Километража не работи...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Километража не работи...

Мнениеот alien1 » Пон 02 окт 2006 21:19

Здравейте, днес забелязах че не ми работи километража. Имам предвид кръгчето дето ми показва скороста, с която се движа и километражите, колко км е изминала колата и малкия дето се нулира. Така е явно от 1-2 дена ама чак днес го забелязах. :(
Иначе отляво където показва температурата и колко бензин имам си работят, а също и часовника отдясно. Само индикаторите в средния кръг не работят.
Миналата година сменях стабилизатор на напрежението и ми презапоиха всички студени спойки по платката, защото не ми показваше вярно температурата и горивото. Или поне това каза, че е свършил тоя дето ми прави колата. От тогава до сега всичко си работеше супер.
Някакви идеи от къде е проблема и евентуални решения?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 02 окт 2006 22:06

ЖИЛО

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 02 окт 2006 22:09

Откачено жило отзад, на табълцето. Сваля се сравнително лесно. 2-та болта на горната част на гривната, от двете страни над скоростомера, а после двете болтчета от двата края на целия километраж. Виждат се. Жилото по принцип влиза в гнездото си по една фунийка, така, че е сравнително лесно да се сложи.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 02 окт 2006 22:17

radotom написа:Откачено жило отзад, на табълцето. Сваля се сравнително лесно. 2-та болта на горната част на гривната, от двете страни над скоростомера, а после двете болтчета от двата края на целия километраж. Виждат се. Жилото по принцип влиза в гнездото си по една фунийка, така, че е сравнително лесно да се сложи.

............ако не стане трябва от към отсега н аДВГ-то ,където е механизъма на чистачките има една пластмаска-пишка образно казано се откачва от една желязна скобичка която я спира и леко го буташ на вътре,след това сичко е казано......... :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Вто 03 окт 2006 7:09

Благодаря колеги. Ей сега ще сляза преди работа да се пробвам да го оправя. Дано да успея! 8)

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Вто 03 окт 2006 11:45

Не е от това колеги, в смисъл няма нищо разкачено. Нито отпред откъм двигателя нито от таблото. Свалих целия километраж, закачих жилото, после бръкнах през отвора за бушоните за да проверя дали е влязло докрай. Влязло си е в отвора, няма мърдане. И от към двигателя го проследих до скоростната кутия,но и там си е както трябва. Свалих самия километраж /циферблата/, но видимо и той си е наред.
Чудя се за ново жило ли да се готвя или има какво още да проверя? Видимо не е скъсано никъде, ама то нали е в обвивка и не се вижда.
Някой ако има идея какво друго да пробвам да сподели или направо ново жило да купувам?

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 03 окт 2006 11:51

Голяма е вероятноста да е скъсано...
Мойто му нямаше външно нищо,
но след смяната си тръгна да върти...
:wink:

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Вто 03 окт 2006 11:57

Мисля към ново да се ориентирам ама се чудя откъде да го купя. Да ходя ли до Unitrade или за жилото специално няма значение от къде ще го взема? :roll:
Казаха ми в едно магазинче че около 25-30лв струвало ама го нямали в момента. Толкова ли го взе колега AGS?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 03 окт 2006 12:03

А бе, преди да вземеш новото, защо не го откачиш от към скоростната кутия и почнеш да въртиш тан на ръка зъбното колелце... И някой да погледне отпред дали ще мръдне стрелката...
Ако не мръдне-тогава ново!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 03 окт 2006 19:15

Съгласен съм с Radotom пробвай защото има вариант да ти е износено зъбното колело долу на жилото,а по гадно ще да е акоти се е износилосамото зъб.колело на самата скоростна кутия,така че виж разглоби първо да си сигурен че не е от механизма нещо и тогава вземай ново жило

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Сря 04 окт 2006 2:05

radotom написа:А бе, преди да вземеш новото, защо не го откачиш от към скоростната кутия и почнеш да въртиш тан на ръка зъбното колелце... И някой да погледне отпред дали ще мръдне стрелката...
Ако не мръдне-тогава ново!

:да: При мен се скъса в една дупка,просто така :dontknow:
нито звук,нито стон преди това....
Просто стрелката си падна до долу и това беше... :bishop mhihi
Ново е около/малко над 10-тарка...
Колега от форума бе така добър да се отзове...
Монтажа сам разбира се.... :lol:

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Сря 04 окт 2006 11:31

В Юнито ми обявиха цана 81лв :shock
Не знам дали защото моята е автоматик или по принцип толкова варират цените на жилата при тях. Поне бяха любезни и ми обясниха как да разбера дали е жилото и какво друго може да е по скоростната кутия. Цените на частите ако проблема е в скоростната кутия общо е около 60лв, по малко от самото жило. :shock
Аномалиии разни ....
Днес съм я оставил на тенекеджия да ми пребоядиса капака ама утре или в другиден като я взема ще тествам дали е жилото. Макар че се надявам да е то и да успея да го намеря по-евтино някъде, че ина4е си ебало мамата. Не ми се пипа по скоростната кутия.
:bishop :banghead:

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Пет 06 окт 2006 17:31

Днес я заведох на сервиз колицата. Оказа се в жилото проблема, смених го и сега съм щастлив и доволен. Всичко ми излезе 45 лв в автосервиз Автолукс. Само я оставих и после си я взех готова.
Модераторите може да затварят темата. :dance: :yeaha:

:lock:

Върни се в “Passat”