Съвет за пералня!?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Съвет за пералня!?

Мнениеот Winner25 » Нед 26 фев 2012 13:42

Ljubon написа:
muns61 написа:Що ли си мисля, че по-важно е с какъв перилен препарат переш, а не в какво го слагаш...

А чувал ли си за казаните на Миеле тип "пчелна пита" и защо се правят така? А знаеш ли, че пералня Миеле тежи 120кг., дали е случайно това?

Повечето имат бетон отгоре :) Миеле не съм виждал, но е възможно да има повече бетон mhihi Не твърдя че е така, предполагам :)

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 26 фев 2012 15:11

Аз съм доволен от аристона :Mr Green Fun,мн партиди се внасят които неса читави,незнам всеки сам си рещава :beer

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 26 фев 2012 19:25

Winner25 написа:
Iezekil написа:хм,интересна логика.Въпреки че всичко ново от кучетата е китайско,и 10 години да ти дадат гаранция......не ме вълнува.Просто не си струва нервите и разправиите ако станеш абонат на сервиза,нищо че имаш гаранция.А и пералня от 400 лв. ко предлага?Моята втора употреба за 400лв е испанска,отложен старт,безшумно въртене,1200 оборота,защита от деца,фаца...сигурно би струвала поне 800-1200 тук нова...

Всички тези "екстри" ги предлагат повечето модели в ценовия клас 400-500лв. Друг е въпроса че 90% от функциите на една пералня са ненужни за повечето хора :)
Нова или втора употреба - всеки сам си решава. За мен пералнята е просто уред и не ме блазни да имам мерцедеса на пералните, затова бих си купил нова :D

А да си доволен от пералня е много относително. Първата ни автоматична пералня беше Перла 05, служи ни по спомен над 10години. Дрехите излизаха чисти и здрави, така че може да се каже че переше добре :mrgreen: Може да се каже че бяхме доволни mhihi

сега пуснах данните в технополис,с тези функции почват от 570 лв беко,меко.По-другите марки са 100 лв отгоре.Така че пак ми е на половин цена,а произхода въобще не смятам да коментирам.Предпочитам мерцедеса /за всяка техника/ на старо,от нов москвич.
Нямам поглед на тези Миеле но дано наистина да не се чупят,че с тези килограми няма мъкнене по ремонтите.Имах един тв Тринитрон,носех го на ремонт и го изтървах на първото стъпало пред сервиза mhihi беше 60 кила.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Нед 26 фев 2012 23:12

ГлЕЙте СА, аз като една истинска домакиня с поне 3 къщи, съм изхвърлила поне 10 перални. Miele-то си е Miele, особено такова, купено от немско, или други бели държави. Имам изхвърлени поне 8 перални, купувани нови, ремонтирала съм поне 2 Перли. Давала съм над 100лв. месечно за прахове и препарати за пране, за само 2-ма човека, дано чисто новото хипер Candy за 1к изпере поне 1 път като хората...Който не е прал с Miele, не може да разбере как пере Miele-то...20 годишно Miele пере 100 пъти по-добре от чисто нова тесла, правена за ИЕ. Майка ми си купи чисто ново дърво за 600лв, което не изпра и 1 пране, и след 40 дни невъзможност да я пуснат в действие и сума разправии и върнаха парите. Освен степента на изпиране, разликата е в консумацията на ток и вода, и да, що ли тва Miele е 100кг, а масовките сама ги нося? И накрая... имала съм възможност да сравнямам милиони бройки стока, вкарани от USA с такава от BG, че дори и западновропейска, с такава за ИЕ и Бг...колкото и да ми е тъжно да го кажа...на нас ни набутват най-големите боклуци, на всичкото отгоре на цени, по-високи от тези в US или Западна Европа.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 26 фев 2012 23:18

Каква е тази марка Миеле дето толкова я хвалите?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 26 фев 2012 23:29

KirilGeorgiev написа:Каква е тази марка Миеле дето толкова я хвалите?

Това е Ролс-Ройсът на пералните. :beer

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 26 фев 2012 23:33

Разбрах аз че е нещо невиждано но немска ли е френска ли е каква е?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 26 фев 2012 23:36

KirilGeorgiev написа:Разбрах аз че е нещо невиждано но немска ли е френска ли е каква е?

От страната на VW e. :drunk
Gal написа:Miele-то си е Miele, особено такова, купено от немско, или други бели държави.

То китайски Миеле-та няма... засега. mhihi

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 27 фев 2012 0:34

Gal написа:ГлЕЙте СА, аз като една истинска домакиня

Да се изкажа като един истински недомакин, хич не ме вълнуват функции, обороти , стартове, кг и прочие, има пералня - всичко е спокойно, чупи се - пилят ти на главата, ръсиш се :D , направо се учудвам на колегите дето се възхищават на тези уреди - пералните и ютиите :)

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 27 фев 2012 7:12

L&R написа:

Да се изкажа като един истински недомакин, хич не ме вълнуват функции, обороти , стартове, кг и прочие, има пералня - всичко е спокойно, чупи се - пилят ти на главата, ръсиш се :D , направо се учудвам на колегите дето се възхищават на тези уреди - пералните и ютиите :)

Много полезно мнение. За съжаление не всички мъже имат подобен мироглед. Някои даже се опитват да помагат на жените си.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пон 27 фев 2012 7:19

Ljubon написа:
KirilGeorgiev написа:Разбрах аз че е нещо невиждано но немска ли е френска ли е каква е?

От страната на VW e. :drunk
Gal написа:Miele-то си е Miele, особено такова, купено от немско, или други бели държави.

То китайски Миеле-та няма... засега. mhihi

Уф, на китайски съм писала явно :) Не знам на какъв език да обясня, че има разлика в производството за Германия и това за други държави?

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 27 фев 2012 8:52

Petrolhead написа:
L&R написа:

Много полезно мнение. За съжаление не всички мъже имат подобен мироглед. Някои даже се опитват да помагат на жените си.

Дааа помагаме им.Те как ни помагат като мием чиниите mhihi mhihi mhihi .
Бе незнам ама да дам 1000+ лв за пералня ми се вижда прекалено.На същото мнение съм като L&R.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 27 фев 2012 8:55

За каква помощ иде реч при пране с автоматична пералня и на съдомиялната трябва да се помага, аман, нека да помислим малко преди да пишем, следващия път ще попитам в бг мама eusa

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 27 фев 2012 9:38

:офф Щом ги носиш сама, ще те викам да ми пренасяш пералните по обектите, вместо да моля шофьорите, дето са толкова мързеливи, че даже и не се навиват. :lol: :bowdown

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 27 фев 2012 9:42

Gal написа:Уф, на китайски съм писала явно :) Не знам на какъв език да обясня, че има разлика в производството за Германия и това за други държави?

facepalm Такава разлика имаше едно време при производството на Лади в СССР - за соца и за останалия свят. mhihi Сериозна фирма не си позволява такива волности. :012:
Gal написа: И накрая... имала съм възможност да сравнямам милиони бройки стока, вкарани от USA

С тия милиони ми напомняш за д-р Ливайн. :screwy
L&R написа:Да се изкажа като един истински недомакин, хич не ме вълнуват функции, обороти , стартове, кг и прочие, има пералня - всичко е спокойно, чупи се - пилят ти на главата, ръсиш се :D , направо се учудвам на колегите дето се възхищават на тези уреди - пералните и ютиите :)

А не искаш ли да си спестиш излишни мрънкания, ядове за теб, разправии в сервизи и $$$ хвърлени непредвидено?

Последна промяна от Ljubon на Пон 27 фев 2012 9:54, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”