Стоп светлините не ми работят. Прегледах всичко и прочетох каквото имах под ръка. Ситуацията е следната:
1. бушона е здрав (според книгата е номер 20);
2. в прекъсвача на светлините за заден ('машинката на стоповете') разположен над педала няма включена никаква букса (буксата е 'мъжка двойка', според книгата от бушон номер 20 идва 'червено-жълт' и излиза 'черно-червен'), а наоколо няма нищо подходящо за включване;
3. крушките са здрави, и двете;
4. куплунга (снопа кабели идващ отпред), който влиза в левия 'стоп' е включен добре;
5. светлините за задния ход работят, което означава, че куплунга за задната част е добре включен в таблото на бушоните;
6. прекъсвача на стоп светлините работи (проверен е лично от мен с мултисет).
През вечер го разглеждам кабеляка, ама нищо не откривам, предавам се!
Ако някой ме светне ще съм му много благодарен (в рамките на няколко бири, без да уточняваме броя), оставете другото, ама и преглед не мога да мина.
Стоп светлините не работят - предавам се - Проблема решен!
Стоп светлините не работят - предавам се - Проблема решен!
Последна промяна от Emo на Нед 08 окт 2006 12:05, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
обърни внимание на т.2,трябва да намериш куплунга иначе не чакай да светнат стоповете,и друго - "прекъсвача на светлините за заден" и "машинката на стоповете" са две различни неща,теб те интересува стоп машинката - трябва да се включи куплунга дето казваш че го няма.
а при този модел мисля че не минава през реле,така че релета не търси.
а при този модел мисля че не минава през реле,така че релета не търси.
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пич, накарай някой да ти натиска спирачките а ти иди отзад и мърдай крушката
..аз имах такъв случай, на самата крушка отзад е малка пъпката, и не се допираше добре ...не даваше добър контакт пущината.Или като ти натиска някой спирачката,ти иди и мери с мултицета кво идва на фасунката за крушката
поне ако има или няма напрежение ще знаеш къде да търсиш...да стесниш кръга дет се вика
Успех!

- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ама че работа
Работата била такава:
Февруари месец тази година, оправяхме клапите на парното с niksi, бях свалил таблото и всичко беше разкачено. Буксата за стоп сетлините беше гижливо намотана и хваната със 'свинска опашка' зад касетофона (ама съм прибран пич), след като явно не съм намерил къде да я включа. Сега буксат си е на мястото, но за тая работа трябваше да ида до niksi.
Странното е, че от февруари нямам стоп светлини, а чак миналия месец един човек в Пловдив ме спря да ми го каже.
Февруари месец тази година, оправяхме клапите на парното с niksi, бях свалил таблото и всичко беше разкачено. Буксата за стоп сетлините беше гижливо намотана и хваната със 'свинска опашка' зад касетофона (ама съм прибран пич), след като явно не съм намерил къде да я включа. Сега буксат си е на мястото, но за тая работа трябваше да ида до niksi.
Странното е, че от февруари нямам стоп светлини, а чак миналия месец един човек в Пловдив ме спря да ми го каже.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ама че работа
Emo написа:Работата била такава:
Ти си ебаси и късметлията щом колата ти е още цяла без стопове! Тичай да пускаш тотоооо!
остави се
Stivi написа:Ти си ебаси и късметлията щом колата ти е още цяла без стопове! Тичай да пускаш тотоооо!
Късметлия не знам, но със сигурност съм ебати кретена, а ако знаеш какво ги правя тея с неизправни светлини, направо се чува как им се пресича маслото в моторите, така го отнасят.
Ама и никой да не ме предупреди и нито един катаджия да не ме спре от месеци насам, ей това ми е най-трудно да си представя.
Сега се коригирам ще предупреждавам хората за спраскани задни светлини, няма да ги псувам, те може и да не знаят какво им се е случило.
Успех на всички
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
гониш.. изпреварваш и съобщаваш...
Ако е жена.. задължително трябва да споменеш.. "ще те убият" или ще стане "голям сакатлък" че не се впрягат много и не правят нищо по въпроса
Споко на мен КАТ са ми спирали колата от движение за това.... въпреки, че изгоряха и двете крушки за около 150 км.. заради алтернатор.
Ако е жена.. задължително трябва да споменеш.. "ще те убият" или ще стане "голям сакатлък" че не се впрягат много и не правят нищо по въпроса

Споко на мен КАТ са ми спирали колата от движение за това.... въпреки, че изгоряха и двете крушки за около 150 км.. заради алтернатор.