некоректни наематели кв. Лозенец, София

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: некоректни наематели кв. лозенец София

Мнениеот ktamen » Сря 29 фев 2012 21:39

Прекалено силовите методи май не са много за препоръчване защото изрично са те предупредили да не я закачаш.
Според мен трябва да я издебнеш когато отваря вратата и да влезеш вътре. Щом вече си вътре се обаждаш на няколко подходящи приятели да ти дойдат на гости за неопределено време. Тя няма как да те изкара от собственото ти жилище, а няма и да остане защото едва ли ще и хареса компанията на приятелите ти mhihi mhihi Ако пак се обади на 112 можеш да кажеш, че се е обадила да ти върне ключа, а после нещо се е отказала. Желателно е да не си сам, защото ако полицията те извикат някъде после пак няма да можеш да влезеш.
Варианта предложен от Ваското1 май е най-прост, бърз и напълно законен :idea:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 29 фев 2012 21:44

ktamen написа:

Абе по принцип идеята е продуктивна, но не се ли налага да платиш всички сметки, преди да ти спрат тока примерно?
Ако е така, то кво излиза, че трябва за да я изгони да и плати сметките. Еб@си :(

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 29 фев 2012 21:48

Тя вероятно тока си го плаща щото иначе отдавна да са и резнали жиците.
А и колегата явно вече е много назад с парите от това жилище и най-важно е по най-бързия начин тая да се изнесе.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 29 фев 2012 21:49

joromnt написа:
ktamen написа:

Абе по принцип идеята е продуктивна, но не се ли налага да платиш всички сметки, преди да ти спрат тока примерно?
Ако е така, то кво излиза, че трябва за да я изгони да и плати сметките. Еб@си :(

Жорка, до колкото знам до 1 месец или 40 дни след като ти излезе фактура/сметка те прекъсват, което ще рече че повече от 2 сметки не би трябвало да има

Потребителски аватар
gogata1982
Автомобил: GOLF 3
Двигател: 1995 - 101
Контакти:

Мнениеот gogata1982 » Сря 29 фев 2012 21:52

леле колега чета и не вярвам тя работата като филм на ужасите !!! както каза колегата " господари на ефира " са ти най-добрия вариант ! ако имаш нужда от помощ разчитай все пак колеги сме независимо кой начин за излизане от ситуацията избереш ! не мога да разбера такива хора ...ще спя пред вратата само да отвори и ще я изкъртя от шутове ...какви са тези нагли хора !!! дано се справиш без да се налага да има тупаници :)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 29 фев 2012 21:53

Мдам... Водата и парното можеш да ги разтягаш, но тока не се ли плати край. Можеш да закриеш партидата като титуляр, а според мен не виждам как кварталната ще ти дава наклон дали да си спираш партиди или не.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 29 фев 2012 21:57

Той човека ви казва, че не може ей така да влезе - вие пак.
Айде замислете се - живеете под наем и хазяина може да си влиза и излиза, когато си поиска ли?
Имат/имали са договор за отдаване под наем - това означава, че тя е във владение, временно или не няма значение.
Всеки, който прекрачи прага неканен е нарушител, пък било то и собственика!!!

Сега относно изтеклия/нарушения договор, трябва да кажат юристите как седят нещата и как най-бързо може да се мине по реда и да се изгони със съдия изпълнител.
Относно призоваването и там си има закони - на N-тото посещение се връчва на комшия и се счита за връчено или нещо от сорта.

Изобщо ако някой е запознат в детайли със закона нека разясни, защото явно от това има нужда колегата.

А съветите за саморазправа ви казах, че са смешни!
Такава беля може да стане, ако човекоподобното насреща си знае правата, че свят да му се извие на човека.

Потребителски аватар
Serjinio20
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Serjinio20 » Сря 29 фев 2012 22:01

Малееее ще падна, и аз като вас съм потресен!!!! Но все пак сме в България - Държавата на АБСУРДИТЕ......
Но не мога да разбера как така полицията те спира да влезеш в дома си??? Или нещо куца при теб или не знам..

Потребителски аватар
gogata1982
Автомобил: GOLF 3
Двигател: 1995 - 101
Контакти:

Мнениеот gogata1982 » Сря 29 фев 2012 22:04

Той човека ви казва, че не може ей така да влезе - вие пак.
Айде замислете се - живеете под наем и хазяина може да си влиза и излиза, когато си поиска ли?
Имат/имали са договор за отдаване под наем - това означава, че тя е във владение, временно или не няма значение.
Всеки, който прекрачи прага неканен е нарушител, пък било то и собственика!!!

Ти сериозно ли го мислиш това ?? Собственика е нарушител при изтекъл договор за наем ...думи нямам !!! Допитай се до адвокат преди да пишеш такива неща по добре :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 29 фев 2012 22:05

ма галине, не се налага никой да влиза за да ти спре тока.
и ако си го пуснеш-вече ще те егат много кофти.
това е напълно законно и най безболезнено. прежалва сметките, дето са останали и спира.
и дотам...
а оная ако ще да живее без ток, ако ще да си го пуска сама, ако ще да подава жалби.

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Сря 29 фев 2012 22:06

колега вече си задействал нещата по законен път даже си успял да си издействаш забрана да не я доближаваш по какъвто и да било начин вече споменах на 2-3 пъти медите и по конкретно господари на ефира викаш ги идват запознават уважаемите зрители с проблема ти след което те си я намират по един или друг начин заснемат си я става вече така известната измамница по тоя начин предопреждаваш и други хорица да се пазят от нея и се по някакъв начин ще бъде изритана от апартамента ти,а за съдене и наказанието което я очаква ще си го получи защото няма къде да се скрие при положение че вече е станала известна а и имате и някакви начални данни като имена егн и т.н... при изгонването и връчваш поканата да се видите в съда и от там си я поемат те и си я осъждате дори може и да отнесе и глоби че и държавата да си я заведе на съд кои знае драмата ще продължи но рано или късно ще си получи заслуженото важното е да си освободиш жилището и да не губиш време с гоненето и ;)

иванчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот иванчо » Сря 29 фев 2012 22:14

little_red_devil написа:колега вече си задействал нещата по законен път даже си успял да си издействаш забрана да не я доближаваш по какъвто и да било начин вече споменах на 2-3 пъти медите и по конкретно господари на ефира викаш ги идват запознават уважаемите зрители с проблема ти след което те си я намират по един или друг начин заснемат си я става вече така известната измамница по тоя начин предопреждаваш и други хорица да се пазят от нея и се по някакъв начин ще бъде изритана от апартамента си,а за съдене и наказанието което я очаква ще си го получи защото няма къде да се скрие при положение че вече е станала известна а и имате и някакви начални данни като имена егн и т.н... при изгонването и връчваш поканата да се видите в съда и от там си я поемат те и си я осъждате дори може и да отнесе и глоби че и държавата да си я заведе на съд кои знае драмата ще продължи но рано или късно ще си получи заслуженото важното е да си освободиш жилището и да не губиш време с гоненето и ;)

И за медиите съм говорил с един познат, но ще видим дали ще имат интерес, защото то тя използва законови вратички и се възползва. Невярвам заради мене някой да промени законите. Просто съдебната система е бавна и тромава и позволява тези шикалкавения.

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Сря 29 фев 2012 22:21

иванчо написа:
little_red_devil написа:колега вече си задействал нещата по законен път даже си успял да си издействаш забрана да не я доближаваш по какъвто и да било начин вече споменах на 2-3 пъти медите и по конкретно господари на ефира викаш ги идват запознават уважаемите зрители с проблема ти след което те си я намират по един или друг начин заснемат си я става вече така известната измамница по тоя начин предопреждаваш и други хорица да се пазят от нея и се по някакъв начин ще бъде изритана от апартамента си,а за съдене и наказанието което я очаква ще си го получи защото няма къде да се скрие при положение че вече е станала известна а и имате и някакви начални данни като имена егн и т.н... при изгонването и връчваш поканата да се видите в съда и от там си я поемат те и си я осъждате дори може и да отнесе и глоби че и държавата да си я заведе на съд кои знае драмата ще продължи но рано или късно ще си получи заслуженото важното е да си освободиш жилището и да не губиш време с гоненето и ;)

И за медиите съм говорил с един познат, но ще видим дали ще имат интерес, защото то тя използва законови вратички и се възползва. Невярвам заради мене някой да промени законите. Просто съдебната система е бавна и тромава и позволява тези шикалкавения.

:banghead: :banghead: :banghead: малее чета и следя цялата ти тема и яко и се нервя на тая и скапаната ни държава иде ми да ида и да я наритам аз едно хубаво тая скочубра,а за това с медите не мисля че ще ти откажат като им разкажеш филма на ужасите в които си,опитаи и виж какво ще стане.

иванчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот иванчо » Сря 29 фев 2012 22:25

little_red_devil написа:
иванчо написа:

:banghead: :banghead: :banghead: малее чета и следя цялата ти тема и яко и се нервя на тая и скапаната ни държава иде ми да ида и да я наритам аз едно хубаво тая скочубра,а за това с медите не мисля че ще ти откажат като им разкажеш филма на ужасите в които си,опитаи и виж какво ще стане.

По принцип нищо немога да и взема чрез съда, защото няма нищо на нейно име. Но си кара кола, от софия си е, майка и която живее с нея в апартамента ми има апартамент в софия и стои празен.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 29 фев 2012 22:26

А ако не е тайна, от колко време въпросната обитава жилището ти?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”