голф4 1.9 тди 101к.с п.д не пали - РЕШЕНО

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fastgo
Автомобил:
Двигател:

голф4 1.9 тди 101к.с п.д не пали - РЕШЕНО

Мнениеот fastgo » Вто 28 фев 2012 11:53

здравейте колеги за пръв път пиша в форума,имам много сериозен проблем моля ако някой знае нещо да ми отговори. от 2 дни не мога да запаля колата ми. автомобилът е голф 4 1.9 тди помпа дюза 101кс. сутринта запали без проблем изкарах колата от гаража и я паркирах пред нас. един час след това се опитах да запаля и не можа. по принцип стартера е за смазване върти малко гадно но тя палеше от раз. идва майстор свали предпазния капак на ангренажа и каза че няма проблем с мотора колата първата секунда се опитва да припали и после започва да върти странно сякаш няма компресия майсторът каза че или е нещо по електрониката или не може да засмуче нафта, но филтера е пален до горе. колата се кара със нафта която не е от българия. слагат се качествени консумативи. до сега никога не ми е правила този проблем карам я вече 30 000 км колата е на 203 000км взех я на 173 000 км и си я докарах от германия. четох във форума че може да е клапата за гасене която се намира до ЕГР. моля за мнения спешно е. :banghead: :063:

Потребителски аватар
komandera
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател:

Re: голф4 1.9 тди 101к.с п.д не пали

Мнениеот komandera » Вто 28 фев 2012 12:31

Колега провери си реле 109 има доста писано по темата.

Потребителски аватар
fastgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fastgo » Вто 28 фев 2012 13:37

колега лампата на свещите ми светка и гасне нормално но като тръгна да въртя на стартер първата секунда се опитва да припали, и после върти свободно и няма никакви признаци да запали.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Вто 28 фев 2012 15:45

fastgo написа:..... колата първата секунда се опитва да припали и после започва да върти странно сякаш няма компресия ....... четох във форума че може да е клапата за гасене която се намира до ЕГР. моля за мнения спешно е. :banghead: :063:

Ако вместо да пишеш беше бутнал въпросната клапа с пръстче, сега отдавна да се возиш :)
Може да се е прецакал и електромагнитният клапан и да идва постоянно вакуум на клапата. Така, че просто извади вакумното маркуче, което влиза в пластмасовата черна вакумна мембрана отстрани и си ти .

Потребителски аватар
fastgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fastgo » Сря 29 фев 2012 12:10

колеги благодаря на всички които се отзоваха. оказа се клапата до ЕГР-а която служи за комфортно гасене на мотора беше заседнала. :banana

Върни се в “Дизелови агрегати”