Съвет относно Golf 3 Gti 150hp ?
Съвет относно Golf 3 Gti 150hp ?
Здравейте много си харесах една голфара 150 коня и се чудя дали да я купувам понеже всеки ми вика различно за разхода.... интересуваме хора с такива коли да изкажат мнение колко им харчи ?
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
Re: Съвет относно Golf 3 Gti 150hp ?
100% обективно мнение!
От към разход при мен въпроса стои така!
Лято (топло време) В софия, задръствания в час пик стигам и до 11.5-12.0/100 без да се лигавя с колата.
Извън града...средна скорост 115-120 като на моменти се позаиграем с някоя 320-ка по магистралата ми "гори" към 7.5-8.0/100
Това е с бензин 98 ЕСТО на Лукойл
Зимата същите условия : 15/100 понякога не ги харесва
Извън града само един път пътувах Созопол - София и ми даде към 9/100
От към разход при мен въпроса стои така!
Лято (топло време) В софия, задръствания в час пик стигам и до 11.5-12.0/100 без да се лигавя с колата.
Извън града...средна скорост 115-120 като на моменти се позаиграем с някоя 320-ка по магистралата ми "гори" към 7.5-8.0/100
Това е с бензин 98 ЕСТО на Лукойл
Зимата същите условия : 15/100 понякога не ги харесва
Извън града само един път пътувах Созопол - София и ми даде към 9/100
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
TheExorcist написа:
Това е истинския разход, аз именно заради него го махнах тоя мотор, с газов инжекцион пък зимата гори към 20 в града, извън града не съм го свалял под 10 газ и 8 бензин
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
Ако имаш нерви извънградско харчи 5.5 при 90 км/ч. Взимай смело не се плаши от разхода не харчи повече от кола с 90 или 115 коня. В по сериозни задръствания се вдига повече разхода, иначе градско между 9-12 зависи от трафика и извънградско от5.5 до 11 в зависимост от десния крак. Това със 100 те октана на шел
- mvangelov
- Автомобил: MK3
- Двигател: 2E
rexpitbul написа:Ако имаш нерви извънградско харчи 5.5 при 90 км/ч. Взимай смело не се плаши от разхода не харчи повече от кола с 90 или 115 коня. В по сериозни задръствания се вдига повече разхода, иначе градско между 9-12 зависи от трафика и извънградско от5.5 до 11 в зависимост от десния крак. Това със 100 те октана на шел
Колeгата е прав каквото и да вземеш ще харчи !!! Помисли за ТДИ аз лично се преродих с 1з!
Последна промяна от mvangelov на Чет 23 фев 2012 12:26, променено общо 1 път.
-
slavipleven
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
ddimkata написа:Здравейте много си харесах една голфара 150 коня и се чудя дали да я купувам понеже всеки ми вика различно за разхода.... интересуваме хора с такива коли да изкажат мнение колко им харчи ?
Градско от 11-12(максимум 13 литра на климатик, ако е много горещо и климатика работи на пълна мощност) до 15-16 литра(зависи колко е студено и на какви разстояния се кара), зимата!
Извънградско от минимум 6,5-7(ако караш с 90-100) литра до 9-10 литра, според това колко ти тежи крачето!
Това е разход за БГ, като съм карал и с 98 и с 100 октана! Разликата е просто минимална!
Но в Германия нещата са много по- различни:
- градско 9-9,5 литра (на климатик на макс), на техните задръствания!
- извънградско от 8-8,5 до максимум 9 литра със техния 95(на климатик), като поддържаш скорост 160- 180 км!
В крайна сметка гори, ама върви!Поздрави!

- Escap3
rexpitbul написа:Ако имаш нерви извънградско харчи 5.5 при 90 км/ч.
Колеги стига бе, момчето иска коректен отговор а не да се лъжем, аз лично съм карал тоя мотор година и половина, извън гратско ако ще не с 90 а по инерция не пада под 8, 5.5 може само да видиш на МФА-то което грам не е вярно, разбирам само при мен да е бил тоя разход ама не е, имам и приятели с АБФ който съм крарал и никой не пада под 8 извън гратско, а градско с много мъки лятото можеж да го свалиш на 10, за разлика от зимата когато под 15 не пада!
В крайна сметка за мен това е прехвален мотор който не заслужава чак толкова хвалба и както каза колегата по горе с 1з се преродих!

- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
rexpitbul написа:Ако имаш нерви извънградско харчи 5.5 при 90 км/ч. Взимай смело не се плаши от разхода не харчи повече от кола с 90 или 115 коня. В по сериозни задръствания се вдига повече разхода, иначе градско между 9-12 зависи от трафика и извънградско от5.5 до 11 в зависимост от десния крак. Това със 100 те октана на шел
И да го видя няма да го повярвал...
slavipleven написа:ddimkata написа:Здравейте много си харесах една голфара 150 коня и се чудя дали да я купувам понеже всеки ми вика различно за разхода.... интересуваме хора с такива коли да изкажат мнение колко им харчи ?
Градско от 11-12(максимум 13 литра на климатик, ако е много горещо и климатика работи на пълна мощност) до 15-16 литра(зависи колко е студено и на какви разстояния се кара), зимата!
Извънградско от минимум 6,5-7(ако караш с 90-100) литра до 9-10 литра, според това колко ти тежи крачето!
Това е разход за БГ, като съм карал и с 98 и с 100 октана! Разликата е просто минимална!
- извънградско от 8-8,5 до максимум 9 литра със техния 95(на климатик), като поддържаш скорост 160- 180 км!
За да държиш 170 в час знаеш ли въобще с колко оборота трябва да е колата,колега?! И как ще са само 9/100 в този случай при двулитров мотор? Нали трябва да папка нещо тая кола за да поддържа тази скорост. Моля ви се не приказвайте глупости.

- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Escap3 написа:rexpitbul написа:Ако имаш нерви извънградско харчи 5.5 при 90 км/ч.
Колеги стига бе, момчето иска коректен отговор а не да се лъжем, аз лично съм карал тоя мотор година и половина, извън гратско ако ще не с 90 а по инерция не пада под 8, 5.5 може само да видиш на МФА-то което грам не е вярно, разбирам само при мен да е бил тоя разход ама не е, имам и приятели с АБФ който съм крарал и никой не пада под 8 извън гратско, а градско с много мъки лятото можеж да го свалиш на 10, за разлика от зимата когато под 15 не пада!
В крайна сметка за мен това е прехвален мотор който не заслужава чак толкова хвалба и както каза колегата по горе с 1з се преродих!
много вярно- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
kgdim написа:Escap3 написа:rexpitbul написа:Ако имаш нерви извънградско харчи 5.5 при 90 км/ч.
много вярно
Няма лъжа няма измама експериментирал съм си
компа ми показва доста вярно разхода. Е има моменти дава отколонения, но в повечето случай си е точен. За да ми даде 8 литра разход на бензин извънградско трябва да го карам със 140-150км/ч при 120 е 7,2 среден разход при 110 км/ч постоянна сокорст разхода е 6,4-6,6 литра. Градско софийско из големите булеварди без задръствания, нощно време или доста рано сутрин разхода за пробег от 10-15 км 9-10 литра. В часовете с повече движение 11-13 литра в сериозни задръствания е стигал 14 - 17 литра ноо тва е, когато висиш с часове по една улица и тръгваш спреш тръгваш спреш! Разхода е относително нещо, това всеки го знае, но съм дал ориентировъчно горе долу кое как кога. Не твърдя, че всеки един абФ може да харчи така.Колко съм бил и аз в дилема колко ще ми харчи тая кола и колко съм чел хахаха има доста теми по въпроса писани преди години и хората там казват и са прави "големия мотор може да харчи също малко, но малкия не може да върви като големия"
. 
- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
разхода се върти около 10/100 газ смесено. зимата се качва малко,но в никакъв случай 20/100.извън града ми е давал и 7.5.а колегата дето се е родил с дизела дето е подгонил 3лв.няма да коментираме
-
slavipleven
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
TheExorcist написа:rexpitbul написа:Ако имаш нерви извънградско харчи 5.5 при 90 км/ч. Взимай смело не се плаши от разхода не харчи повече от кола с 90 или 115 коня. В по сериозни задръствания се вдига повече разхода, иначе градско между 9-12 зависи от трафика и извънградско от5.5 до 11 в зависимост от десния крак. Това със 100 те октана на шел
И да го видя няма да го повярвал...slavipleven написа:ddimkata написа:Здравейте много си харесах една голфара 150 коня и се чудя дали да я купувам понеже всеки ми вика различно за разхода.... интересуваме хора с такива коли да изкажат мнение колко им харчи ?
За да държиш 170 в час знаеш ли въобще с колко оборота трябва да е колата,колега?! И как ще са само 9/100 в този случай при двулитров мотор? Нали трябва да папка нещо тая кола за да поддържа тази скорост. Моля ви се не приказвайте глупости.
Колата я карам от 5 години! Това което съм написал не са глупости,а си давам мнението на база на това, защото аз съм го пълнил този резервоар и знам много добре колко гори.За това съм написал по нагоре, че нещата са доста различни в БГ и на вън!Поздрави!

- Escap3
if4oo написа:разхода се върти около 10/100 газ смесено. зимата се качва малко,но в никакъв случай 20/100.извън града ми е давал и 7.5.а колегата дето се е родил с дизела дето е подгонил 3лв.няма да коментираме
Тъкно като стане 3лв ще ми е същото че и пак малко по евтино от АБФа на газ който зимата ми гореше 15газ а бензина не го броя докато превключи на 30градуса, дизелчето на студа даде 6.2 - 6.5 гратско, пък вие си карайте прехваленият АБФ аз се напатих от него мерси
То и газта е 1.4* и като гори 15 = 21лв и пак казвам не смятам бензина докато колата загрее а и той не е никак малко!
Нафтата на 2.70 при 6.5 = 17.50лв На нея пък не смятам че си намирам понякога на черно на 2лв

- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
тая тема за разхода дизел/газ е много търкана и няма да я обсъждаме 

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Мойто 1.8Т е над 200 коня и 4х4 и не харчи 15/100 градско, та какво остава ABF, глупости са това.
ABF с газов инжекцион е 100 пъти по-добре от някой тракалник и като разходи и като вървене.
ABF с газов инжекцион е 100 пъти по-добре от някой тракалник и като разходи и като вървене.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”