е такъв.Не съм сигурен на 100%,нека и другите кажат.А и не се вижда това на изпаритела клапан ли е кръглото.Ще постна един урл адрес, по дебелина този евтиния много ми напомня твоя изпарител и е 55 лв.
http://www.autogasmarket.com/shop/products/28.html
тук е и моя обикновен електриччески,от който съм доволен и ми е втори за 6 години http://www.autogasmarket.com/shop/products/15.html
Така,че от към пари имаш избор на евтини изпарители.Вече ти си решаваш какъв да бъде,в този същия сайт има и други марки гледам,като БРЦ и Ловато,разгледай ги
Нека колегите които разибират да си кажат мнението какъв е изпаритела на колегата.За мен си е обикновена газова...А междувременно можеше да се сетим да го поизчисти и да му свали марката и номера.Все нещо щеше да излезе в Гугъла мисля....

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 23 фев 2012 10:32

Iezekil написа:Доброутро на всички колеги.От това което кзваш значи е обикновена газова.Имаш направен клапан на филтъра гледам.А и щом ти предлагат възможност за обикновен изпарител,значи е такъв.Не съм сигурен на 100%,нека и другите кажат.А и не се вижда това на изпаритела клапан ли е кръглото.Ще постна един урл адрес, по дебелина този евтиния много ми напомня твоя изпарител и е 55 лв.
http://www.autogasmarket.com/shop/products/28.html
тук е и моя обикновен електриччески,от който съм доволен и ми е втори за 6 години http://www.autogasmarket.com/shop/products/15.html
Така,че от към пари имаш избор на евтини изпарители.Вече ти си решаваш какъв да бъде,в този същия сайт има и други марки гледам,като БРЦ и Ловато,разгледай ги
Нека колегите които разибират да си кажат мнението какъв е изпаритела на колегата.За мен си е обикновена газова...А междувременно можеше да се сетим да го поизчисти и да му свали марката и номера.Все нещо щеше да излезе в Гугъла мисля....

мерси,още довечера след 23;00 ще потърся номера и ще го кача.къде да го търся иначе?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 23 фев 2012 11:09

Може би да,обикновенна с ламбда контрол.Вероятно тунингован( неработещ) от където е
високия разход.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 23 фев 2012 11:21

обикновенна газова, с тройник, клапа. Но този автомобил в никакъв случай не е от Италия - има много корозия .
Щом финансиите са кът слагай евтин изпарител хранещ 115 к.с. , но недей очаква малък разход и добра динамика .Също трябва да помислиш за емулатор иначе компа ще бълва грешки.

Значи може да използват бутилка / акое на повече от 5г от водна проба - нова водна проба/; медна тръба /прилича ми на 6 мм -ако е с голям пробег на газ -8 г може да е позапушена/ ;ле.магнитен вентил /пак е съмнително -може да не спира надеждно газта, не знам и с какъв филтър е вентила/ ; тройник и шутзери . Маркучите сигурно са вече понапукани/ ; бензинов вентил -/ там виж каке положението -да не се спира циркулацията през помпата !!! -иначе ще затлачих дюзи и ще се спомине помпата. Дръж винаги в резервоара нда 10-12л бензин и доливай нов през месец.
Задължително газаджията да ти направи паспорт -на годишен тех. преглед - вече се минава и проверка на газово / мерят за изтичане на газ , ще ти искат паспорта на ГУ.

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 23 фев 2012 12:02

kris11 написа:обикновенна газова, с тройник, клапа. Но този автомобил в никакъв случай не е от Италия - има много корозия .
Щом финансиите са кът слагай евтин изпарител хранещ 115 к.с. , но недей очаква малък разход и добра динамика .Също трябва да помислиш за емулатор иначе компа ще бълва грешки.

Значи може да използват бутилка / акое на повече от 5г от водна проба - нова водна проба/; медна тръба /прилича ми на 6 мм -ако е с голям пробег на газ -8 г може да е позапушена/ ;ле.магнитен вентил /пак е съмнително -може да не спира надеждно газта, не знам и с какъв филтър е вентила/ ; тройник и шутзери . Маркучите сигурно са вече понапукани/ ; бензинов вентил -/ там виж каке положението -да не се спира циркулацията през помпата !!! -иначе ще затлачих дюзи и ще се спомине помпата. Дръж винаги в резервоара нда 10-12л бензин и доливай нов през месец.
Задължително газаджията да ти направи паспорт -на годишен тех. преглед - вече се минава и проверка на газово / мерят за изтичане на газ , ще ти искат паспорта на ГУ.

Крис здравей , колата е купена преди 7 години като нов внос от Капитолия . Човека от когото я купих беше с инсулт и са му взели книжката . Подържал я е до преди 1,5 години . след това почти не е карана . Маслото беше като вода(така каза майстора при смяната),днес я вкарах за ремъци,водни помпи ,бензинов филтър и всичко което ми каза ти .(БЛАГОДАРЯ ЗА КОЕТО МНОГО).
Следващата стъпка като събера пари е газта и да те информирам за нея по подраобно(бутиката е на мястото на резервната гума и е на 2 години ,като нова е ) минах на преглед с книжката остава да реша проблема с изпарителя и други по не скъпи нещица надявам се .Собственика не беше много комуникативен и затова нямам точно инфо (болен е човека)какво трябва да предприема за да я направя колата да е ок . иначе за ръждата да ти кажа почти няма никъде,единствено от долу леки точки където е закачала под купето.също не е и удряна ми казаха . приемам съвети

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 23 фев 2012 14:01

Да Крис,само дето тоя ламбда контрол е всъщност емулатора,газаджията да види дали работи/сигурно ще иска да сложи нов/но той струва 30 лв.Нов клапан задължително-18 лв.Може да мине само със смяна на бъчвичките и гайките,че са му ръждясали.Изпарител до 100 лв,тройника е добре.Значи принципно ще се събере до 200лв. с труда,зависи най вече от изпаритела като цена.Да отиде да се спазари с човека,преди това да мине през магазин да има представа за цените.И ако нещо му ги надуят,да се пазари само за труда,частите ще си ги купува сам.Говоря за изпаритела и клапана.Другото ще е от майстора.
Да не забравим,че трябва да се монтира и евросонда/ако няма/.Ако му искат малко пари-добре.Ако кажат цифра-да не слага.Тази година ще е така,по-нататък ще мисли.Сега да решава за изпаритела,че там играят едни 50-80 лева.Ако може някой да сподели,ще има ли разлика ако на обикновена газова се сложи изпарител за ГИ,и ако да-каква е тя.Щото от линковете виждам,че цените са еднакви...

Върни се в “Автогазови уредби”