тампони макферсон
- DJU
- Автомобил: GOLF MKIII
- Двигател: PB 1992
Re: тампони макферсон
аз вчера смених мойте с такива на FEBI,ще видим колко ще изкарат по 20лв бр. 

- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
DJU написа:аз вчера смених мойте с такива на FEBI,ще видим колко ще изкарат по 20лв бр.
А магазина е ?

- uzi
- Автомобил: Golf 3 GT
- Двигател: AFT
salamaleikum написа:DJU написа:аз вчера смених мойте с такива на FEBI,ще видим колко ще изкарат по 20лв бр.
А магазина е ?
освен да се интересувам и аз за магазина искам да попитам каква е разликата между следните два тампона, защото и двата ги дават за голф 3 афт, и двата са монро, но външния вид и цената се различават.
стават ли аджеба и двата или не..
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... delId=9604
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Само да споделя, че аз съм с такива монро сега, за 6 годиния чак сега се разтропаха значи са по читави от повечето ментаци 

- uzi
uzi написа:salamaleikum написа:DJU написа:аз вчера смених мойте с такива на FEBI,ще видим колко ще изкарат по 20лв бр.
А магазина е ?
освен да се интересувам и аз за магазина искам да попитам каква е разликата между следните два тампона, защото и двата ги дават за голф 3 афт, и двата са монро, но външния вид и цената се различават.
много моля някой да ми каже каква е разликата, защото трябва да поръчам възможно най-скоро.

-
- Автомобил:
- Двигател:
uzi написа:uzi написа:salamaleikum написа:DJU написа:аз вчера смених мойте с такива на FEBI,ще видим колко ще изкарат по 20лв бр.
А магазина е ?
много моля някой да ми каже каква е разликата, защото трябва да поръчам възможно най-скоро.
На двата линка са посочени 2 вида тампони:на първия е тампон за преден амортисьор,а на втория-тампони за заден!Както си пише:предния тампон е за коли след 07,08/1994г.-с отделен лагер.Трябва внимателно да огледаш какви са ти на колата.Аз си купих FEBI,ей така на късмет от "Манимпекс","стария" вариант-18лв/брой,за Пасат.Сега ме гложди съмнението,че съм с "малкия"тампон,въпреки че колата е 04/1994г.
Допълнение:Манимпекс са офиц.вносител на Билщайн-Феби,новия магазин на Джарахавал Неру(верно ли го написах?)-София/Люлин
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Re:
kiko946 написа:колеги в заключение ще ви напоня.....преди четири години влезнах в сервиз за смена амортисъори-маферсон ,по техно предложение ми сложиха подмениха старите-оргинални тампони с нови лемфъордер ....след мн. кратко време се получи видима разлика....единия щръкна нагоре с около 3 см приятели маистори ми казха сложи от пасат и ще забравиш този проблем....искам да допълня , че пасатовите струваха по скъпо..
vсе ощетампоните са ми ок
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
В крайна сметка има или няма читави тампони за прилична цена?
В един магазин ми предлагат Боге за 30лв бройката, но има нещо съмнително в тях на лагера пише бразилия, никъде не пише по-тях че са Боге!
От там купих прашници шок тампони Закс и на тях не пише никъде, че са Закс и вече се съмнявам произхода им!
В един магазин ми предлагат Боге за 30лв бройката, но има нещо съмнително в тях на лагера пише бразилия, никъде не пише по-тях че са Боге!
От там купих прашници шок тампони Закс и на тях не пише никъде, че са Закс и вече се съмнявам произхода им!
- uzi
doaiena написа:В крайна сметка има или няма читави тампони за прилична цена?
аз поръчах тези, дойдоха за 24 часа с 2 лева оскъпяване. на самите тампони пише Мейд ин Джърмани. колега по-нагоре беше казал, че кара 6та година с такива и на фона на всички анти мнения за другите фирми нямаяше как да не заложа на малко по скъпите.
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Да използвам темата за да не отварям нова.Едни майстори ми казаха,че въпросните тампони за Шаран ставли за Поло 6N и били доста по здрави предвид тежестта на Шарана.Някой има ли представа това дали е така и дали наистина стават? 

- pavkomk2
- Автомобил: Jetta mk2
- Двигател: 112 PB -- 139 KR
В крайна сметка карайте по културно, заобикаляйте копките и ще имате тампони. 

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Колеги виждам че темата е стара, но да попитам. Изглежда че и моите тампони са заминали, като вдигна колелото има доста луфт горе, и по павета направо не се издържа .. Та гледах в ауто +, ауто хит и косер имат на лемфьордер по 20 лв, и някакъв на Гомет за 15 лв, в косер имат на Каяба комплект двата за 45 лв. Та гледам че темата е от няколко години, нека някой който ги е сменял въпросните тампони да сподели впечатления ..
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Смених ги с Лемфьордер 22 лева бройката 2 години караха и така и продадох колата с тях, доволен съм...
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Карам с BOGE на комби, дизел с койлове. Сменям ги с маслото на 15000km
Интересното, е че заради твърдите пружини на койловете заминава лагерчето, а не самия тампон. Не смятам обаче да рискувам със смя на лагери само да видя кога ще цъфне самия тампон.
Имайки в предвид в какви ужасни условия работят тези тампони - тежка предница, твърдо окачване и българската пътна мрежа бих казал, че съм доволен.

Имайки в предвид в какви ужасни условия работят тези тампони - тежка предница, твърдо окачване и българската пътна мрежа бих казал, че съм доволен.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Мисля да взема на Лемфьордер, по 20 лв парчето. Вчера гледах моите, настърчат от ботуша към 15 мм, и като вдигна колелото пропадат и амортисьора се движи горе във всички посоки, нагоре надолу наляво надясно навсякъде. Забелязах че като вдигам колелото и стъблото на амортисьора се показва, явно и тия маншони или прашници или там както се казват са заминали и цялото стебло е в мръсотия и кал .. май доста неща ще трябва да се сменят ..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”