Проблем с блутут връзка ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Проблем с блутут връзка ?

Мнениеот tisho_tch » Пет 24 фев 2012 19:44

Купих си ТОВА блутут у-во. Натъкнах се на следния проблем при опит за трансфер: От компа към тела изпращам без проблеми, но обратния трансфер все не иска да се получи...от телефона не мога да изпратя нищо...а аз смятах точно за това да го ползвам. В контролния панел телефона е даден с удивителен и казва че не са намерени необходимите драйвери (явно за телефона ?!)...какво ли не правих не можах да го оправя проблема.
Дали мога да го оправя някак все пак ?

телефона е: Sony ericsson experia ray (bluetooth v2.1 with A2DP, EDR)

win 7 - 64bit

black`
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с блутут връзка ?

Мнениеот black` » Пет 24 фев 2012 20:10

И аз имам същия проблем със същия уиндоус 64 битов, но с друг телефон-Huawei U8150. Решение все още не намирам или по форумите пишат за някакви много сложни неща. Не ми се впуска в приключението с програмиране на самия телефон заради един блутут... :lol: :beer С други стари телефони съм нямал проблеми. :x

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 24 фев 2012 23:33

Не е от софтуера на ПЦ-то. Щото от ПЦ-то се изпраща колега а обратно неще... :banghead:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 25 фев 2012 8:27

Да естествено.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Съб 25 фев 2012 8:37

Предполагам сте запознати с тези действия (извинете, не се съмнявам в компютърните ви способности, просто да си кажа).
Какви са "сложните неща", които трябва да извършиш, а не ти се правят?
Какъв софтуер за Sony Ericsson си инсталирал Тишо? Щом дава проблем с драйвъра, значи е проблем с драйвъра... На баща ми с XPeria Neo и Win 7 64 нямаше никакви такива проблеми при инсталиран пълен комплект PC Suite.

Оффтопик - има поне 2-3 андроидски файлови мениджърa, които поддържат Windows File Sharing/Samba/SMB или каквото там искате го наречете. Трансферът е с пъти по-бърз, за какво ви е да ползвате син зъб за такива дейности? (Виж ако нямате wifi рутър вкъщи... но това с андроидски телефони е малко странно да го нямате)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 25 фев 2012 9:03

Странно е обаче ползвам телефона за рутер. Нямам рутер друг и не ми се налага. А с блутут искам да си изпращам само снимки, защото не ми се закача непрекъснато посредством кабел. Явно въпросния уиндоус не може да се сработи с телефона... А това за програмирането са писали, че се променяло нещо на ADB интерфейса в самия телефон и се оправял проблема с изпращането... А тоя линукс-андроид ми е материя за влизане в лудница направо и хич не ми се занимава с него... :lol:

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Съб 25 фев 2012 9:31

black` написа:Странно е обаче ползвам телефона за рутер

Т.е. имаш вифи връзка с компютъра си => File sharing-а чрез samba би трябвало да ти работи, ако си го настроиш на компютъра :)
Аз иначе опитвах някои работи чрез блутут с един андроидски телефон + Линукс и се оказа, че единствено "дистанционното" не работи поради липсата на добра програма в телефона за това (не ми се търсеше). Всичко друго си работеше. Ама то техники разни...
А това с ADB-то... ако ти се налага и го има написано какво точно трябва да се направи... have fun :)

Потребителски аватар
zylmishok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zylmishok » Съб 25 фев 2012 9:40

tisho_tch написа:Купих си ТОВА блутут у-во. Натъкнах се на следния проблем при опит за трансфер: От компа към тела изпращам без проблеми, но обратния трансфер все не иска да се получи...от телефона не мога да изпратя нищо...а аз смятах точно за това да го ползвам. В контролния панел телефона е даден с удивителен и казва че не са намерени необходимите драйвери (явно за телефона ?!)...какво ли не правих не можах да го оправя проблема.
Дали мога да го оправя някак все пак ?

телефона е: Sony ericsson experia ray (bluetooth v2.1 with A2DP, EDR)

win 7 - 64bit

Пробвай със "MyPhoneExplorer" , програмката е фрий.Инсталира клиент в андроида и работи с различни блутути.До сега не съм имал ядове с нея.Използвам съм я със ZTE,HTC,Samsung и тн.Само SE не съм закачал,макар,че е направена за тази марка :lol:

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Съб 25 фев 2012 9:54

Пробвай със "MyPhoneExplorer" , програмката е фрий.Инсталира клиент в андроида и работи с различни блутути.До сега не съм имал ядове с нея.Използвам съм я със ZTE,HTC,Samsung и тн.Само SE не съм закачал,макар,че е направена за тази марка :lol:

+1 :да:

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Съб 25 фев 2012 14:56

slimmer написа:Предполагам сте запознати с тези действия (извинете, не се съмнявам в компютърните ви способности, просто да си кажа).
Какви са "сложните неща", които трябва да извършиш, а не ти се правят?
Какъв софтуер за Sony Ericsson си инсталирал Тишо?

Ами като софтуер съм качил само "SE PC Companion 2.0"...само това това искаше да качи по дефолт (тела ми е от 2 седмици, а и никога преди не съм ползвал блутут). Виждам от мненията ви че доста неща ще трябва да попрочета и да свърша за да направя двустранната връзка и в най-скоро време се заемам :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”