Няма свестни стари дизели на пазара и това си е!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Re: Няма свестни стари дизели на пазара и това си е!

Мнениеот I4o_naskov » Съб 25 фев 2012 20:44

rokera671 написа:13 на 100 ако ми гори я махам на момента!И дизели съм карал ,там може да се намери и нещо на черно.Ама едно не ми стана ясно ,защо трябва да е 2ка.Въпроса е да е читава машина.

Напълно подкрепям колегата с мнението му и съм за това колата да е читава :drunk .Когато продадох пасата си исках да си взема пак такъв но дизел,еми не успях да намеря такъв и затова избрах Сеата,просто колата си е много по запазена от Пасат ми и ми хареса.И да оточня на колегата че извън града ми гори и под 5/100 а градско ми дава около 6,5/100 нафта,Пасата ми палеше на бензин и зареждах доста често бензин както газ и да ти кажа на моето каране ми идва еднакво дали ще карам на нафта или на газ,няма да спорим.Зареждам от бензиностанция не ми се налива от туби,понеже не съм сигурен какво ще ми набутат :horror: та така,въпрос на вкус :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 25 фев 2012 20:53

Гледам, че имаш МФА, бих искал да те помоля да ми кажеш след каране 2км какво отчита борд.компира на позиция 1 в графа л/100 средно. Говорим на студен автомобил с нормално каране без инерции и т.н. глупости.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Съб 25 фев 2012 21:02

stefan4o написа:Гледам, че имаш МФА, бих искал да те помоля да ми кажеш след каране 2км какво отчита борд.компира на позиция 1 в графа л/100 средно. Говорим на студен автомобил с нормално каране без инерции и т.н. глупости.

Имали значение колега темата е съвсем друга ако имаш въпроси питай на ЛС :beer

Fili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fili » Нед 26 фев 2012 0:37

Много ви благодаря колеги, че се отбихте да побъбрите и да помогнете кой с каквото може.
Първо да кажа за розовия голф, ходих да го гледам... мале! розов от вън, черен от вътре, с бял кош на двигателя. Не знам дали е нужно да говоря повече, ама бояджийската работа бе извършена от третокласник. А двигателя... абе направо няма смисъл :)

защо голф 2 питате, това съм го разискал в една друга тема, ама в кратце, ще ми се да имам възможно най-простия двигател около който има възможно най-много място и е най-икономичен.
за икономичното е язно защо.
а най-проста колица искам щото искам да се науча да си я оправям сам. Въоръжил съм се с литературни помагала, сега остава кола да се намери.
В краен случай и тройката ще стане ама никак не ми се щеше. та се дърпам здраво. ама има крайни срокове та ще се самопритисна в ъгъла усещам.

Голфчето от сливен изглежда добре на външен вид. ама 306 км от софия до сливен и още толко обратно, просто за да го видя... вече видях твърде много които не харесах и ме е страх, че пак така ще стане, а ходих и по пазарджик и по дупница, ама разстоянията са си с пари.
Ще видим понеделник може да се прекръстя и пак да тръгна на път.

сега една тройка 1Y комби гледам... гледам и се мая та се чудя... 1-1,5 литра повече разход за минимално количество коне на по-тежка кола. Ако не беше комби щеше да е лесен отказ.

Абе търсенето продължава :) свиркайте ако видите хубаво Д или ТД.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 26 фев 2012 2:53

Успех !!!
И да се похвалиш , като намериш!!!
:lock:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 27 фев 2012 19:06

Може да се разтърсиш за Сеат,има май над2000г с "простия" 1Y.Пиша го,защото имаме служебно Кади и Инка с такива мотори..акоще SD да ги водят-същата тракторетка е под капака,помпата е Лукас..има авто-аванс(което не са екстри..за мен)

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Пон 27 фев 2012 19:25

май няма сеат кордоба/ибиза с 1Y след 1999г....намират се читави сеати 1,9 SDI 2000/2001г. примерно от сев. италия на реални 150/160 ккм със сервизна книжка ...и собств. една баба и забравен бастун на задната седалка :Mr Green Fun ...намерил съм за жената такава кордобка - 1000евро с транспорта+регистр.+обсл.=3999лв. :beer

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 27 фев 2012 19:34

колега не мисля , че няма читави , не че се хваля - ама хвърли едно око на моя голф в гаража - точно 1,6 тд - пушка е , има забележки, но не са фрапантни, а и аз лично познавам хора с много запазени голфове като моя, за съжаление обаче не се продават, но както казаха някои колеги преди мен - следи добре обявите или пусни обява - сигурен съм че има и форумни коли доста запазени от този тип. А колегите, които казват че са над 20 години тези коли - ами прави са, ама какво от това ? годините не пречат на качествените автомобили , пречи немърливата ръка на стопанина - моя е от 8 години без гараж - а за преди това не се знае ...ако не търсиш кола от някой който върти гуми постоянно , който се гаври с колата си , за който колата му е като някаква каруца - имаш голям шанс да намериш добра машина.За пример мога да кажа , че преди една година се сдобих с ауди 80 б4 92 година , което си беше почти непокътнато в перфектно състояние за 1700 лв.... така че годините да не те плашат!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 27 фев 2012 19:38

Който има такава кола и я поддържа в отлично състояние, харчи пари по нея. Щом харчи пари, значи е оценил качествата на тези автомобили. А щом е оценил качествата, няма да я продаде. Ако продава, ще иска парички и ще се намери кой да ги даде.
Та мисията ти е почти невъзможна.

Gretz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gretz » Чет 01 мар 2012 21:07

A бе има , ама са рядкост тъкмо сега ще се продава един голф 2,дизел, 5 врати, първа регистрация 1985г./2002г е регистрирана в България/ запазена, намира се в Русе, още не е пусната обява. Тези дни чакам снимки.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пет 02 мар 2012 8:30

Последните Голфове от тоя модел са произведени преди 20 години, нормално е да няма читави. Който е вложил много пари и си е стегнал колата не я продава, защото не струва почти нищо.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 02 мар 2012 13:16

е не съм съгласен с последното мнение - имаше един много читав голф, който се продаваше за около 3 000 лв и мисля ,че беше успешно продаден!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 02 мар 2012 16:33

Ако е тоя, който се сещам, успешно бяха вложени още почти толкоз пари по него в ремонти... mhihi

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пет 02 мар 2012 16:35

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Пет 02 мар 2012 17:18

golfmk1 написа:Този видя ли http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details :wink:

Това не бих го купил посмъртно за тези пари.... :bishop

Върни се в “Дизелови агрегати”