AHF масло YACCO или MOTUL

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: YACCO или MOTUL ( AHF )

Мнениеот tdi fen » Пон 27 фев 2012 15:36

на Yacco http://www.yacco.com/ продуктовата характеристика PDF файла го пише
пълна синтетика - 100% Produit à base d’huiles synthétiques.
хидрокрек - Produit à base d’huiles minérales sévèrement raffinées dont la teneur en HAP mesurée selon la méthode IP 346 est< 3%.
на мотул http://www.motul.com/bg/en/products?f отстрани в графата Quality са изброени
хидрокрек - Technosynthese
пълна синтетиката - 100% Synthetic
castrol на тубите
хидрокрек - Hc synthese
пълна синтетика 100% Synthetic и Voll Synthetic
п.п но това са само надписи а какво всъщност има в тубите само производителите знаят

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пон 27 фев 2012 16:12

Ами на това което аз ползвам на Мотул пише 100% Synthetic .Не е нито Technosynthese нито Mineral. Това значи ли, че не е хидрокрак ил ипак нещо се обърках?! http://www.motul.com/bg/en/products/195?f[quality]=31&f[range]=25 е това

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Пон 27 фев 2012 16:58

tdi fen написа:на Yacco http://www.yacco.com/ продуктовата характеристика PDF файла го пише
пълна синтетика - 100% Produit à base d’huiles synthétiques.
хидрокрек - Produit à base d’huiles minérales sévèrement raffinées dont la teneur en HAP mesurée selon la méthode IP 346 est< 3%.

Е хубаво де в официалния сайт и VX600 и VX1000 не пише че са 100% синтетики?! или аз не гледам където трябва!

EFFETS SPÉCIFIQUES
- cancérogenèse : Ce produit est formulé à partir d'huiles minérales sévèrement raffinées et
d'autres constituants considérés comme non cancérogènes.

или не е това?!

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 27 фев 2012 17:04

Natural chemique:Produit a base d`huiles synthetiques
Това за яко ВХ 600-точка 2 в ПДФ файла :)

Тоест не е HC

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Пон 27 фев 2012 18:41

Благовест написа:Natural chemique:Produit a base d`huiles synthetiques
Това за яко ВХ 600-точка 2 в ПДФ файла :)

Тоест не е HC

Е хубаво тогава ама на сайта на мотул дадено почти всичко синтетика http://www.motul.com/bg/en/products?f [quality]=31&f[range]=25

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 27 фев 2012 19:16

Не мойш им хванете спатиите на тия маслари. Аз се обърках тотално честно казано.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 27 фев 2012 20:22

K написа:Не мойш им хванете спатиите на тия маслари. Аз се обърках тотално честно казано.

Може - ако продават в Германия - са длъжни да упоменат в спецификациите дали е 100% синтетика , или хидрокрек
но това няма значение чисто технически - някой хидрокрек масла имат по-добри показатели от 100% синтетика !!!
не всеки може да прави успешно 100% синтетика

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Пон 27 фев 2012 21:37

А бе и аз нещо започвам да се обърквам :). По думите на колеги от форума Специфика на мотул 505.01 бил ХК ама от друга страна на сайта си пише : http://www.motul.com/bg/en/products/195?f[range]=25, (признавам си че ме домързя да отварям доковете които са отстрани) и в същото време на други масла пак оттам си пише: http://www.motul.com/bg/en/products/36?f[range]=25.
Та да попитам каква им е файдата ако са решили да представят ХК като 100% синтетика на едното да го пишат че е 100% а на другото да си пишат че е ХК?

evn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evn » Пон 27 фев 2012 22:04

Интересно защо, обаче YACCO 5W40,не се предлага нито в немския, нито в английския Ebay,или аз не мога да ги открия :screwy

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пон 27 фев 2012 23:20

защото яко не изнасят масла за германия. в официалния им сайт, пише къде имат представителства. всичките масла на мотул или 90% от тях, както казах които нямат естерни смеси или са естерни са хидрокрак и точно тези които дадохте за пример. същото и с кастрол и тотал и т.н. трябва да четете файловете им за безопастност. пише ли че има рафинерия и преработка и т.н. = хидрокрак.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Пон 27 фев 2012 23:41

wolff1 написа:защото яко не изнасят масла за германия. в официалния им сайт, пише къде имат представителства. всичките масла на мотул или 90% от тях, както казах които нямат естерни смеси или са естерни са хидрокрак и точно тези които дадохте за пример. същото и с кастрол и тотал и т.н. трябва да четете файловете им за безопастност. пише ли че има рафинерия и преработка и т.н. = хидрокрак.

т.е. накратко казано яко е един от най-добрите избори на пазара на тема пълна синтетика!

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Вто 28 фев 2012 0:31

Jivko7777 написа:
wolff1 написа:защото яко не изнасят масла за германия. в официалния им сайт, пише къде имат представителства. всичките масла на мотул или 90% от тях, както казах които нямат естерни смеси или са естерни са хидрокрак и точно тези които дадохте за пример. същото и с кастрол и тотал и т.н. трябва да четете файловете им за безопастност. пише ли че има рафинерия и преработка и т.н. = хидрокрак.

т.е. накратко казано яко е един от най-добрите избори на пазара на тема пълна синтетика!

на кратко казано не. яко май освен тези двете масла и може още някое да съм изпуснал, всичко друго им е хидрокрак или поне най използваните масла и разлика с другите масла няма, стига да си ги купиш оригинални, това е :да:

Потребителски аватар
miti4nia78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miti4nia78 » Вто 28 фев 2012 8:30

и аз се чудих между тези две марки масло кое да избера,и след като прочетох темата,избрах своя избор.ще сложа Яко вх 600, не съм карал с такова масло и след толкова добри мнения за него , ще го пробвам и аз.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Вто 28 фев 2012 10:29

wolff1 написа:
Jivko7777 написа:

на кратко казано не. яко май освен тези двете масла и може още някое да съм изпуснал, всичко друго им е хидрокрак или поне най използваните масла и разлика с другите масла няма, стига да си ги купиш оригинални, това е :да:

Как бе, Яко имат сега едно най наи маслата 10w60 и 15w50 - http://www.polyurethan.me/yacco.htm особенно първото...

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Вто 28 фев 2012 11:01

Jivko7777 написа:
wolff1 написа:
Jivko7777 написа:

Как бе, Яко имат сега едно най наи маслата 10w60 и 15w50 - http://www.polyurethan.me/yacco.htm особенно първото...

Аз не ти говоря за 10-60 и 15-50. Ако разгледаш, повечето производители на 10-60 масло е пълна синтетика. В класа рейсинг, за 15-50 нз и не ме интересува, както и 10-60. Аз рейсинг масло на нормална кола няма да сложа. 5-50 на Мобил е пълна синтетика също, като искаш слагай каквото искаш бе.

Върни се в “Дизелови агрегати”