Голф3 - теч на антифриз от тапата на троиника
-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
Голф3 - теч на антифриз от тапата на троиника
троиника на голфа/1.8 90 92г.АБС мотор/ ми е с два отвора в единия е датчика а в др.има тапа и от нея от няколко дена сълзи антифриз защото преди месец вадих тапата да пробвам друг датчик но не успях и счупих щтипката но я сложих пак.Питам дали мога да сложа още един датчик които да служи за тапа но трябва ли да е с метална скоба защото на др.датчик е метална
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Re: теч на антифриз от тапата на троиника
Ти можеш да сложиш и датчик,но трябва задължително и гумен О-пръстен.Да не би да си загубил стария?Иначе скобата е метална,но за датчика,а на тапата е пластмасова.Поне при мен е така.Незнам дали пластмасовата ще ти свърши работа,ако там сложиш друг датчик.Но нищо не ти пречи да пробваш.
-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
и при мен едната е пласмасова скобата, но е счупен и може за това да сълзи,а опръстена си е на мястото без него няма как да стане ще има теч
-
sibipcho
- Автомобил:
- Двигател:
Cvetomir-Panchev написа:троиника на голфа/1.8 90 92г.АБС мотор/ ми е с два отвора в единия е датчика а в др.има тапа и от нея от няколко дена сълзи антифриз защото преди месец вадих тапата да пробвам друг датчик но не успях и счупих щтипката но я сложих пак.Питам дали мога да сложа още един датчик които да служи за тапа но трябва ли да е с метална скоба защото на др.датчик е метална
може да сложиш друг датчик аз съм с същия мотор и съм с два датчика и може да е с пласмасова скоба няма проблем
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
"О" рингчето е "шибано" като размер..нещо от сорта 25,8х3,иии или 28,5х..нам си колко..навремето търсих,накрая някакви от стари сензори свалих и избрах по-читавото(трябва да е с кръгло сечение,а се сплескват и изпичат).Има го като размер и номер в ЕТКА.А скобичката си е "шплент",ама да са здрави прорезите за захват...И пръстенчето се нанизва на сензора/тапата,леко се навлажнява с антифриз и тогава се пъха в дупката.Ако е останало в отвора и си наврял тапата обратно-има версия "нищо да не си направил".
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
О-пръстенче си купи от официалния дилър(напр. Порше).Не е скъпо,около 2лв е.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”