Хайде 1 рамо от мен на Парно -то. Ето какво са направили руснаците :"Обладая дв. ААМ желание улучшить его способности не покидает, тока инагда притупляеццо
прослышал фишку что распредвал от дв. AKL и AHL подходят к ААМ и изменяя фазы газораспределения улучшают динамику работы двигателя"
Приятно четене : http://vwts.ru/forum/index.php?showtopic=83297[url][/url]
Висок разход на Венто ААМ?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Висок разход на Венто ААМ?
руский не говорим тавариш

-
nepreklonniq
- Автомобил:
- Двигател:
lambi написа:аз мойта газова сам си я слагах,само че на моното има една бакелитова подложка която махнах и на нейно място сложих газовата плочка,равносметката беше много вървене и разход 18-20 гас,говорих с един газаджия,който ми обясни че без тази подложка се ограничава притока на въздух,когато я върнах на мястото й разхода ми стана 12 гас.
Аз нямам такава бакелитова плочка. Явно като е слагана газовата и са я изхвърлили. Но дори и да имаше, не знам как биха затворили отгоре моното, щото и сега почти се допира до коша над мотора.
Ако не се лъжа, тази плочка е с отвор равен на този на дроселовата клапа...не знам как това би помогнало за намаляване на входящия въздух...виждал съм я как изглежда на снимка, но няма от къде да намеря такава.
-
Христо Стайков
- Автомобил:
- Двигател:
Абе минаха доста години откакто съм слагал газовата,но не знам защо ми се струва ,че под моното имаше гумен тампон.Даже когато слагах газовата майстора ме накара да купя нов да го сменим,понеже ако има скъсване на тампона се вдигал много разхода.
- maksi
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: AZV
- Контакти:
С Вентото правя първите стъпки с автомобил на газ и за това въпросите ми може да звучат глупаво...Другата седмица ще закарам колата на диагностика да видя какво ще покаже тя преди да предприема всякакви покупки на части,който в последствие да се окажат ненужно сменени.
Ламбда сондата играе ли роля,когато карам на газ?
Какъв въздух е по-добре да поема колата,когато се кара на газ-топъл или студен?Имам съмнения,че клапата за въздуха в кутията е отворена постоянно към топлия въздух,защото няма никакви външни намеси по кутията или по тръбата с входящия въздух.Стигнах до извода когато при 110 км/час изключих от скорост и колата не загасна.Другото,което забелязах е,че при изкачване на един и същ баир студена го изкачвам на трета скорост,а когато загрее едва поема на втора...
Ламбда сондата играе ли роля,когато карам на газ?
Какъв въздух е по-добре да поема колата,когато се кара на газ-топъл или студен?Имам съмнения,че клапата за въздуха в кутията е отворена постоянно към топлия въздух,защото няма никакви външни намеси по кутията или по тръбата с входящия въздух.Стигнах до извода когато при 110 км/час изключих от скорост и колата не загасна.Другото,което забелязах е,че при изкачване на един и същ баир студена го изкачвам на трета скорост,а когато загрее едва поема на втора...
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="maksi"][/quote]
това с вървенето студена и топла някой го обяснява че изпарителя едва ли не започвал да пуска по-малко газ когато загрее
при мен в началото когато загрееше почваше да гасне и едвам да върви с 100
смених мембрани и газов филтър и се оправи
но пак го има това че когато е студена е по-динмична
това с вървенето студена и топла някой го обяснява че изпарителя едва ли не започвал да пуска по-малко газ когато загрее
при мен в началото когато загрееше почваше да гасне и едвам да върви с 100
смених мембрани и газов филтър и се оправи
но пак го има това че когато е студена е по-динмична
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
[quote="maksi"]С Вентото правя първите стъпки с автомобил на газ и за това въпросите ми може ..Ламбда сондата играе ли роля,когато карам на газ?
Какъв въздух е по-добре да поема колата,когато се кара на газ-топъл или студен?quote]
На газ - студен въздух.Сондата трупа грешки в компа и затова слагат емулатор. Често срещано е застопоряване на клапата на студено с пирон,рапидка за да не смуче топъл въздух. Постъпващия взъдух да не влиза под налягане в накрайника.
При ГИ оондата играе роля ккато на бензин.Газовия комп чете данните от бензиновия и според тях щрака дюзите.
Какъв въздух е по-добре да поема колата,когато се кара на газ-топъл или студен?quote]
На газ - студен въздух.Сондата трупа грешки в компа и затова слагат емулатор. Често срещано е застопоряване на клапата на студено с пирон,рапидка за да не смуче топъл въздух. Постъпващия взъдух да не влиза под налягане в накрайника.
При ГИ оондата играе роля ккато на бензин.Газовия комп чете данните от бензиновия и според тях щрака дюзите.
когато си без тази подложка,бенз.дюза слизала на нивото на отвора на газовата плочка/многото малки дупки/ и така ограничавала постъпващия въздух.
- maksi
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: AZV
- Контакти:
До къде стигнахме с разхода...смених изпарителя,филтъра за газта и въздушния филтър.Резултата-наложи се да се завие кранчето на тройника доста,за да се поограничи малко притока на газ.Колата си върна мощността на ниските обороти и поема доста по-лесно на ниска предавка в баир.Тук обаче идва интересния момент...40 км.градско+60 км.извънградско=8.08/100 среден разход,което е повече от задоволително.Само градско обаче си лапа 18-20/100(ако не и повече...
).Разхода от 8.08/100 е засечен от пълна бутилка,до пълна в един ден,на една и съща колонка.Разхода от 18-20/100 го засичам горе долу по стрелката на бутилката.За 150 км. бутилката почти се изпразни(40 литра е бутилката.)Заредих 15 литра и стрелката едва стигна до половината....Този разход в градски условия не ми харесва.Да ден въртя по 30-40 км.като студена се кара само сутрин докато загрее.После през целия ден колата си държи температура от 90-95 градуса...
Предстои ми смяна на ангренажния ремък да видя там как е центровката,както и сваляне на моното за да проверя уплътнението в какво състояние е и за тази плочка,която трябва да я има под моното...
Предстои ми смяна на ангренажния ремък да видя там как е центровката,както и сваляне на моното за да проверя уплътнението в какво състояние е и за тази плочка,която трябва да я има под моното...
-
nepreklonniq
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега! Разхода само градско и при мен си е все същият - от 15/100 до 18/100 на различните газстанции! Тези дни мисля да си сменя изпарителя с друг и да засека пак. Ако се получи нещо ще пиша...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Е, явно не сте наясно, че със смяна на изпарител не стават нещата... Христо, ти поне се увери лично. Не знам какво е това желание да хвърляте пари на вятъра и да сменяте здраво с ново 
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
parno написа:руский не говорим тавариш![]()
Притежавайки дв. ААМ, желанието да подобрим неговите възможности не ни напуска... Така чух , че разпределителен вал от двигатели AKL и AHL са подходящи за ААМ и променяйки фазите на газоразпределението се подобрява динамиката на двигателя.
Сейчас панимаеш ??

Не е ли по правилно да се промени кода на този мотор на ХААМ

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
много си е хубав мотора
просто не е за бързаци
без драпки,дръпки и подобни колата си върви спокойно 120 при разход 8 8.5 газ извънграда
смятам че при цена наполовина на бензина (че и повече вече) няма какво повече да исакме от тоя остарял мотор
който иска вървячка да взема ГТИ без газ или ТДИ
по-нисък от това разхода ми не можах да го докарам
сега ще пробвам да развия малко крана за повече пауа (
) но и ще карам малко по-бавничко може би със 100
тогава ще видим
който ми обяснява че ААМ или АБС-а му в града горял 12 ще трябва да ме разкара за да му повярвам
12-14 с 1.4 или 1.3 по-става
ама там извънграда е майко мила по баирите
просто не е за бързаци
без драпки,дръпки и подобни колата си върви спокойно 120 при разход 8 8.5 газ извънграда
смятам че при цена наполовина на бензина (че и повече вече) няма какво повече да исакме от тоя остарял мотор
който иска вървячка да взема ГТИ без газ или ТДИ
сега ще пробвам да развия малко крана за повече пауа (
) но и ще карам малко по-бавничко може би със 100тогава ще видим
който ми обяснява че ААМ или АБС-а му в града горял 12 ще трябва да ме разкара за да му повярвам

12-14 с 1.4 или 1.3 по-става
ама там извънграда е майко мила по баирите- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
maksi написа:До къде стигнахме с разхода...смених изпарителя,филтъра за газта и въздушния филтър.Резултата-наложи се да се завие кранчето на тройника доста,за да се поограничи малко притока на газ.Колата си върна мощността на ниските обороти и поема доста по-лесно на ниска предавка в баир.Тук обаче идва интересния момент...40 км.градско+60 км.извънградско=8.08/100 среден разход,което е повече от задоволително.Само градско обаче си лапа 18-20/100(ако не и повече...).Разхода от 8.08/100 е засечен от пълна бутилка,до пълна в един ден,на една и съща колонка.Разхода от 18-20/100 го засичам горе долу по стрелката на бутилката.За 150 км. бутилката почти се изпразни(40 литра е бутилката.)Заредих 15 литра и стрелката едва стигна до половината....Този разход в градски условия не ми харесва.Да ден въртя по 30-40 км.като студена се кара само сутрин докато загрее.После през целия ден колата си държи температура от 90-95 градуса...
Колега ти подлуди форума да гадае,а всъщност ти не знаеш как се засична на газ
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
parno написа:много си е хубав мотора
просто не е за бързаци
който иска вървячка да взема ГТИ без газ или ТДИ![]()
сега ще пробвам да развия малко крана за повече пауа () но и ще карам малко по-бавничко може би със 100
тогава ще видим
12-14 с 1.4 или 1.3 по-ставаама там извънграда е майко мила по баирите
Т.е. според теб, аз например, като казвам и засичам, че ми гори 12 газ с 1.6 си съчинявам свободно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”