Polo 6n 1.6 - Играят ми оборотите?
-
VWWV
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 6n 1.6 - Играят ми оборотите?
Здравейте, някой има ли подобен проблем, значи при запалване на двигателя първоначално оборотмера е на 1100 и веднага пада на 500 след това на някъде 750 и докато загрее седи на 9 или 1000 оборота, след като загрее вече няма такъв проблем поддържа си 900 дори и да го изгася и пак го запаля като е загрял двигателя всичко е ОК. дайте ми съвети моля

Последна промяна от Bobi_S13 на Сря 19 окт 2011 18:47, променено общо 4 пъти.
Причина: оправих заглавието на темата!
Причина: оправих заглавието на темата!
-
VWWV
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Израят ми оборотите?
Самолета е VW Polo 1.6 75к.с. 95г. Ами ще пробвам, за сега докато я изчистя ще карам тъй, дано да не ми се задълбочи проблема. М/у другото http://alfa.kachi-snimka.info/images/bwy1299592078p.jpg филтъра (системаta за отвеждане на бензиновите пари) както се вижда на снимката е счупен, дали не идва от това проблема?
-
Borislavcho
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Играят ми оборотите?
При мен го има същия проблем с оборотите, и клапата ми е чиста!Освен оборотите почна да ми гасне доста често след като я запаля!При тръгване почна да ми прекъсва, всякаш работи на 3 цилиндъра, и като мини 1500 оборота започва да си върви нормално!Смених свщите,кабелите,капачката,палеца и пак същата работа!Колата е Поло 1,6 75 коня с газов инжекцион.Надявам се някой да ми каже за какво става на въпрос:)
-
Mr.Lemon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6n 1.6 - Играят ми оборотите?
Аз също имам подобен проблем на Поло 1.4 16V 100 коня 96 година . Изчистих дросела и оборотие както си седят на 900-950 така падат на 500 и понякога гасне !
закарай на газ анализатор да видим сместа как е. Ако ти е възможно и евтинко
- skuderiq
- Автомобил: polo 6n
- Двигател: AEV
Може да се смеете но прочетох тази тема за почистването и там имаше един колега които каза ,че ако след това продължават проблемите с оборотите да се махне плюс-а на акумулатора за 20 мин да се изгуби паметта на компютъра.Та направих така но след 2-3 седмици пак започнаха да ми играят оборотите, и оттогава на всеки 3-4 седмици или месец махам + за 30 мин и нямам проблеми с оборотите
Успех
-
VWWV
- Автомобил:
- Двигател:
проблема ми беше се оправил като изчистих дроселовата клапа и след махането на клемата на акумулатора, но ето че сега пак проблема е същият
изчистих клапата махнах клемата да видим утре как ще е до работа.. :Д на свободно като е оборотите ми са 1500 и 1900 постоянно се самофорцирва, и след като изчистих клапата даже ми изгасна двигателя...
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Иска адаптация с VAGCOM има 1000 теми за този проблем!!!Намери някой от форума или отивай в някой сервиз да ти го настрой.
За пробата, откачи акумулатора и махни буксата на дросел клапата.После слагаш всичко и би трябвало да се оправи за ден, два. Ето ти проблем като твоя, само че с 1.4 мотор viewtopic.php?f=7&t=310042
За пробата, откачи акумулатора и махни буксата на дросел клапата.После слагаш всичко и би трябвало да се оправи за ден, два. Ето ти проблем като твоя, само че с 1.4 мотор viewtopic.php?f=7&t=310042
-
p3p1to
- Автомобил:
- Двигател:
Mr.lemon dovre do6ul v kluba i az go imam su6tiq problem i az imam gi
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
p3p1to написа:Mr.lemon dovre do6ul v kluba i az go imam su6tiq problem i az imam gi
Адашче, само да те светна ,че нямаш нищо общо с клуба , а като гледам как си писал и с форума нямаш нищо общо.
По темата - Не е проблема само в клапата , може и температурен датчик да е , кислороден сензор (ламбда сонда) , може да е МАП сензор , подпушени инжектори, свещи кабели бобина, палец дистр. капачка.....
Не е така проста работата. Иска си диагностика, гледане , следене и решаване на проблема из основи.
Това с + на акумулатора е заобикаляне на проблема, не решение.
Поздрави!
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
пуснах тема преди седмица, но сега видях тази и имам същия пробле... при мене прекъсва когато запаля освен че оборотите играят много и ми рестартира всичко+радиото+трипа...
- doje
- Автомобил: Vw polo 6N 1996
- Двигател: AEX 1.4i
Аз имах подобен проблем , полото е 96-та края , 1.4i , когато изключех от скорост и оборотите падаха.
Отидох на диагностика , там видяха,че топлиния сензор в компютъра показва 40 градуса , а на тъблото си бяха 90 , смених го за 10 лева и проблема се реши.
Отидох на диагностика , там видяха,че топлиния сензор в компютъра показва 40 градуса , а на тъблото си бяха 90 , смених го за 10 лева и проблема се реши.
-
VWWV
- Автомобил:
- Двигател:
Gecatawe написа:Иска адаптация с VAGCOM има 1000 теми за този проблем!!!Намери някой от форума или отивай в някой сервиз да ти го настрой.
откачих акумулатора и махнах буксата на дросел клапата, 1 вечер серч така сутринта ги сложих на местата си НО никакъв ефект, паля и почва да тресе падат оборотите и гасне 2-3 пъти така и после запали... днеска по трудно запалих на четвъртия път и то с подаване на газ се едно паля москвич... чакам да имам време ще го закарам на диагностика но от какво може да е това
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемите с оборотите на празен ход има ли ги?
Аз имах подобен проблем с паленето, температурен сензор се беше побъркал както колегата по-горе написа.На таблото показва 90градуса, а с диагностиката като гледам живите данни, показваше +200 градуса.След смяна изчезна проблема.
Аз имах подобен проблем с паленето, температурен сензор се беше побъркал както колегата по-горе написа.На таблото показва 90градуса, а с диагностиката като гледам живите данни, показваше +200 градуса.След смяна изчезна проблема.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”