При студен старт , маслениа филтър издухва гумата Тече яко
- embichkata
- Автомобил:
- Двигател:
При студен старт , маслениа филтър издухва гумата Тече яко
Аз да питам , при студен старт ми се случва следният проблем . гумата на масления филтър направо се издухва и маслото почва да тече ...
Купих си същият филтър сложих го по учебник ,(пълня го с масло , намазвам гумичката , върта докат опре и послe стягам на ръка ( 10-15 nm) качвам се в колата паля проблем няма , газ до дупка проблем няма, карам цял ден никаде не тече нищо .оставям колата вечерта, на сутринта на другия ден паля и пак така гумата на масления филтър изкача и маслтоо изтича ( при положение че предишниат ден съм карал цял ден и проблеми никакви , като преседи колата една нощ на студ и.... проблема . двата пъти си купх некви филтри Kooper-нещо си англииски , дават ги добри ... Може ли на студено компресията да минава към картера ако някои цилиндър , сегмент нещо са заминали . и при палене , компресията да избутва тая проклета гума на масленият филтър ,. Филтрите ли са много зле и аз незнам .
компресия мерих дава ми по 9 на цилиндър , и 8и половина на последният цилиндър при студен двигател ...( голф 1.8 мех.инж.)
Купих си същият филтър сложих го по учебник ,(пълня го с масло , намазвам гумичката , върта докат опре и послe стягам на ръка ( 10-15 nm) качвам се в колата паля проблем няма , газ до дупка проблем няма, карам цял ден никаде не тече нищо .оставям колата вечерта, на сутринта на другия ден паля и пак така гумата на масления филтър изкача и маслтоо изтича ( при положение че предишниат ден съм карал цял ден и проблеми никакви , като преседи колата една нощ на студ и.... проблема . двата пъти си купх некви филтри Kooper-нещо си англииски , дават ги добри ... Може ли на студено компресията да минава към картера ако някои цилиндър , сегмент нещо са заминали . и при палене , компресията да избутва тая проклета гума на масленият филтър ,. Филтрите ли са много зле и аз незнам .
компресия мерих дава ми по 9 на цилиндър , и 8и половина на последният цилиндър при студен двигател ...( голф 1.8 мех.инж.)
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: При студен старт , маслениа филтър издухва гумата Тече яко
картерни газове-почисти отдушниците.
-
Христо Стайков
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо не правиш както трябва,гумата на филтъра си влиза в канал,ако плоскостта на която ляга е добре не би трябвало да става така,пробвай да затегнеш с колан и огледай добре мястото където опира уплътнението,също и вентилацията на картера.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
в НИКАКЪВ случай не стягай филтър с инструмент! НИКОГА! ако не искаш да си имаш големи ядове впоследствие.
можеш да провериш дали няма залепнала гума от друг филтър на конзолата-случвало се е. не я виждаш и пляскаш гума върху гума и става мазило.
можеш да провериш дали няма залепнала гума от друг филтър на конзолата-случвало се е. не я виждаш и пляскаш гума върху гума и става мазило.
- embichkata
- Автомобил:
- Двигател:
ми с веригата не го стягам на слагане по простата при1ина че като затегна повече от необходимото филтъра не е стоманен и естесвено се получава изкривяване в фланеца с резбата филтура се деформира и тогава съвсем няма да уплатни хубаво ( фланеца с дупката дето влиза в кръглата трубичка с резбата като се презатегне и отмята нагоре посока затягането и цялоста на кръглият канал за гумичката се деформира. смисъл да може да се дозатегне ама това супер леко и ако знам че филтъра ми е доста хубав ма при тея дилъри на авточасти и китай ... картерните газове да сега отивам да прочистя ... ама ми се струва че тея филтри са баси ментето ( коопър фиаам) гумата им е неква нефелна , каналчето дет влиза гумата е някакво минимално , место 4 големи дупки (както е на оригиналният от порше изток за моя модел , дупките са повече и са супер малки, вътре между уплатнението и дупките на оригиналния има един сив метален ринг дето ми се струва че доуплатнява и не позволава на маслото да тръгне към същинският канал на гумичката , сега купих оригинален .. с доста по голямо каналче от тоя англииският е , гумата изглежда по добра , дупките са си 4 и го има металното сиво рингче вътре ... бааси майката пред нас стана като в ирак пред някой петролен кладенец ...
-
skeeto
- Автомобил: Passat 2.0 115 Hp
- Двигател:
Най-вероятно ти е запушен отдушника на картера.
- embichkata
- Автомобил:
- Двигател:
абе то това за втората гума ми го казха и там дет ходих да си купа филтъра , и малко им се разсурдих че даже викнах човека да дойде и да легне под колата и да ми каже дали може да се забрави гума от предишният филтър дали е възможно ..
като махнах филтъра и му показах че даже моеже да целуне масленото тяло ми каза че е невъзможно да го забравя и после му споменах че все пак това ми е 7 ми голф , маслени филтри съм сменял бая, работил съм в сервиз , работил съм в про мобил , работил съм в фулда , показах му и трудовата книжка на която пише Ч1Е СЪМ клалифициран като техник понеже нещо им се ядосах като ми казаха че може да съм забравил гумата а и доста им виках понеже им казам филтрите са ви виновни изтече ми маслто заради вас м накрая ми дадоха ново безплатно масло и филтър на друга марка тъй като почнах сериозно да викам пред клиентите им . иначе гумата не е забравена , малсеното тяло е ново , над него гумата също купих нова , купих дажбе и гайката под масленото тяло да е нова затегнах с динамометричният ключ на 20 нм ,както е дадено в етос а , сложих филтура запалих и колата си тругна масло ниакде не капе , ама на другия ден след като е седяла цяла нощ на минус 12 , при студения старт , шляк и маслото айде довиждане , сега новото масло не съм сипал и маслениа филтър новиа не съм сложил , ще прочистя картерният одушник .. и ще се надявам с новиаят филтър и масло да няма проблем ....
като махнах филтъра и му показах че даже моеже да целуне масленото тяло ми каза че е невъзможно да го забравя и после му споменах че все пак това ми е 7 ми голф , маслени филтри съм сменял бая, работил съм в сервиз , работил съм в про мобил , работил съм в фулда , показах му и трудовата книжка на която пише Ч1Е СЪМ клалифициран като техник понеже нещо им се ядосах като ми казаха че може да съм забравил гумата а и доста им виках понеже им казам филтрите са ви виновни изтече ми маслто заради вас м накрая ми дадоха ново безплатно масло и филтър на друга марка тъй като почнах сериозно да викам пред клиентите им . иначе гумата не е забравена , малсеното тяло е ново , над него гумата също купих нова , купих дажбе и гайката под масленото тяло да е нова затегнах с динамометричният ключ на 20 нм ,както е дадено в етос а , сложих филтура запалих и колата си тругна масло ниакде не капе , ама на другия ден след като е седяла цяла нощ на минус 12 , при студения старт , шляк и маслото айде довиждане , сега новото масло не съм сипал и маслениа филтър новиа не съм сложил , ще прочистя картерният одушник .. и ще се надявам с новиаят филтър и масло да няма проблем ....
- embichkata
- Автомобил:
- Двигател:
Христо Стайков написа:Нещо не правиш както трябва,гумата на филтъра си влиза в канал,ако плоскостта на която ляга е добре не би трябвало да става така,пробвай да затегнеш с колан и огледай добре мястото където опира уплътнението,също и вентилацията на картера.
бе в училище веднъж щяха да ме изгонят понеже си мислех че маслен филтър се слага с веригата .... даже получих двойка и то толкова огромна че още я помня , ако даскала имаше тояга щеше и през пръстите да ме набие... иначе за вентилациата съм много съгласен
- embichkata
- Автомобил:
- Двигател:
иначе те самите англични са го казали "НЕ СЪМ ТОЛКОВА БОГАТ ЧЕ ДА СИ КУПУВАМ ЕВТИНИ НЕЩА" . а аз си купувам английски филтър за немска кола с китайска гумичка ... место да ида и да си зема едни MANN , или... СЛед като проверя картения одушник , ще споделя от какво е но все ми се струва че англичаните никога не са били на ти с немците .
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Все се каня да щракна една снимка и все ми е студено и....
От 2-3 месеца си имам уредчета за налягане и температура на маслото.
Не автомобилни, лабораторни уреди съм вградил и им вярвам на 98% (толкова е грешката в целия диапазон - 2%
)
Датчиците са ми на конзолата на филтъра (в моя случай - масления охладител), маслото ми е Castrol 5W40 и сутрин като запаля сега в студовете налягането почва да 'брои' от 5.5 - 5.8 бара при 1000оборота (чисто студен мотор).
При температура около 15* на маслото при 1 500 оборота налягането е към 5.5 бара При 1 750 оборота надхвърля 7 бара!!!
Не искам да знам какво би показало при повече от 2к оборота, а и датчика ми е гарантиран само до 10 бара, но въобще не ме брига тия зад мен дали и колко бързат - аз дорде не вдигне маслото поне 50*С повече от 1500-1600 оборота не вдигам!
Също така не ме интересува колко ще е налягането и с 15W40 - аз такова тъй или иначе няма да сложа (да не се заричам, де, ама...)
От 2-3 месеца си имам уредчета за налягане и температура на маслото.
Не автомобилни, лабораторни уреди съм вградил и им вярвам на 98% (толкова е грешката в целия диапазон - 2%
Датчиците са ми на конзолата на филтъра (в моя случай - масления охладител), маслото ми е Castrol 5W40 и сутрин като запаля сега в студовете налягането почва да 'брои' от 5.5 - 5.8 бара при 1000оборота (чисто студен мотор).
При температура около 15* на маслото при 1 500 оборота налягането е към 5.5 бара При 1 750 оборота надхвърля 7 бара!!!
Не искам да знам какво би показало при повече от 2к оборота, а и датчика ми е гарантиран само до 10 бара, но въобще не ме брига тия зад мен дали и колко бързат - аз дорде не вдигне маслото поне 50*С повече от 1500-1600 оборота не вдигам!

Също така не ме интересува колко ще е налягането и с 15W40 - аз такова тъй или иначе няма да сложа (да не се заричам, де, ама...)
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Високото налягане на студеното масло се редуцира от разтоварващият клапан. Доста рядко, но се случва да залепне и тогава се получават тези ефекти. Не ми се рови да видя на колко отваря, но на повечето автомобилни двигатели не е на повече от 5,5 атмосфери.
- embichkata
- Автомобил:
- Двигател:
ми за картерните газове дано не влизат в маслената магистрала , че ще се получи локомотивен ефект занчи от клечката ..?,иначе за компресията няма как да я мера на загрято че нещо масло няма и неможе да загрее.. за да отпадне това с копресията , дано филтъра е мизерията ... а старият собственик ги е продал хубавите уредчета и сега само датчиците си седят по двигателя ... гадноо . разтоварващ клапан
, самото му име му е нещо като описание на ситуацията Хм. Гумата изшляква измежду филтура и масленото тяло сутринта , и петролното Ембарго ме настъпва тоталноо
, самото му име му е нещо като описание на ситуацията Хм. Гумата изшляква измежду филтура и масленото тяло сутринта , и петролното Ембарго ме настъпва тоталноо
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Картерни газове и компресия нямат нищо общо с твоя случай.
Маслената помпа има разтоварващ, или редукционен клапан, който ограничава налягането на студен мотор. Най-вероятно от него са ти ядовете.
Маслената помпа има разтоварващ, или редукционен клапан, който ограничава налягането на студен мотор. Най-вероятно от него са ти ядовете.
колата е с топлообменник, няма ръб в който да влиза гумата
не е слагана гума върху гума
няма сериозно картерно налягане на газовете
колата е карана доста преди да се смени филтъра и проблема го е нямало.
конзолата и топлообменника са подредени по учебник, филтъра е стегнат правилно.
... а в темата още няма мнение "мани тия ментаци филтри", "премери налягането на маслото"
p.s.
докато си пиша мнението и се появило нещо смислено
не е слагана гума върху гума
няма сериозно картерно налягане на газовете
колата е карана доста преди да се смени филтъра и проблема го е нямало.
конзолата и топлообменника са подредени по учебник, филтъра е стегнат правилно.
... а в темата още няма мнение "мани тия ментаци филтри", "премери налягането на маслото"
p.s.
докато си пиша мнението и се появило нещо смислено
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”