Съвет относно Golf 3 Gti 150hp ?
- GTI 16V ABF
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 2.8 VR6 - AAA
Re: Съвет относно Golf 3 Gti 150hp ?
Караш ли си го нормално разхода който ще ти покаже е удишителен за 2.0 16v спорет мене не е ламя този мотор от кадето и да го погледнеш 

- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
MK4 написа:Мойто 1.8Т е над 200 коня и 4х4 и не харчи 15/100 градско, та какво остава ABF, глупости са това.
ABF с газов инжекцион е 100 пъти по-добре от някой тракалник и като разходи и като вървене.
Да от към вървене определено е по-добре от 90коня дизел за който карам в момента, от към разходи не вярвам! разбирам да не съм го карал тоя мотор за да не споря ама.....
- tonev79
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,незнам какви са тези безумни разходи дето ги давате за ABF-фа 15-20,тва е луда работа,абсолутно подкрепям колегата rexpitbul 

- Buxpo
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF
15-20
а ве момчета ви е явно не падате под 200 км/ч баси
моя при 90 ми варира между 5.7 и 6.2 зависи и от бензина и от пътя ,градско при яко задръстване има няма около 11 при по нормално градско ми хапва около 9
Тъй като преди не вярвах много на компа съм си го засичал до гаснене и при по икономично каране с редки рейс изпълнения ми даде среден разход 7.4 градско-извънградско
моя при 90 ми варира между 5.7 и 6.2 зависи и от бензина и от пътя ,градско при яко задръстване има няма около 11 при по нормално градско ми хапва около 9
Тъй като преди не вярвах много на компа съм си го засичал до гаснене и при по икономично каране с редки рейс изпълнения ми даде среден разход 7.4 градско-извънградско
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
Всичко беше занулено когато тръгнах от бензиностанцията с пълен резервоар за созопол от софия...
А борда при мен когато съм го засичал извън града, ми дава минимални отклонения. Това е и средната скорост която държа извън града (снимката). Това е реалността при мен.
http://store.picbg.net/pubpic/D6/39/5f5 ... bdd639.jpg
Пп.: Напълно подкрепям колега с долния пост
А борда при мен когато съм го засичал извън града, ми дава минимални отклонения. Това е и средната скорост която държа извън града (снимката). Това е реалността при мен.

Последна промяна от TheExorcist на Вто 28 фев 2012 23:16, променено общо 1 път.
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Всички вие които се очудвате на 15-20 разход.. да ви питам от кой град сте? Щото не ви знам ваще задръствания, ама в софийски час пик баш в центъра.. разхода става не на километър, а на моточас. И точно по тая причина разхода е нещо много относително. АБФ си харчи.. приятел с 1.4 Хонда има градски разход като моя извънградски.. ама когато искам да си изгъделичкам кефа смачквам газта.. а с Хондата нещо не се получава. Ама винаги едното е за сметка на другото.
Авторе, не те знам с какви финансови възможности си.. но ако си като всеки среден българин, разхода няма да ти хареса. И аз съм го свалял по борд до 5.нещо си, ама какво от това? 3 пъти в година по 5л разход, 10000000 пъти в годината по 10л.. кой е реалния питам? 5литра или 10литра?
Иначе до колегата ескейп.. за прехваления АБФ. И защо е прехвален според теб? Защото харчи бенз ли? А коя кола с мотор в тоя клас не харчи? (Пре)Хвален е защото е прост, елементарен и здрав.. а не защото души бензина.
Авторе, не те знам с какви финансови възможности си.. но ако си като всеки среден българин, разхода няма да ти хареса. И аз съм го свалял по борд до 5.нещо си, ама какво от това? 3 пъти в година по 5л разход, 10000000 пъти в годината по 10л.. кой е реалния питам? 5литра или 10литра?
Иначе до колегата ескейп.. за прехваления АБФ. И защо е прехвален според теб? Защото харчи бенз ли? А коя кола с мотор в тоя клас не харчи? (Пре)Хвален е защото е прост, елементарен и здрав.. а не защото души бензина.
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм учуден кво се случва по последни данни на къси градски Софииски разстояния 17,6 литра на 100 км по борд компа. Обикновено е 14,5-15,5 

- Buxpo
Не знам за вас но на мен в Софийските задръствания и изобщо софийските пътни условия повече от 11 не помня да ми е харчила колата
Даже един път с цел да видя колко може да качи разхода си направих и експеримент за точно обратното.Газ колко може и къде може в София навъртех около 30 км после към моя град Кюстендил минах през Дупница по магистралата там карах минимално 140 и на моменти стрелката минаваше 220
и крайния резултат беше (допълвам не съм гледал компютъра а това колко изгорех реално в резервоара) за минати 115 км беше изгоряла около 9 литра бензин
п.с.
Искам да се поправя малко преувеличих със скоростта тогава не стигнах чак 220 имаше трафик по скоро до около 200,а това за 220 беше друг подобен случай ,но не гонех разхода а друго
Даже един път с цел да видя колко може да качи разхода си направих и експеримент за точно обратното.Газ колко може и къде може в София навъртех около 30 км после към моя град Кюстендил минах през Дупница по магистралата там карах минимално 140 и на моменти стрелката минаваше 220
и крайния резултат беше (допълвам не съм гледал компютъра а това колко изгорех реално в резервоара) за минати 115 км беше изгоряла около 9 литра бензинп.с.
Искам да се поправя малко преувеличих със скоростта тогава не стигнах чак 220 имаше трафик по скоро до около 200,а това за 220 беше друг подобен случай ,но не гонех разхода а друго

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Карай от понеделник до петък, сутрин и вечер в пиковите часове в София да речем от люлин до лозенец(не да му раздаваш колкото може и където може, щото по цариградско си все едно извънградско), тогава прави сметки че е икономичен. Истината е че си гори мотора, ABF и икономия на гориво нямат нищо общо. Ако го караш без да му даваш газ, мишкувайки, може да падне разхода, но не и с каране по начина описан от колегата 

- Buxpo
А бе хора сега искате да кажете че аз не си познавам колата и не знам колко ми харчи ли 
Най много ми беше харчила колата още като не бяха направили кръговото при Драгичево и предполагам може се сетите как се движеха колите там и на влизане в София висим на едно место и за около 5 мин мръднем 10 метра и е така после се мотая из София ходим на лекции това онова и в 5 от Овча Купел към Люлин бръм бръм с 30-40 тръгнеш спреш тръгнеш спреш и в края на крайщата ми хапна тогава над 10 литра което не ми се беше случвало

Най много ми беше харчила колата още като не бяха направили кръговото при Драгичево и предполагам може се сетите как се движеха колите там и на влизане в София висим на едно место и за около 5 мин мръднем 10 метра и е така после се мотая из София ходим на лекции това онова и в 5 от Овча Купел към Люлин бръм бръм с 30-40 тръгнеш спреш тръгнеш спреш и в края на крайщата ми хапна тогава над 10 литра което не ми се беше случвало
-
vladislavp
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно подкрепям Rexpitbul. И аз я карам 4 г. мойта каляска. Само че мойто е Пасат комби. София-Варна-София лятото, с жената, децата (е верно че са малки) и колата пълна до горе с багаж - 8,3/100. Градското каране в София е изключително разтегливо понятие ( зависи кога, докъде и по какъв начин караш) м/у 6 и 13/100 в не бедствено положение, разбира се. За извънградското (говоря за лятото)- не можеш да го накараш да изхарчи повече от 9.5/100 от т.А до т.В и обратно (лично аз съм стигал до 8.7/100). По-скоро ще изпаднат накладките 
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е пазен ще харчи колкото 2.0 115 или 1.8... Е, може би малко повече. 10-13 в града, зависи от условията, и извън града там... 6-8. Не забравай, че кракът тук е по-важен от самия мотор. Иначе хубав мотор е, един приятел ме повози веднъж и се зачудих на моята защо са и писали ГТИ отпред... а тя също върви добре. Ако е запазено АБФ го вземай. Това е по-големия проблем при тях - дали е бита. Иначе е старо - здраво и надеждно.
Успех и да се изфукаш
Успех и да се изфукаш
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Сега какво каза? Че харчи малко, че си познаваш колата, че говорим глупости.. и че веднъж си висял в задръствания и тръгни-спри и ти е дал над 10? И си бил изненадан и не знам си какво. Колега, не се заяждам.. просто градското в София ти е 10-15км таван на един пробег. След това се разходиш някъде вечерта, излизаш малко извън града, направиш 3 тигела на цариградско просто за кеф, прибереш се до Кюстендил, ебеш труженички на околовръстното или квото ти е кеф.. и като теглиш чертата ти е 8-9-10... зависи. Обаче ще ти посоча един конкретен маршрут, минавай го всеки ден сутрин/вечер в часовете пик преди/след работа (така както аз го правя 2-3 пъти в седмицата) в продължение на 2-3 седмици, тегли чертата и ако ти даде около 10 бензин.. че даже и около 12-13 (особено сега зимата) може и да ти купя Голфа на каквато цена кажеш.Buxpo написа:А бе хора сега искате да кажете че аз не си познавам колата и не знам колко ми харчи ли
Караш ли го в нормални условия, ще ти харчи нормално много. Все пак не е Ибиза 1.2. Обаче висиш ли в задръствания и т.н. харчи много за средно българските възможности. Е.. ако падне бензина на 1.5лв, тогава ще харчи малко

- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
TheExorcist написа:Всичко беше занулено когато тръгнах от бензиностанцията с пълен резервоар за созопол от софия...
Само не разбирам защо никой не подкрепя мненията си с каквито и да е доказателства...?
Показал съм снимка на която колата е в движение. Стрелката на оборотите и на километрите се движат кажи речи еднакво (на пета скорост).
http://www.facebook.com/video/video.php ... 9781945318
http://www.facebook.com/video/video.php ... 0105278619
Ето два клипа на колата в действие. Няма никакви доработки по нея. Напълно сток състояние. Засечете от коя секунда започва узскорението и на коя секунда е на 100 км/ч . Мисля, че нормално си се вмества в заводските показатели. Следователно не мисля, че моята кола е "бъгава" та да ми дава някакъв невероятен разход на горивото.
Спирам да споря и да се обяснявам...кой каквото иска да си мисли

Ps: http://www.zeperfs.com/en/fiche646-vw-g ... gti-16.htm
От сайта ^^^^^ написа:Specifications VW Golf III Gti 16
Fuel consumption : economy 9 L/100 (26.1mpg) - sport 13.5 L/100 (17.4mpg)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”