Търся съвети за Пасат б3
Търся съвети за Пасат б3
Здравейте,решил съм да си купя пасат б3 комби.Ще гледам скоро един 2000 куб.115к.Даите съвет какво да гледам,какви недостатъци имат тези коли.И кои мотор е по добре,1.8 или 2.0 куб.Колата няма климатик и няма да се надбягвам с нея.Интересуваме двигателя като здравина и издръжливост и подръжка.(говоря за двата модела двигатели).
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Търся съвети за Пасат б3
За мен по-простия и надежден е 1.8.А и газ ако сложиш е по-евтино на МИ.
Аз карам 1.8ми 55кВ само на бензин. Смея да твърдя че това е много здрав мотор!!! На 260 хиляди километра е и не е пипан. Не харчи масло, изобщо никакви проблеми съм нямал с него!
Като разход - лятото ми е падал до 7/100. Малко идва тромав с тези ~75 к.с. но за мен са достатъчни! Като поведение на пътя също съм доволен от мотора! Предполагам си зависи и от самия мотор - код, подръжка и т.н.
Като разход - лятото ми е падал до 7/100. Малко идва тромав с тези ~75 к.с. но за мен са достатъчни! Като поведение на пътя също съм доволен от мотора! Предполагам си зависи и от самия мотор - код, подръжка и т.н.
- sodata1
- Автомобил: BMW
- Двигател: 330XD
Според мен избери 2000 кубиковия,аз имам 1.8 90 коня и сякаш му идват малко за това купе,разликата в потдръжката едва ли ще е фрапираща.Другото,е че данъка на 2.0 ще е по-голям,но тва не е болка за умиране.И двата се газифицират без проблем и разхода е почти един и същ.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Много интересен въпрос, какво да гледам!?
Какво да и гледа човек на 20+ годишна кола!?
При всички случаи двигателя е най- малкия проблем, първо защото са здрави като цяло а и двигатели втора ръка под път и над път за по 300 лева парчето. Проблемите им обикновено са с остаряли гумички на кляпаните, удървени и напукани маркучи, на охладителната течност и горивопроводите, стари кабели и свещи и тук - таме някой датчик нещо да е издал багажа, както и гарнитурата на капака на клапаните да е протекла. Това са все лечими болки, като се случи обаче да се натрупат, дърти амортисьори, омекнали пружини, разбити тампони на макферсоните, пускаща леко от някъде хидравлика, разтропани накрайници и шарнири, спечени тампони на задния мост, спирачна течност на 20 години, разтропани от всякъде пластмаси в багажника на комбито, липсваща или изкъртена щора на същия. Добавяме и разбита и изпочупена централна конзора на балото и останали без щипки вече отвори за въздух, поокъсани седалки и .......
Списъка става мнооооого дълъг за гледане, та е въпрос на конкретен автомобил
Какво да и гледа човек на 20+ годишна кола!?
При всички случаи двигателя е най- малкия проблем, първо защото са здрави като цяло а и двигатели втора ръка под път и над път за по 300 лева парчето. Проблемите им обикновено са с остаряли гумички на кляпаните, удървени и напукани маркучи, на охладителната течност и горивопроводите, стари кабели и свещи и тук - таме някой датчик нещо да е издал багажа, както и гарнитурата на капака на клапаните да е протекла. Това са все лечими болки, като се случи обаче да се натрупат, дърти амортисьори, омекнали пружини, разбити тампони на макферсоните, пускаща леко от някъде хидравлика, разтропани накрайници и шарнири, спечени тампони на задния мост, спирачна течност на 20 години, разтропани от всякъде пластмаси в багажника на комбито, липсваща или изкъртена щора на същия. Добавяме и разбита и изпочупена централна конзора на балото и останали без щипки вече отвори за въздух, поокъсани седалки и .......
Списъка става мнооооого дълъг за гледане, та е въпрос на конкретен автомобил
- Iezekil
sodata1 написа:Според мен избери 2000 кубиковия,аз имам 1.8 90 коня и сякаш му идват малко за това купе,разликата в потдръжката едва ли ще е фрапираща.Другото,е че данъка на 2.0 ще е по-голям,но тва не е болка за умиране.И двата се газифицират без проблем и разхода е почти един и същ.
Е аз пък си мисля,че ако си смениш само скоростната кутия ще останеш доволен от 90 коня.А за разхода на газ има тема в газови уредби,където може да се провери и да се види,че ако на извънградско е същия,то в града е по-голям разхода на 2Е мотора.
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Колега меткай се на 1,8 мотора, ако е в добро състояние, хем АГУ-то ако решиш да му слагаш, е по евтино, хем ще имаш по малко главоболия с него, лесен е за поддръжка, данъка му е малък, карам б3-ка седан с такъв ДВГ (1,8 АБС, 90 коня), от 2010 06-месец, вече 45К км, малко неща съм пипал освен първоначалното обслужване.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
plamen000000 написа:Колега меткай се на 1,8 мотора, ако е в добро състояние, хем АГУ-то ако решиш да му слагаш, е по евтино, хем ще имаш по малко главоболия с него, лесен е за поддръжка, данъка му е малък, карам б3-ка седан с такъв ДВГ (1,8 АБС, 90 коня), от 2010 06-месец, вече 45К км, малко неща съм пипал освен първоначалното обслужване.
+ 1

- mimo MS
- Автомобил: Passat 1.9 131hp Passat 1.8 90hp
- Двигател: AVF 2002 RP 1991
Iezekil написа:За мен по-простия и надежден е 1.8.А и газ ако сложиш е по-евтино на МИ.

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм с 1.8 ми ама съм на метан..с комби съм и съм супер доволен...
много здрава кола...уж я бях взел за бащата ама след метанеца като направих съпоставка с цена за бенз на едната и после с другата....на метан се преродих......

много здрава кола...уж я бях взел за бащата ама след метанеца като направих съпоставка с цена за бенз на едната и после с другата....на метан се преродих......
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Така - да се обадя и аз
Купето е голямо, ако не смяташ да катериш байри с тон в багажника, и да помпаш на жълто по светофарите, 1.8 наистина е по-добрия вариант. Колегите са го казали - газифицирането е много просто и е много здрав мотор - за някои почти вечен.
Другата гледна точка - аз съм с 2.0i 115кс. - върви доста добре, според мен правилния мотор за това купе, ако често се товари и кара не само на равно. С обикновенна газова съм - което си е риск. Препоръчва се ГИ за този мотор, а той е от сорта на 800-900лв. С по-сложна електроника е - дебитомери, инжекциони итн. Примерно един дебитомер - нов е към 400лв. Не че те плаша. За разхода - бензин 11-12 градско, газ - 14-15л. сега по студа. С ГИ би следвало да е около този на бензин.

Купето е голямо, ако не смяташ да катериш байри с тон в багажника, и да помпаш на жълто по светофарите, 1.8 наистина е по-добрия вариант. Колегите са го казали - газифицирането е много просто и е много здрав мотор - за някои почти вечен.
Другата гледна точка - аз съм с 2.0i 115кс. - върви доста добре, според мен правилния мотор за това купе, ако често се товари и кара не само на равно. С обикновенна газова съм - което си е риск. Препоръчва се ГИ за този мотор, а той е от сорта на 800-900лв. С по-сложна електроника е - дебитомери, инжекциони итн. Примерно един дебитомер - нов е към 400лв. Не че те плаша. За разхода - бензин 11-12 градско, газ - 14-15л. сега по студа. С ГИ би следвало да е около този на бензин.
благодаря за отговорите,виждам че повечето сте за 1.8 мотор. и малко се замислям за 2.0 куб.Ще отида да я видя .тя в момента е газово,незанам какво е .ще пиша в неделя какво е станало.мерси
-
- Автомобил:
- Двигател:
С двете ръце за 2.0 115 коня . Освен данъка който е 140 лв. всичко друго е над 1.8 ми.Старият ми Пасат беше 1.8 ми ABS 90коня . На този му правих почти основен ремонт заради менте обтяжна ролка и впоследствие скъсан агр. ремък и т.н . Скоро карах Б 4 с 1.8 90 коня и имах чувството че съм дръпнал наполовина ръчната спирачка .Приятелят ми като покара моя Пасат каза : И аз досега си мислех че моя върви много . Естествено че аз да се кача на 150 коня ще кажа същото но сега правим сравнение между двата мотора . Още един път за по големия мотор .
- mimo MS
- Автомобил: Passat 1.9 131hp Passat 1.8 90hp
- Двигател: AVF 2002 RP 1991
за това че 1,8 е тромав за това купе няма кой да оспори но колегата предполагам няма да ходи на състезание
тук става въпрос поне аз така разбрах за обслужване ремонт и консумативи
тук става въпрос поне аз така разбрах за обслужване ремонт и консумативи
- Iezekil
именно за това става дума.Конете като са повече е хубаво от към вървене.Но ако накачим проблемите след данъка като например,че повечето 2Е не са им свързани буксите за диагностика с ВАГ ком,възможните проблеми с накачените повече екстри-АБС,клима,ел стъкла,ел огледала,ел седалки,дебитомери и т.н.Колкото повече,толкова повече....