Направи си:индикатор за напрежението на алтернатора:duostyl

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
peter70
Автомобил:
Двигател:

Re: Направи си:индикатор за напрежението на алтернатора:duostyl

Мнениеот peter70 » Чет 02 фев 2012 21:22

Намерих нещо, с което се надявам да помогна на колегата mupk0, при бъдещите му разработки.
http://www.duostyling.com/pagerecord.cfm?ID=26

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 02 фев 2012 21:45

mupk0 написа:
azrod написа:Направих я схемата и вече е калибрирана. Само дето ако колебанието не е толкова рязко и светят понякога два диода, но поне ориентира, че е на границата. Иначе доста добре показва, аз с един руски уред й подавах напрежение и горе-долу нагласих червените диоди над 14,4, след тях зелените и под 13,5 съм вече с жълти :)
Само че май ще го махам тоя 3.9к резистор, че ми осветява цялото купе :D Всъщност мисля и през деня да погледна как ще е :) Иначе панела го измислих - намерих си лазер и са много точни служителките, ще ми го изрежат.

Я дай снимки и разяснения?С 10 диода ли ще си ?

Да, с 10-те диода. Втори ден си я возя платката закачена на пепелника. Снимки утре като взема и панела живи и здрави вечерта :)

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 12 фев 2012 16:14

Колега забрави снимки май :P

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Нед 12 фев 2012 21:21

Не съм, просто ми горна интеграла супер неочаквано :( Добрата новина е, че го бях запоил на цокъл и вече го смених. Ето ги снимките, може и клип да пусна да го видите в движение:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Клипа с включено парно и светлини :

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 12 фев 2012 21:44

А как го калибрира?Някакъв лесен начин или да търся авто-генератор.

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 13 фев 2012 10:32

Ами колегата е бивш запален електронкаджия и има с какво да го калибрираме, забравих да го снимам на какви напрежения превключва всеки един диод. Схемата обаче не цепи косъма всеки диод да светка през 0.5V... Ако търсиш такава не я прави изобщо :)
Както виждаш напрежението се колебае особено при повече и/или по-мощни консуматори и точно поради тази причина избрах да не е електронен волтметър стил "дисплей на мултицет".

П.П.: Внимавай на коя верига свързваш, че аз го бях зашил на ел. стъклата и при вдигане се получи токов удар и изгърмях един брой интеграл :beat_butt2

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 13 фев 2012 12:11

Е в моят стил ще се получи,защото ще връзвам по 2 изхода към 1 диод.Само дето трябва да го измеря.И все пак май ще се наложи помощ от професорите в ТУ-то.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 13 фев 2012 12:28

Много добре изглежда колега, поздравления за усилията. :да: Може ли да те помоля да качиш още някой клип примерно с всички възможни консуматори, че ми е инетересно. Благодаря предварително и ще следя темата, запалихте ме и мен ма пусти кръжок "ръцете ми пречат" :Mr Green Fun

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 13 фев 2012 13:31

nokiangage написа:Много добре изглежда колега, поздравления за усилията. :да: Може ли да те помоля да качиш още някой клип примерно с всички възможни консуматори, че ми е инетересно. Благодаря предварително и ще следя темата, запалихте ме и мен ма пусти кръжок "ръцете ми пречат" :Mr Green Fun

Много е лека схемичката, има много малко елементи, то най-наг*зената работа е да направиш г/д диодите да не са хептен произволно разположени, иначе панела е фасулска работа (начертах го на Corel), не знам що работят само с корелски файлове тея дето са с лазера, ама то принципа е същия като в CAD системите.
Иначе за клипче ще има и по-качествена демонстрация, даже съм замислил да вържа отляво на мястото на изкорменото копче за централното и един мултицет да се вижда пооо-добре на какво напрежение как свети. А за диодите мисля няма нужда да казвам, че всеки може сам да реши на колко волта какъв цвят иска да му свети.

Потребителски аватар
=TDI=
Автомобил: Passat 1.9 TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот =TDI= » Вто 14 фев 2012 9:17

Индикатора на моят Пасатор, реализиран с дисплей от бракуван сателитен приемник.
Преди монтаж в таблото се калибрира до точност 10-та на Волта.
Прикачени файлове
3333.jpg
222.jpg
222.jpg (22.26 KиБ) Видяна 1792 пъти
Voltmetar.jpg

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Съб 25 фев 2012 17:08

mupk0 написа:Е в моят стил ще се получи,защото ще връзвам по 2 изхода към 1 диод.Само дето трябва да го измеря.И все пак май ще се наложи помощ от професорите в ТУ-то.

Как е? Калибрира ли го? Аз да се оплача изгърмя втори интеграл, нещо се замислям май схемата не е много читава... Имаше един вариант бях изровил с кондензатори освен резисторите и май ще я преправям :)

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 25 фев 2012 20:28

azrod написа:
mupk0 написа:Е в моят стил ще се получи,защото ще връзвам по 2 изхода към 1 диод.Само дето трябва да го измеря.И все пак май ще се наложи помощ от професорите в ТУ-то.

Как е? Калибрира ли го? Аз да се оплача изгърмя втори интеграл, нещо се замислям май схемата не е много читава... Имаше един вариант бях изровил с кондензатори освен резисторите и май ще я преправям :)

Не не съм колега.До вчера бях в сесия и не ми се занимаваше.Сега на 2ри ще се върна към Стара Загора,но едва ли ще направя нещо.По-скоро края на март може и да пробвам да я сглобя :)

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Съб 25 фев 2012 20:35

azrod написа:

Сложи му стабилизатор на захранването на самата схема.

Върни се в “Направи си сам!”