AAZ аномалии с температурата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
lenovec
Автомобил:
Двигател:

AAZ аномалии с температурата

Мнениеот lenovec » Чет 23 фев 2012 18:33

Здравейте, искам да споделя нещо и да получа компетентно мнение, значи преди 2 месеца си карам с мойто кънтри по едно баирче дадох му повече зор изглежда перката не включи незнайно защо и хвърли водата! Загасаих го аз и като тръгнах да паля двигатела превъртя доста трудно викам айде :bishop . Но всичко се нормализира по едно време долях вода и тръгнахме. Сега обаче взе да става нещо, колата загравя доста миналия ден пак хвърли антифриза долния маркуч на радиатора студен, горния ври и кипи. Радиатора не е запушен духнах от горния маркуч и нама трудности на въздуха, няма течове. Отивам в магазина зимам термостат но....... пак същото :shock Горния маркуч става камък и от капачката на казанчето излиза тънка струйка пара не върти вода през радиатора scare . Снощи като смених термостата отворих казанчето и колата си загря включи перката всичко е точно, като загасих тръгна да излиза антифриза тогава му сложих капачката. Викам всичко е точно но явно съм се бъркал. Според мен не е нормално на студен мотор след 3 мин работа горния маркуч да се втвърдява, нещо ми намирисва на гарнитура. Говорих с един майстор каза че VW неможе да направи въздушна възглавница в радиатора от гарнитура, тогава какво става колеги??? Не смесва маслото то не е и задалжително де. Помпата работи парно има и пикае в казанчето от малкото маркучле. Имате ли идея какво става?

Поздрави

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: AAZ аномалии с температурата

Мнениеот samo_pechka » Чет 23 фев 2012 19:15

lenovec написа:Здравейте, искам да споделя нещо ......... Според мен не е нормално на студен мотор след 3 мин работа горния маркуч да се втвърдява, нещо ми намирисва на гарнитура. ........Имате ли идея какво става?

Поздрави

Гарнитура или тиква(глава) пукната !Кофти работа ..ако е глава,имаше гледам във форума за продан няколко -част от тях за 1.6 д с хидравлични повдигачи(доколкото знам-стават въпреки,че камерите на бренерите са били малко по-малки(тъй казват верно ли ,не е ли :roll: )таман по-яко налягане ще прави :mrgreen:

Потребителски аватар
lenovec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lenovec » Чет 23 фев 2012 19:40

Дано е гарнитура, че глава....... кофти работа

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 23 фев 2012 22:02

Сваляш главата и гледаш...
Аз не бих рискувал да карам така, да не излезе по-голям ремонт.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 24 фев 2012 17:27

Водната помпа наред ли е, върти ли през казанчето водата?

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 24 фев 2012 18:00

източи малко антифриз и махни маркучето за обездушаване.Почисти го да не е частично затлачено или,ако е чисто малко го разшири но внимавай да не пръснеш тройника !

Потребителски аватар
lenovec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lenovec » Пет 24 фев 2012 19:31

Помпата работи нали имам парно, маркучлето го смених преди два дни също и фланеца... Имам още едно питане защо на дизела това маркучле излиза от тройника а на бензина от радиатора?? Може ли това да е причината ама немисля. Понеже ония отвор гозапуших и изведох маркучлето от тройника.

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Пет 24 фев 2012 20:43

A сигурен ли си че датчика дето е на радиатора ти е читав? Пробвай с друг,новите са евтини около 10тина лева беше.
За гарнитурата,отиди при някой майстор има едни "уреди" така да се изразя,слагат на капачката на разширителния съд и ако се оцвети течността в "уреда" значи имаш издухана гарнитура с сигурност.
ПП.Тест за гарнитура мисля че се казваше,просто в момента не си спомням точно.

Потребителски аватар
lenovec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lenovec » Пет 24 фев 2012 23:38

martin4o_mom4e написа:A сигурен ли си че датчика дето е на радиатора ти е читав? Пробвай с друг,новите са евтини около 10тина лева беше.
За гарнитурата,отиди при някой майстор има едни "уреди" така да се изразя,слагат на капачката на разширителния съд и ако се оцвети течността в "уреда" значи имаш издухана гарнитура с сигурност.
ПП.Тест за гарнитура мисля че се казваше,просто в момента не си спомням точно.

24 лв е датчика смених и него дори да е прецакан радиатора ще е топъл,а той не е. мисля да искарам тънкото маркучле направо от радиатора както си беше с бензиновия мотор а не от фланца който е на блока, то е същото де, но ще пробвам.

Върни се в “Дизелови агрегати”