Падат оборотите Голф 4 1.4
Падат оборотите Голф 4 1.4
Здравейте! Имам Голф 4 1.4 1998 г. Имам проблем, падат ми оборотите при запалването ако не натискам газта, веднага гасне. Моля ви помогнете, ако някой има идея какъв е проблема.. Благодаря
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Падат оборотите Голф 4 1.4
Възможно да е от стъпковото моторче на диагностика закара ли е колега?
- Venci83
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL
Най вероятно е стъпково моторче, имах същия проблем преди. След като запалиш мени ли обороти?
Колата запалва и после обороти падат и колата угася,днес закарам на диагностика.мерси за съвета
Закарах я на диагностика, излиза проблем на дроселовата клапа, изчистиха я и си е същата работа... Ако знаете как може да се прочисти по-добре дросела или как да се ремонтира, защото аз четох, че може да се ремонтира, но не намерих как..А за нова дроселова клапа е 500++ лв.. А за стъпково моторче нищо не казаха и не предположиха.. Моля ви дайте някой съвет
Закарах я на диагностика, излиза проблем на дроселовата клапа, изчистиха я и си е същата работа... Ако знаете как може да се прочисти по-добре дросела или как да се ремонтира, защото аз четох, че може да се ремонтира, но не намерих как..А за нова дроселова клапа е 500++ лв.. А за стъпково моторче нищо не казаха и не предположиха.. Моля ви дайте някой съвет
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
igorvv написа:Колата запалва и после обороти падат и колата угася,днес закарам на диагностика.мерси за съвета
Kолега съвет от мен имал съм точно такъв проблем не се сетих за дросела!!! След,като са ти казали , че проблема не е в стъпковото моторче а в дросела отиваш до някой магазин за авточасти или аксесоари и питаш за спрей за почистване на карбуратори и дросела те ще ти дадат и по същия начин както са ти я чистили действаш и ти и с един парцал махаш нагарите и мърсотийте които са около дроселовата клапа!!! поздрави
-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
Колега имах същия проблем,при мен се оказа стъпков мотор,смених целия дросел 2-ра употреба 100 кинта и сега няма ядове.Как се държи колата като загрее?
Няма значение студена или когато загрее колата угася,трябва постоянно да дьржиш крака на газта,иначе угася.Утре ще извадя хубаво да го изчистя,и да пробвам както писаха в един форум,сваляш + от акумулатора изчаквам 20 минути, да изтрие грешката от паметта на колата,после паля 20 мин на свободен ход и карам 40-50 км.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Поразрови малко с търсачката за-почистване,ремонт(братушките имаха и снимки)и адаптация на дросел клапата.
- Venci83
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL
Малко е опасно да бараш дросела, после може да се наложи да ти го адаптират. Но щом са и го чистили и не се е оправил, търси втора рака.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам същия Голф със същия мотор, минал съм по този път. Ако след почистване на дросела продължи да гасне, купувай само чисто нова. При диагностика моята показваше, че има късо съединение в дросела. Преди това съм чистил много пъти, но в един момент умира и трябва нова.
Ако купиш втора употреба нямаш гаранция колко ще изкара и тя. Има вариант с рециклиране, някъде в София ги оправят, ако искаш по-късно мога да ти дам номера. Самото рециклиране струваше 150 лв юли 2010, според мен не си струва. Като направиш сметка - рециклиране + втора употреба + нова = около 800 лв, без да смяташ нервите. Ако ме послушаш спестяваш около 400 лв, нерви и време
Много време мислих какво да правя, питах във форума, ходих в два сервиза, но като си купих нова, проблема се реши - VDO - 330 лв с 20% отстъпка.
Ако купиш втора употреба нямаш гаранция колко ще изкара и тя. Има вариант с рециклиране, някъде в София ги оправят, ако искаш по-късно мога да ти дам номера. Самото рециклиране струваше 150 лв юли 2010, според мен не си струва. Като направиш сметка - рециклиране + втора употреба + нова = около 800 лв, без да смяташ нервите. Ако ме послушаш спестяваш около 400 лв, нерви и време

Много време мислих какво да правя, питах във форума, ходих в два сервиза, но като си купих нова, проблема се реши - VDO - 330 лв с 20% отстъпка.
- badbull
- Автомобил:
- Двигател:
Имам същия Голф със същия мотор, минал съм по този път. Ако след почистване на дросела продължи да гасне, купувай само чисто нова. При диагностика моята показваше, че има късо съединение в дросела. Преди това съм чистил много пъти, но в един момент умира и трябва нова.
Подкрепям колегата напълно прав е!
Здравейте колеги,изчистиха дросела, сложиха и вече не гасне,но той каза че може и отново да стане така, защото зьбчета са износени ,аз намерих в интернет китайски ,мисля да порьчам от там е много по-евтино.
Имам същият проблем, колата гасне на празен ход.
В един сервиз пръскаха със спрей няколко пъти за почистване без да свалят клапата(тогава нямах време за повече) и се получи леко подобрение, но оборотите стоят много ниско(около 600) дори играят понякога а когато включа климатика колата изгасва.
Къде мога да намеря помощ в района на младост София?
В един сервиз пръскаха със спрей няколко пъти за почистване без да свалят клапата(тогава нямах време за повече) и се получи леко подобрение, но оборотите стоят много ниско(около 600) дори играят понякога а когато включа климатика колата изгасва.
Къде мога да намеря помощ в района на младост София?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”