Какво става като включа дълги?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Какво става като включа дълги?

Мнениеот lyubobg » Вто 03 окт 2006 22:18

С 2 секционни фарове съм.
Като включа дълги се включва и другата секция, късите не изгасват, обаче спират да светят на 1 метър пред колата ?!?!?
Как става тоя номер като крушките са Н1 и имат само 1 светлина!?!

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Вто 03 окт 2006 22:53

при мен винаги свети само едната секция.... само ако задържа лостчето принудително назад светят всички крушки / видимо има разлика/ :wink:

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Вто 03 окт 2006 22:58

Ако фаровете са оригинално вградени, а не довграждани при дълги светят и двете секции... Според мен ти се стува, че спира да свети наблизо, защото като дръпнеш лостчето назад май, както казва колегата над мен, светват всички крушки, габарита също, а като го отпуснеш габарита изгасва при дълги, може от това да е... :roll: Наистина, като е дръпнато назад лостчето светят доста силно фаровете, а като го отпуснеш, като че ли леко намалява светлината...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 03 окт 2006 23:11

Хехе и при мен двете секции светят на дълги.Интересно ми е,как германеца е направил фаровета така,че дори и на дълги като дръпнеш лостчето към теб и светват по-силно,в смисъл пак можеш подадеш сигнал с примигване на фарове?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 03 окт 2006 23:14

Имаше някакъв шунт при релетата, дето се слага да светят и четирите.
Моето GTD си беше заводско с двусекционни , но светеше винаги само едната секция :roll: .

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Вто 03 окт 2006 23:16

andro_v написа:... дори и на дълги като дръпнеш лостчето към теб и светват по-силно...

Мисля, че точно поради тази причина Любо се бърка...

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Вто 03 окт 2006 23:21

andro_v написа:Хехе и при мен двете секции светят на дълги.?

хмм, колата е същата, същата година, изпълнение....някой знае ли дали няма значение крушката която е монтирана?
доколкото знам не трябва да светят 4-те крушки, но пък сега /с една светеща секция/ дългите ми се струват слаби? :roll:

P.S. фаровете са си оригиналните HELLA :!: в секцията на късите си свети само габарита :!:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 03 окт 2006 23:48

И моите са Hella.На къси само габарита си свети в другата секция,споко.Аз смених крушките на късите.И на късите и на дългите са еднакви - H1.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 04 окт 2006 6:31

би трябвало да светят и двете секций на късите и на дългите. при мен светят и двете,аз го разбирам по това че съм сменил крушките на късите светлини с Cool Blue серията на Osram и светят бяло, а на дългите не съм още и когато пусна дългите светлини започва да ми меша бяла със жълта светлина.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 04 окт 2006 7:41

bomini написа:
andro_v написа:... дори и на дълги като дръпнеш лостчето към теб и светват по-силно...

Мисля, че точно поради тази причина Любо се бърка...

не ме бърка светването по силно, просто гледам 1 метър пред колата и виждам че спира да свети на дълги, а на къси свети..

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 04 окт 2006 8:28

handycam написа:... сменил крушките на късите светлини с Cool Blue серията на Osram и светят бяло...

Искам само да те питам дали си доволен от тях.Аз си сложих Osram Silver на късите и съм страшно доволен от тях.Светят доста силно,не е чисто бяло,жълтее си пак,но не могат да се сравнят с интензитет и дължина на светене (без допълнителна регулировка) с тези,които бяха на колата-BOSCH, мисля че бяха крушките,които свалих.Доволен съм.

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Сря 04 окт 2006 12:41

Ако наистина като включиш дългите си остават и късите то то е нелогично да спират да ти светят на близо защото ти дефакто прибавяш още една светлина по на далеч. На двусекционните фарове това им е предимството че светят на близо и на далеч едновременно.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 04 окт 2006 15:18

А крушките H4 примерно?Мисля,че и те си светят едновременно и дългата и късата светлина.Но може и да греша.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 04 окт 2006 15:54

IvoG написа:Ако наистина като включиш дългите си остават и късите то то е нелогично да спират да ти светят на близо защото ти дефакто прибавяш още една светлина по на далеч. На двусекционните фарове това им е предимството че светят на близо и на далеч едновременно.

това е логиката , ама практиката друго показва...

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Сря 04 окт 2006 16:07

Може би ти се пускат и дългите на късата секция (тя H4 нали е с 2 жички - за къси (с нещо като рефлекторче) и за дълги (без нищо)). По принцип така е нормално (поне при японските коли).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”