търся мнения относно паркиране

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
golf_td
Автомобил:
Двигател:

търся мнения относно паркиране

Мнениеот golf_td » Чет 23 фев 2012 14:00

Колеги, може би е малко глупава тема, но мисля, че много от нас имат ядове при паркирането пред жилищни блокове.Значи понеже съм от малък град - тук всички се знаем, да кажа че съм нямал сериозни скандали с никой по този въпрос, но ме вълнуват някои проблеми като: 1.Кмета беше разпоредил да се махнат всички колове и въжета, които много хора си бяха сложили на своя воля,за да си осигурят място за паркиране,до тук добре, но сега са заместени от огромни пластмасови бутилки, пълни с пясък.Аз лично не ползвам такива неща - и аз самия имам набелязано място, но ако ми е заето спирам другаде, ако се наложи дори и пред съседен блок.2.Самото паркиране на някои съседи е толкова лошо, че от една страна паркират така че заемат място не за една кола, а за кола и половина, от друга страна - остава толкова малко място, че аз практически съм излизал от колата си с умения на фокусник защото не мога да си отворя вратата повече от 15,20 % ...3.Когато някои съседи отварят вратите на колите си ги блъскат рязко и подбиват леко ламарината на автомобила, който е в съседство.Как вие бихте постъпили за решаване на тези проблеми... или без гараж няма спасение?изобщо как може да се прави паркинг за не повече от 20 места при положение, че в блока има 45 домакинства? Ако има такава тема вече нека да бъде показана, аз не намерих!И между другото сега е зима - а лятото какво става - оставям да си представите сами!

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Re: търся мнения относно паркиране

Мнениеот eminem94 » Чет 23 фев 2012 15:38

Колега ще изкажа моето мнение .... Имаме гараж,става въпрос за квартал Люлин .В гаража много рядко може да се вкара колата,защото винаги някой спира пред него .Докато майка ми караше колата ,имаше доста проблеми,защото не и е силната страна да паркира и да прави каквито и да било маневри .Та работи до към 23 часа и вечер няма място къде да се паркира и тя паркирваше пред гаража,но от там започнаха проблемите,има някакъв човек с една S класа който спира на улицата (не пречи на движението),но запушва 2 гаража и неможе да се излиза от тях ... Тя го помоли,да не запушва нашия гараж,при положение,че той се прибира през деня и има къде да спре,следователно отговора беше: МИ като не ти харесва си ходи на село МА.... Жалко ... тогава бях с нея и пича,за много малко щеше да изяде козия крак.Такаче и гаража не е спасение.Да вярно,зимата колата ти е на сухо,защитена е от кражба ,не гние и имаш доста място да си събираш още много неща,но като ти се падне некой инат като тоя,дето тъпо и упорито си тъпче на неговото и като се наложи някога да излезнеш в 3 нощеска ела да видиш колко нерви са ....

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 23 фев 2012 15:47

След като няколко пъти остане без огледала може би ще почне да не спира така :roll:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 23 фев 2012 15:54

dlug написа:След като няколко пъти остане без огледала може би ще почне да не спира така :roll:

Може пътя на пиромана да минава точно по тази улица mhihi

п.с. един такъв отворко му закачихме колата с едно стоманено въже и го изтеглихме да запречи пътя на атобус 72 mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 23 фев 2012 16:52

В началото на тая зима около блока ни стана абсолютен ад. До тогава беше наред, защото блока е на 2-3-4г и не беше населен, но тоя сезон решиха всички да си заемат жилищата явно... и почна един купон. В 19:00 правя по 3 кръгчета докато спра, а в по-късен час е 6/49... изкарах така 1 седмица и им теглих една майна на тея 100лв за гараж под земята. И сега си ходя когато искам където искам :screwy

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Чет 23 фев 2012 16:58

Това е тема, която има винаги 2 страни! Но зависи кой как вижда на нещата! Аз примерно когато се прибирам от работа, и немога да си вкарам колата в гаража, почвам да търся кой е паркирал пред гаража ми?! Комшиите явно имат гости на които хич не им е Еня дали са затворили някой или не, почти винаги съм се отнасял възпитано и съм ги помолил да си преместят колата защото немога да си вкарам моята в гаража, имало е случай когато някой се правят на ударени с права лупата, и си викам полицията, макър на тях хич да не им се идва, но затова си плащам данъците! Ако немогат да направят нищо, се моля да не се стига до крайности, да му напълня ауспоха с пяна за дуграми и да забрави за колата близките 2 дни!

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 23 фев 2012 18:25

аз съм свидетел на много нелепа случка в моя град. Ситуацията е следната - градски автобус не може да продължи пътя си по определения маршрут, защото на завоя, който трябва да направи има спрени няколко луксозни коли, вероятно собствениците им бяха в близкия ресторант и познайте какво стана.. - автобуса се изнесе на заден ход около 400-500 м за да мине през друга улица с невероятни мъки и много усилия от страна на шофьора и помощта на някои от пътниците - но никой не се осмели да развали спокойствието на онези със лимузините... добре , че поне не беше съчленен автобуса :screwy

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Чет 23 фев 2012 20:34

В топлите месеци не ми пука особено на кое място паркирам, но сега в снега лично съм си чистил местото и се дразня много когато някой друг паркира на местото ми. Имам приятел който работи в Паркинги и гаражи и дори съм се замислял да му се обадя и да дойде с паяка, ама засега гледам да се сдържам :screwy

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Чет 23 фев 2012 20:46

eminem94 написа:Тя го помоли,да не запушва нашия гараж,при положение,че той се прибира през деня и има къде да спре,следователно отговора беше: МИ като не ти харесва си ходи на село МА....

При такава ситуация при нас ,след сигнал паякчджиѝте идват на момента.И при вас би трябвало да е така.

ПП Възрастна жена се е обаждала че автомобил и пречи да пресече улицата (не е пешеходна пътека)и ония търчат.Щом имало сигнал на 112 всичко се прибира.Така казаха.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 23 фев 2012 20:49

В1 Купуваш си гараж В2 разбираш се с комшиите да спират по нормално В3 Взимаш един пирон и им дереш стъклата

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Чет 23 фев 2012 20:59

[quote="barezifranko"]В топлите месеци не ми пука особено на кое място паркирам, но сега в снега лично съм си чистил местото и се дразня много когато някой друг паркира на местото ми.
Съгласен. Никой не може да претендира за място, но като съм изринал поне 5-6 кубика снЕг :beat_butt2

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 23 фев 2012 21:05

golf_td написа:аз съм свидетел на много нелепа случка в моя град. Ситуацията е следната - градски автобус не може да продължи пътя си по определения маршрут, защото на завоя, който трябва да направи има спрени няколко луксозни коли, вероятно собствениците им бяха в близкия ресторант и познайте какво стана.. - автобуса се изнесе на заден ход около 400-500 м за да мине през друга улица с невероятни мъки и много усилия от страна на шофьора и помощта на някои от пътниците - но никой не се осмели да развали спокойствието на онези със лимузините... добре , че поне не беше съчленен автобуса :screwy

Преди няколко години имах ПТП в Ямбол и с другия водач ходихме в полицията да пишат... Освен нас имаше някакво момче дето спряло като тези с лимузините и шофьор на градски автобус, който не бил толкова внимателен като колегата си, а забърсал зле паркираната кола и си продължил по маршрута. Момчето с леката кола му написаха акт за паркирането, но вината за ПТПто я стовариха изцяло на автобусния шофьор и според мен бяха напълно прави. В Ямбол май няма паяци, какво е трябвало да направи автобуса, да спре и да чака докато тариката си допие кафето ли :screwy Доста спорни ситуации се получават. Просто трябва да има зверски санкции за тези дето паркират както им е кеф, като те глобят 200лв много ще внимаваш къде спираш, ако се повтори глобата да е 2000 и т.н. Така санкциите ще са ефикасни и за тези с лимузините.

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Чет 23 фев 2012 21:24

Най се дразним на тъпите селяни дето се нанесоха във входа :evil: Живееме 20 семейства тук от поне 23 години и нема никви ядове кой къде да спре! Домъкнаха се тия цървули даже не знам дали са и от нашия "кюп" ама са уникални дразнители :banghead: Прибирам се веднъж от работа и места немааа. Гледам на комшийката под нас, гаража отпред празно викам оп ето го моето място :roll: паркирах си, най - любезно си оставих номера гсм-а на едно листче на таблото и кой съм, та ако има зор да слизам да местим. Прибирам се на другия ден и доволен - нема да обикалям да търся и :shock един от тия дето ги споменях по - горе се паркирал там :evil: спират за по 3 коли и после олеле ти що спре на една боя от мене направо неам думи :screwy

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Чет 23 фев 2012 21:40

eminem94 написа:Колега ще изкажа моето мнение .... Имаме гараж,става въпрос за квартал Люлин .В гаража много рядко може да се вкара колата,защото винаги някой спира пред него .Докато майка ми караше колата ,имаше доста проблеми,защото не и е силната страна да паркира и да прави каквито и да било маневри .Та работи до към 23 часа и вечер няма място къде да се паркира и тя паркирваше пред гаража,но от там започнаха проблемите,има някакъв човек с една S класа който спира на улицата (не пречи на движението),но запушва 2 гаража и неможе да се излиза от тях ... Тя го помоли,да не запушва нашия гараж,при положение,че той се прибира през деня и има къде да спре,следователно отговора беше: МИ като не ти харесва си ходи на село МА.... Жалко ... тогава бях с нея и пича,за много малко щеше да изяде козия крак.Такаче и гаража не е спасение.Да вярно,зимата колата ти е на сухо,защитена е от кражба ,не гние и имаш доста място да си събираш още много неща,но като ти се падне некой инат като тоя,дето тъпо и упорито си тъпче на неговото и като се наложи някога да излезнеш в 3 нощеска ела да видиш колко нерви са ....

за такива death :bishop + ножа в гумите :)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 23 фев 2012 22:59

Mish87 написа:Най се дразним на тъпите селяни дето се нанесоха във входа :evil: Живееме 20 семейства тук от поне 23 години и нема никви ядове кой къде да спре! Домъкнаха се тия цървули даже не знам дали са и от нашия "кюп" ама са уникални дразнители :banghead: Прибирам се веднъж от работа и места немааа. Гледам на комшийката под нас, гаража отпред празно викам оп ето го моето място :roll: паркирах си, най - любезно си оставих номера гсм-а на едно листче на таблото и кой съм, та ако има зор да слизам да местим. Прибирам се на другия ден и доволен - нема да обикалям да търся и :shock един от тия дето ги споменях по - горе се паркирал там :evil: спират за по 3 коли и после олеле ти що спре на една боя от мене направо неам думи :screwy

И кво викаш, най-мразим такива като мен :063:
Като е гараж, защо трябва да спираш пред него?
Най-мразя е такива, знаят че е гараж, но спират.
:banghead:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”