VW Vento 2.0i 115к.с. 1994г. - въпрос за букса

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iiskrev
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: AXZ

VW Vento 2.0i 115к.с. 1994г. - въпрос за букса

Мнениеот iiskrev » Нед 26 фев 2012 12:45

Здравейте колеги,
днес отворих капака на колата и видях една букса до маркуча за пръскачките на чистачките, но на нея нямаше закачено нищо. Някой може ли да ми каже за какво е тя и реално какво не е закачено на нея?
Прилагам снимки за по-добра визуализация:

Изображение

Изображение

Благодаря предварително на колегите които помогнат с информация

Последна промяна от IvanMan на Сря 08 май 2013 18:53, променено общо 2 пъти.
Причина: Теми в техническите раздели не се трият!

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Re: За какво е тази букса

Мнениеот hp7909 » Нед 26 фев 2012 12:49

за подгрев на пръскалките май беше, и аз я имам ама пръскалките ми са обикновенни

Потребителски аватар
polski-grizach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polski-grizach » Нед 26 фев 2012 13:58

Точно за подгрев на пръскалките,но само веднъж съм виждал такива.Иначе на по новите модели ги има също и на по старите вече мерцедес и БМВ.

Потребителски аватар
iiskrev
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: AXZ

Мнениеот iiskrev » Нед 26 фев 2012 14:19

maikomila за първи път чувам за такова нещо "подгрев на пръскалките". Нали си сипваме зимна течност за чистачки, която не замръзва. А и да е някакъв нагревател предполагам, че ще подгрява само на едно място и към пръскалките или в казанчето отново течността може да замръзва.

Искам да попитам дали има вероятност тази букса да е за датчика за въздух на околната среда за MFA, тъй като когато натискам бутона на MFA-то не ми показва външната температура?

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 26 фев 2012 15:15

iiskrev написа:maikomila за първи път чувам за такова нещо "подгрев на пръскалките". Нали си сипваме зимна течност за чистачки, която не замръзва. А и да е някакъв нагревател предполагам, че ще подгрява само на едно място и към пръскалките или в казанчето отново течността може да замръзва.

Искам да попитам дали има вероятност тази букса да е за датчика за въздух на околната среда за MFA, тъй като когато натискам бутона на MFA-то не ми показва външната температура?

Няма такава вероятност. Подгревът на пръскалките служи само за да загрява дюзите, защото дори зимната течност може да замръзне там.

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Нед 26 фев 2012 15:21

iiskrev написа:...

Не е датчик за околната температура. Датчика се намира на две места при 3-та серия на голф/венто, а именно или на решетката отпред отдясно на бронята или под кората на чистачките. При мен има и на двете места датчици, но не съм сигурен кой за какво е :oops: :Mr Green Fun

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Нед 26 фев 2012 15:27

Gencho87 написа:

Не е датчик за околната температура. Датчика се намира на две места при 3-та серия на голф/венто, а именно или на решетката отпред отдясно на бронята или под кората на чистачките. При мен има и на двете места датчици, но не съм сигурен кой за какво е :oops: :Mr Green Fun

за външната температура е на решетката долу а този под кората на чистачките е за климатика :wink:

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Нед 26 фев 2012 15:40

basata-user написа:
Gencho87 написа:

за външната температура е на решетката долу а този под кората на чистачките е за климатика :wink:

Благодарско така и не бях проучавал кой за какво е, шото аз съм с климатик и правилно съм предположил, че и двата си имат определена цел :beer

Потребителски аватар
GAZARA
Автомобил: VW GOLF-2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот GAZARA » Нед 26 фев 2012 16:07

буксата е за пръскалки с подгрев...имам ги оргинални с кабелите---30 лв. се продават///за голф-3 са// :да:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 26 фев 2012 16:27

Голчо 1996г АЕЕ я има тази екстра.
1 резистор 1W 150 ома ,вместен в пръскалото пак върши работа

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”