как да вържа усилвател на голф 4

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
perobulgaria
Автомобил:
Двигател:

как да вържа усилвател на голф 4

Мнениеот perobulgaria » Пет 24 фев 2012 20:45

ако има по-запознати колеги, нека да споделят от техния опит и да обеснят ако може как мога да си вържа усилвател alpine 4х100 + 1х200. В същност аз знам как да го вържа, но по селския начин, при който си пускам кабели и преправям кабелите на оригиналната букса, но точно нея не искам да развалям и не искам да оплитам колата с кабели, при условие, че вече имам оригинално пуснати до колоните отпред и отзад. интересува ме има ли например стандартна букса, която да ми изведе изводи за усилвателя и да ми позволи да не побългарявам кабели и букси?

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Re: как да вържа усилвател на голф 4

Мнениеот deversant » Пет 24 фев 2012 22:27

Започни от там,с какво ЦД си?
Или е нещо оригинално vw CD,Navi,касетон може би?
Ако си с цд (марка и модел сподели)

perobulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perobulgaria » Пон 27 фев 2012 19:31

всичко е оригинално. имам радио-касетофон гама, имам CD но на неговото място съм вързал ipod, защото ако го вържа към cd-то като changer ми прави проблеми като разцъквам песните. въпросът е, че всичко е с оригиналните букси и не искам да ги режа, запоявам и т.н. в касетофона влизат 3 букси, които се зкопчават една за друга и стават като една цяла букса. предполагам това си е някакъв стандарт при VW. мисля, че една от тези букси извежда сигнал за колоните и се интересувам дали се намирта заместваща букса, която да извежда конектори (чинчове май му викат) за към стандартен усилвател, който да усили сигнала и май ще трябва друга букса, която от усилвателя да направи връзката със въпросната букса към колоните, която вече няма да е в касетофона естествено. не вярвам никой друг досега да не се е сблъсквал със същия проблем. ще ми елюбопитно да разбера кой как е решил проблема. хайде хора споделете с невежите.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 27 фев 2012 20:36

Има такива преходници,в ебау но не са по 2-3-5лв :(

perobulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perobulgaria » Вто 28 фев 2012 7:06

е, то нищо оригинално и хубаво за VW не е 2-3 лв. наясно съм с това, но не знам как да ги търся в ebay. имат ли си някакъв номер или специално име, защото ми излизат всякакви букси и кабели, но не и каквото търся ? от друга гледна точка щом ги има в ebay би следвало да се намерят и по моргите. все пак си е букса с кабел а не част, която се износва. има и една друга истина, че в моргите в бг не знаят какво точно продават. веднъж тръгнах да търся модул за автоматично вдигане на прозорците при заключване. установих, че от пасат е същия, но в моргите ми казват донеси стария или се измъкват с класическата реплика - имаше, но го взеха. в същото време в една щайга бяха хвърлени всякакви модули от всякакви коли и май ги използваха за отопление. мисля си, че дори и да има такава букса някой голф, то в бг морга вече са я орязали и изкормили. в същност това повдига въпроса дали за пасат и бора или ауди са същите букси???

perobulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perobulgaria » Сря 07 мар 2012 7:07

в крайна сметка вързах всичко. ползвах букса като на снимката. разочаровах се само от радиото гама 5. получи се един жужащ звук, който си повишава честотата на жужене с повишаване оборотите на двигателя. предполагам се смущава от генератора. и накрая пак българска работа - колоните са директно вързани към касетофона, subwoofer е вързан през усилвателя. не пожелах смяна на гамата. хваща перфектно радио.

marea2.4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marea2.4 » Чет 08 мар 2012 18:11

Пробвай с PIONEER DEH 2900MP Вярно стар плеър няма усб вход но лови като луд радио честоти

perobulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perobulgaria » Чет 08 мар 2012 19:07

гамата си ми харесва, пък и имам активен волан и искам да си използвам бутоните. удобно е. по-скоро бих се разделил с усилвателя. и без това не съм вече толкова млад. все пак мерси за съвета.

marea2.4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marea2.4 » Чет 08 мар 2012 20:15

Относно волана и аз не бих го сменил но за годините не съм съгласен с теб няма значение на колко за удоволствието няма възрастови граници :) :beer :beer

Потребителски аватар
kole7o
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател: BKP

Мнениеот kole7o » Нед 11 мар 2012 9:58

perobulgaria написа:в крайна сметка вързах всичко. ползвах букса като на снимката. разочаровах се само от радиото гама 5. получи се един жужащ звук, който си повишава честотата на жужене с повишаване оборотите на двигателя. предполагам се смущава от генератора. и накрая пак българска работа - колоните са директно вързани към касетофона, subwoofer е вързан през усилвателя. не пожелах смяна на гамата. хваща перфектно радио.

Колега жуженето може да се получава, поради много причини.Не бързай да се разочароваш от плеъра.Като за начало си провери масата на усилвателя(сложи хубав дебел кабел, поне 10-16мм2, който да е здраво свързан към купето), погледни и сигналните(чинчови) кабели, тяхната маса също.При мен проблема беше от тях и го реших като пуснах едно кабелче от корпуса на плеъра до камбанките.Все пак погледни тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=306429 тази е първата която намерих иначе има поне 10 теми във форума свързани точно с този проблем.

P.S. Забравих най-важната подробност, че сигналния кабел и захранващия кабел не трябва да са прекарани през един и същи праг :да:

perobulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perobulgaria » Пон 12 мар 2012 7:18

проверих всичко, което си изброил и накрая пробвах с друг плеър и шума изведнъж изчезна. затова си мисля, че е от гамата.

Потребителски аватар
kole7o
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател: BKP

Мнениеот kole7o » Пон 12 мар 2012 11:29

Ако държиш на гамата я дай на някой добър елтехник да я погледне и да види къде е проблема

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”