Здравейте колеги!Доста търсих из темите,но не намерих каквото ми трябва.Чувал съм,че ако се сложи дясно голямо огледало от Английски Пасат Б5 на Пасат с ляв волан,щяло да има проблем с настройката на огледалото от лостчето.
Искам ако някой е правил такова нещо да каже,тъй като искам да си сложа дясно голямо огледало.
Благодаря предварително!
Смяна на дясно малко огледало с голямо от Английски Пасат Б5
- dimitar_85
- Автомобил: VW Passat B5.5
- Двигател: AWX 2004g
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на дясно малко огледало с голямо от Английски Пасат Б5
Да,имаше нещо за това,че дяснот голямо е мислено като твоето ляво - все едно седиш до него и отразява под друг ъгъл.Напълно е възможно ако сложиш голямо дясно,да не може да се регулира достатъчно,за да виждаш добре,като седиш от ляво.
При В5.5 са еднакви лявото и дясното и знам,че слагат на В5 направо две от В5.5 и си става това,което искаш да постигнеш без проблем,само че колеги,които са го правили,могат да кажат как точно става

При В5.5 са еднакви лявото и дясното и знам,че слагат на В5 направо две от В5.5 и си става това,което искаш да постигнеш без проблем,само че колеги,които са го правили,могат да кажат как точно става

- dimitar_85
аз съм чувал не че не може да се направи ъгъла,а че самото лостче нещо неможе да го командва както трябва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Малко офф,но не се сдържах...Как си намирате работа
Аз пък харесвам точно малкото дясно огледало!И си има практично обяснение-не стърчи извън габагита на колата,ако се загледате вертикално.При паркиране и разминаване на тясно-огледалото не стърчи.След като паркирам на тясно прибирам само лявото и не обикалям колата за другото.Загледайте се в повечето мерцедеси(за С класа съм сигурен)и там е така.

Аз пък харесвам точно малкото дясно огледало!И си има практично обяснение-не стърчи извън габагита на колата,ако се загледате вертикално.При паркиране и разминаване на тясно-огледалото не стърчи.След като паркирам на тясно прибирам само лявото и не обикалям колата за другото.Загледайте се в повечето мерцедеси(за С класа съм сигурен)и там е така.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
zfa159 написа:При В5.5 са еднакви лявото и дясното и знам,че слагат на В5 направо две от В5.5 и си става това,което искаш да постигнеш без проблем,...
При Б5.5 лявото е по-голямо от дясното, точно както при Б5
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
dimitar_85 написа:аз съм чувал не че не може да се направи ъгъла,а че самото лостче нещо неможе да го командва както трябва.
Правилно си чул.

На колите на УБО десните огледала са слагани, за да гледа телохранителят в тях и не могат да се настройват за ползване от водача. Тук случаят е същия - настройката остава извън обхват.

Не се занимавайте с глупости!

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
dlug написа:zfa159 написа:При В5.5 са еднакви лявото и дясното и знам,че слагат на В5 направо две от В5.5 и си става това,което искаш да постигнеш без проблем,...
При Б5.5 лявото е по-голямо от дясното, точно както при Б5
Ами да ама не при всички

- dimitar_85
gancho написа:Малко офф,но не се сдържах...Как си намирате работа![]()
трябва ли все да пълните темите с глупости.не питам на кой какво му е удобно.всеки сам преценява кое му е удобно и как да си направи колата.ако не знаете как се решава дадения проблем не пишете.
Някой може ли да каква е причината лостчето да не може да командва правилно огледалото и има ли начин това да се промени.и аз съм си мислил за слагане на огледало от кола с ляв волан но е много трудно да се намери и затова търся начин да стане с такова от десен волан.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Като всяко друго нещо,трябва да може да се направи.Трябва да става дума за ел. огледала,значи копчето (лостчето,както му казвате),трябва да може да се преправи така,че ел. да командва дясното огледало (трябва да видя схемата,за да измисля как точно,ама вероятно не е проблем).
Явно става дума за ъгъла,понеже както и колегите казаха,мислено е да го гледаш от дясната седалка.Това също трябва да има решение - маха се старото стъкло от пластмасовата му основа (чупи се за целта) и се лепи новото стъкло (продават се нови със и без основа и са по 30-40лв чисто ново с подгрев).Слага се някаква подложка на основата така,че когато механиката е в средно положение (да има възможност за местене на ляво и на дясно),да се вижда добре от лявата седалка.Това е важно да е така,за да може колата да се ползва и от други хора,за които ще трябва огледалото да се мести нялво или надясно с определен ъгъл.Според мен,подложката няма да трябва да е повече от няколко мм,за да го изнесе достатъчно така,че да се вижда добре.Като се установи каква трябва да бъде - лепи се здраво с подходящо лепило (течен метал,двукомпонентните на Поксипол и тем подобни лепила) и си готов - работещо дясно ел. огледало с подгрев (с късмет можеш да си намериш стъкло пак за десноволанка с извивка за мъртвата зона,което е готино при престроявания градско).
И си готов,в играта,с голямо огледало от дясната страна.Трябва само малко труд и творчество

Явно става дума за ъгъла,понеже както и колегите казаха,мислено е да го гледаш от дясната седалка.Това също трябва да има решение - маха се старото стъкло от пластмасовата му основа (чупи се за целта) и се лепи новото стъкло (продават се нови със и без основа и са по 30-40лв чисто ново с подгрев).Слага се някаква подложка на основата така,че когато механиката е в средно положение (да има възможност за местене на ляво и на дясно),да се вижда добре от лявата седалка.Това е важно да е така,за да може колата да се ползва и от други хора,за които ще трябва огледалото да се мести нялво или надясно с определен ъгъл.Според мен,подложката няма да трябва да е повече от няколко мм,за да го изнесе достатъчно така,че да се вижда добре.Като се установи каква трябва да бъде - лепи се здраво с подходящо лепило (течен метал,двукомпонентните на Поксипол и тем подобни лепила) и си готов - работещо дясно ел. огледало с подгрев (с късмет можеш да си намериш стъкло пак за десноволанка с извивка за мъртвата зона,което е готино при престроявания градско).
И си готов,в играта,с голямо огледало от дясната страна.Трябва само малко труд и творчество

- dimitar_85
zfa159 написа:Като всяко друго нещо,трябва да може да се направи.Трябва да става дума за ел. огледала,значи копчето (лостчето,както му казвате),трябва да може да се преправи така,че ел. да командва дясното огледало (трябва да видя схемата,за да измисля как точно,ама вероятно не е проблем).
Ето това е отговор свързан с въпроса ми.А не на кой кое му е удобно.мерси за отговора колега

Аз пък не виждам какво ще му се пригажда. В най лошият случай ще трябва да се смени стъклото с такова за лява дирекция, при огледало от дясна. При първите Б5,5 огледалата са като на Б5, не съм сигурен от коя година стават с еднакви огледала. СуперБ на шкода е със същите.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Така,по въпросът точно и ясно!
Пасат Б5 с голямо дясно огледало има и стандартно!
За да оправиш ъгала,правиш от двете огледала 1!Ползваш си старата стоика,и новото огледало!
Трябва да се махне една зегерка за да се отдели,тази зегерка държи една пружина!
След което почваш да търсиш голямо стъкло,ако е потъмнено е добре!Но ако трябва да търсиш със син оттенък е голям зор!Другото малко огледало го зглобяваш със англииската стойка и така!
Аз на голфа съм с 2 големи огледала,много разкрачено и готино стоии само дето немога още да си намеря стъкло със синкав оттенък!Става от Пасат б5,шкода октавия 1 RS,голф 4,сеат леон и толедо....
Пасат Б5 с голямо дясно огледало има и стандартно!
За да оправиш ъгала,правиш от двете огледала 1!Ползваш си старата стоика,и новото огледало!
Трябва да се махне една зегерка за да се отдели,тази зегерка държи една пружина!
След което почваш да търсиш голямо стъкло,ако е потъмнено е добре!Но ако трябва да търсиш със син оттенък е голям зор!Другото малко огледало го зглобяваш със англииската стойка и така!
Аз на голфа съм с 2 големи огледала,много разкрачено и готино стоии само дето немога още да си намеря стъкло със синкав оттенък!Става от Пасат б5,шкода октавия 1 RS,голф 4,сеат леон и толедо....