Голф 3 1.6 mi ABU - Разход на газ-За коша
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Голф 3 1.6 mi - Разход на газ
е с нашите горива забрави ,да не говорим колко производитела е занижил тея показатели.Моя по книга почва от 6,5/100 със скорост 80км/ч,ама знаеш ли кога ще го даде този разход?Когато я вдигна на подемник-тогава
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Iezekil написа:на мен ми дава 8,спор няма за разхода.Ала пък написано така излиза,че 1.8 на бензин гори 5/100.
За мен разликата в разхода на двете горива не бива да надвишава 0,5л.
Само в сънищата!Реалността за която ти пледираш е друга....около 1.5-2 л повече газ в сравнение с бензина....Градско може и повече заради по-големия разход на газ,сравнен с бензина, при празен ход и в режим на ускоряване...
- Iezekil
Жокер,нещо втора тема ме хапеш....Искам кратък,точен и ясен отговор от теб!Моя котурник е над 320 000км,гори на дълго при нормално каране 8/100 газ,и съм със къса кутия.Пасат 90 коня,1.8 моно/мотроник май/.Ти твърдиш значи,че на бензин ще горя 6 до 6,5л./100 км?Имаш цветисти изказвания като "сънища"и прочие но по бих бил доволен от факти.И това с "дебелите книги "не го използвай,не върви.
Колата се засича само празно-празно,до газстанция се ходи на бензин.В семейството ми има 3 пасата,другия с такъв двигател дава същия разход.
Колата се засича само празно-празно,до газстанция се ходи на бензин.В семейството ми има 3 пасата,другия с такъв двигател дава същия разход.
- joker
факти...
1.скорост 110-130 км/ч,разстояние около 400 км,разход бензин 7.1/100
2.Същата скорост ,същото разстояние разход на газ 9/100.
1.8 ABS мономотроник на около 350 000 км.....
И да знаеш,че колата ми хич не се замисля и си ускорява пропорционално на натиснатия педал...просто на газ това става по-бавно...
....аааа и още нещо..дебелите книги са много важни и винаги вървят!От мен да го знаеш!
1.скорост 110-130 км/ч,разстояние около 400 км,разход бензин 7.1/100
2.Същата скорост ,същото разстояние разход на газ 9/100.
1.8 ABS мономотроник на около 350 000 км.....
И да знаеш,че колата ми хич не се замисля и си ускорява пропорционално на натиснатия педал...просто на газ това става по-бавно...
....аааа и още нещо..дебелите книги са много важни и винаги вървят!От мен да го знаеш!
- Iezekil
този разход до десета как точно го сметна,за бензина питам.После ще ти кажа,че много добре ти е ясно как можеш да си намалиш разхода на газ с 1 литър.Автора на темата не вярвам да дава разход 5/100 с каране 130км/час.При мен на тази скорост съм с 4000об/мин. и няма как да дам 7/100 бензин.
- joker
Iezekil написа:този разход до десета как точно го сметна,за бензина питам.После ще ти кажа,че много добре ти е ясно как можеш да си намалиш разхода на газ с 1 литър.Автора на темата не вярвам да дава разход 5/100 с каране 130км/час.При мен на тази скорост съм с 4000об/мин. и няма как да дам 7/100 бензин.
Хайде сега за букварчето ли се хващаме

Говориш за разход,даваш съвети,а не си достатъчно точен....Не знаеш например,че ABU e с "дълга" скоростна кутия и се кара с около 200 об по-ниско от нашите ДВГ(аз също смених скоростна кутия с по-къса заради градското каране...на 140 км/ч съм с 4000 об/мин).Освен това ABU-то е известен като един от най-икономичните ДВГ на VW...И не се сърди

- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Видях вчера темата и ме замисли.Заерждам веднъж седмично до горе и все гледам парите не литите.Тази вечер си взех касова бележка да се ориентирам за разхода.За седмицата имам 266 километра ,21.400 лита газ,в пари 30.75 лева.Двигател 1.8 ABS.Да се има предвид,че вчера ми беше късметлииски ден,всички светофари ме хвашаха на червено.
- joker
kcars написа:Видях вчера темата и ме замисли.Заерждам веднъж седмично до горе и все гледам парите не литите.Тази вечер си взех касова бележка да се ориентирам за разхода.За седмицата имам 266 километра ,21.400 лита газ,в пари 30.75 лева.Двигател 1.8 ABS.Да се има предвид,че вчера ми беше късметлииски ден,всички светофари ме хвашаха на червено.
При това положение не можеш да си засечеш разхода на газ!!!!Газ се засича смао от празно до празно....иначе разликите са фрапиращи заради разликите в наляганията на пълнене и времето на изключване на клапана....
- Iezekil
Няма сърдене,в спора се ражда истината...
а за АБУ не знам ,даже не знам кого визираш.Знам че съм с най късата кутия на пасат,дори тебе те бия с 10 км и съм взел друга,ама не мога да намеря таблица да и сравня предавките с моите.Та от тази гледна точка,че кутията ми не е икономична за натискане съдя,че щом моя разход е такъв,нормално е по нормална кола да даде по малък.
пп.Сега видях в друга тема наш колега казва,че разликата е до 10% бензин-газ,сиреч ако гориш 7 бензин трябва да гориш 7,7 газ

пп.Сега видях в друга тема наш колега казва,че разликата е до 10% бензин-газ,сиреч ако гориш 7 бензин трябва да гориш 7,7 газ
- mitreto
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам 1,8мi ABS лято 2011 отивайки кам морето,заредих 18,700 газ4ица с която минах 235км скороста 120/140 само в селата намалях на ограниченията.Бях радостен 4е с тая скорост и предвид 4е ботушките бяха с голям номер и изпреварване тва е супер
а сега мн отива нагоре но кво да се прави зима е и буту6ите са големи и студа е доста
а сега мн отива нагоре но кво да се прави зима е и буту6ите са големи и студа е доста
- joker
Iezekil написа:Няма сърдене,в спора се ражда истината...а за АБУ не знам ,даже не знам кого визираш.Знам че съм с най късата кутия на пасат,дори тебе те бия с 10 км и съм взел друга,ама не мога да намеря таблица да и сравня предавките с моите.Та от тази гледна точка,че кутията ми не е икономична за натискане съдя,че щом моя разход е такъв,нормално е по нормална кола да даде по малък.
За газов инжекцион ДА...ама за обикновена газова не съм успявал никога да го постигна макар,че обичам много да слугувам на колите....харесва ми бе...пък и ми понася ....

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
kingriver написа:Имам Голф 3 1.6 mi на бензин ми харчи 5л/извънградско и 7л/градско. Въпроса ми е ако му сложа газова уредба колко ще ми харчи на газ градско и извънградско.
С удоволствие ще ти сипя 7 литра и да те видя как ще ме возиш 100 км градско

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
mitreto написа:Аз карам 1,8мi ABS лято 2011 отивайки кам морето,заредих 18,700 газ4ица с която минах 235км скороста 120/140 само в селата намалях на ограниченията.Бях радостен 4е с тая скорост и предвид 4е ботушките бяха с голям номер и изпреварване тва е супер
Като знам как е лятото по пътя за морето, 120-140км/ч може да вдигнеш на места, но не и да постигнеш такава средна скорост

@Iezekil
И аз карам 1,8 моно със същата къса кутия и при скорост около 120 гореше около 7,5/100 бензин. Това при положение че всико е изправно

Сега газ гори от 7,5 до 10 на дълго в зависимост от скоростта, градското е между 12-15/100 в зависимост от температурите.
И под градско имам в предвид само градско, защото ако мръдна до някое близко село на 5-6км от града разхода пада значително

- Iezekil
Re: Голф 3 1.6 mi ABU - Разход на газ
хубав разход горе доло еднакъв.Само че ако колата е седана от снимката няма как да си с моята кутия,тя няма аналог в света
Иначе ако искате вярвайте,ако искате не.Изкарате ли си колите зад граница да карате,някъде на запад,разхода на бензин ще падне поне литър още.Моя пършинг като ми го докараха,човека каза че до Румъния му е горял 6/100 със 140км.СМЯЯЯТАЙ

Иначе ако искате вярвайте,ако искате не.Изкарате ли си колите зад граница да карате,някъде на запад,разхода на бензин ще падне поне литър още.Моя пършинг като ми го докараха,човека каза че до Румъния му е горял 6/100 със 140км.СМЯЯЯТАЙ
Re: Голф 3 1.6 mi ABU - Разход на газ
Тук виждам достойни мнения за дизеловия раздел. Баси.
Какви са тия разходи?
Направо съм изумен. Поне пишете какъв е модела на автомобила(ясно е, че е ФВ), щото примерно един АБС-двигател ще гори едно на Голф, друго на Пасат.
Какви са тия разходи?
Направо съм изумен. Поне пишете какъв е модела на автомобила(ясно е, че е ФВ), щото примерно един АБС-двигател ще гори едно на Голф, друго на Пасат.
Върни се в “Автогазови уредби”