търся мнения относно паркиране
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: търся мнения относно паркиране
въпроса е най-вече в манталитета, няма значение кой от къде е, може да си от най-забутаното село и да паркираш съобразявайки се с всички, а може и да си от центъра на София и пак да си селски тарикат! Не може да се делим на селяни и граждани, а колкото до колегата, който препоръчва гараж - тук няма как да стане - или гаража трябва да е част от някаква кооперация ... или няма начин , забранено е поставянето на какъвто и да е гараж като самостоятелен обект поне тук, иначе не знам като цяло за страната.
-
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
hooligans написа:Mish87 написа:Най се дразним на тъпите селяни дето се нанесоха във входаЖивееме 20 семейства тук от поне 23 години и нема никви ядове кой къде да спре! Домъкнаха се тия цървули даже не знам дали са и от нашия "кюп" ама са уникални дразнители
Прибирам се веднъж от работа и места немааа. Гледам на комшийката под нас, гаража отпред празно викам оп ето го моето място
паркирах си, най - любезно си оставих номера гсм-а на едно листче на таблото и кой съм, та ако има зор да слизам да местим. Прибирам се на другия ден и доволен - нема да обикалям да търся и
един от тия дето ги споменях по - горе се паркирал там
спират за по 3 коли и после олеле ти що спре на една боя от мене направо неам думи
И кво викаш, най-мразим такива като мен![]()
Като е гараж, защо трябва да спираш пред него?
Най-мразя е такива, знаят че е гараж, но спират.
Еее не де колега

За мен селянин не е човек от малък град/село, а човек с такъв манталитет. Колко ми е писнало от такива дето не могат, а не се опитват да паркират като хората.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Колеги, не бъркайте селянин със селяндур, първото е местоживеене/произход и не пречи да е свестен човек, виж второто е черта на характера/манталитет, може да си роден на жълтите павета и пак да си такъв.
Сега на конкретните въпроси : 1. за бидоните с пясък и др. подобни способи за запазване на място - подава се сигнал в общината, тя е собственик на терена и е длъжна да реагира, в София това е работа на "Столичен инспекторат", при вас не знам коя служба отговара за това (различните общини са с различна структура", може да са го прехвърлили и към местната пътна полиция; 2. За некъдърното и безхаберно паркиране оправия няма, аз от години се разправям с комшиите (с добронамерен тон) да паркират на разумно растояни (да не заемат място за две коли, но и все пак да можем да си влизаме в колите) ама ЦЪ, накрая ми писна и сега ако се доредя до място (което е изключителна рядкост) спирам като тираджия, хем за назидание, хем да не ми удрят колата с вратите, щом те не мислят за другите защо аз да се съобразявам с тях (по принцип не съм такъв човек но след 10 години неразбиране и на мен ми писна).
Извода е : притискай общината да си върши работата по отношение на незаконно запазените места (за това плащаш данаци) и стискй палци да се доредиш до някое от тези места, защото от твоята инициатива ще се възползват много други хора и накрая може пак да няма каде да паркираш. А за летния период, сори ама сте курортно селище и ние туристите като идваме да харчим пари при вас искаме да паркираме някаде
Успех с паркирането
Сега на конкретните въпроси : 1. за бидоните с пясък и др. подобни способи за запазване на място - подава се сигнал в общината, тя е собственик на терена и е длъжна да реагира, в София това е работа на "Столичен инспекторат", при вас не знам коя служба отговара за това (различните общини са с различна структура", може да са го прехвърлили и към местната пътна полиция; 2. За некъдърното и безхаберно паркиране оправия няма, аз от години се разправям с комшиите (с добронамерен тон) да паркират на разумно растояни (да не заемат място за две коли, но и все пак да можем да си влизаме в колите) ама ЦЪ, накрая ми писна и сега ако се доредя до място (което е изключителна рядкост) спирам като тираджия, хем за назидание, хем да не ми удрят колата с вратите, щом те не мислят за другите защо аз да се съобразявам с тях (по принцип не съм такъв човек но след 10 години неразбиране и на мен ми писна).
Извода е : притискай общината да си върши работата по отношение на незаконно запазените места (за това плащаш данаци) и стискй палци да се доредиш до някое от тези места, защото от твоята инициатива ще се възползват много други хора и накрая може пак да няма каде да паркираш. А за летния период, сори ама сте курортно селище и ние туристите като идваме да харчим пари при вас искаме да паркираме някаде

Успех с паркирането

- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
при нас 42 апартамента и 13 паркоместа познайте какво става но най ме е яд на тези където имат по два гаража и две коли но гаражите пълни с боклуци а колите са на паркинга
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
110afn написа:barezifranko написа:В топлите месеци не ми пука особено на кое място паркирам, но сега в снега лично съм си чистил местото и се дразня много когато някой друг паркира на местото ми.
Съгласен. Никой не може да претендира за място, но като съм изринал поне 5-6 кубика снЕг
Мдам...Тубичката си ми седи в коридора,до вратата...

Иначе лятоска си е друга бира-където завара

По-проблемните комшии направо запушват...

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
BOCOO написа:при нас 42 апартамента и 13 паркоместа познайте какво става но най ме е яд на тези където имат по два гаража и две коли но гаражите пълни с боклуци а колите са на паркинга
И що?
Щото след като се е бръкнал с хиляди повече от теб, няма право да паркира пред входа ли?

А тези с тубите с пясък, направо ги хвърляйте и да не ви пука!

-
- Автомобил:
- Двигател:
един от големите проблеми, следствие на глупавото градоустройство.
Този проблем няма решение без сериозна намеса на Общината.
Паркоместата трябва да се разпределят и всеки да си знае мястото, като за целта се поставя заключваща скоба.
Който има 5-6 коли да им търси място - след като живееш с хора, ще се съобразяваш с тях.
Животът в градски условия изисква съобразяване на мераците с възможностите и най-вече със съгражданите
Паркоместата трябва да се разпределят и всеки да си знае мястото, като за целта се поставя заключваща скоба.
Който има 5-6 коли да им търси място - след като живееш с хора, ще се съобразяваш с тях.
Животът в градски условия изисква съобразяване на мераците с възможностите и най-вече със съгражданите

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:

Мойто си е мое, чуждото е общо

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако пред "чуждото" има скоба и ако за спиране на "чуждото" се полагат 200 евро глоба, като в белите държави, тогава и на Бай Ганьо ще му дойде акъла 

mufin написа:един от големите проблеми, следствие на глупавото градоустройство.
Много правилно. Само че общината ни е оставила да решаваме въпроса на принципа на Дивия Запад - кой е най-силен ....
Няма да имам нищо против, ако трябва да плащам такса на общината, но да имам място за паркиране, нещо от типа на синята зона, само че за частни лица, а не да обикалям квартала вечер и да спирам през три пресечки.
Но понеже общинските чиновници няма да си мръднат пръста... ами ще се нервим, караме, понякога и до по-директни мерки ще се стига... няма как да се оправят нещата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Aneto написа:Но понеже общинските чиновници няма да си мръднат пръста... ами ще се нервим, караме, понякога и до по-директни мерки ще се стига... няма как да се оправят нещата.
Липсва регулация (държава, община...), както за още много други неща

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
mufin написа:Aneto написа:... няма как да се оправят нещата.
Липсва регулация
Липсва разбирателство между хората, както живущи в блока така и в цялата държава! Този проблем го има навсякъде, дори и в провинцията където автомобилите също не са малко! Докато самите ние не си помагаме, никога няма да се промени нищо, на управляващите ги интерсува как да откраднат от нас, а не как да ни помогнат

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
В една друга тема където хората си бяха написали номерата пред блока скочихте че не можело а сега искате регулация от общината Тя цялата държава на автопилот вие паркоместа искате да ви намерят Спира кой където намери и както може това е положението
-
- Автомобил:
- Двигател:
Знаем че това е положението.
Ама не ни харесва
Ама не ни харесва

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”