колеги за регистрация в данъчното трябва ли ми бележка за платен данък за предходна година от продавача
работата е там че си харесах една каляска дето не е регистрирана в данъчното и съответно не и се плаща данък
регистрация в данъчното
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: регистрация в данъчното
През 2009г прехвърлях старата кола на новият собственик, и той беше там за да я регистрира на негово име, искаха платен данък за миналата година! А сега когато прехвърлях Аудито, само отидох да я регистрирам в даначното! Та мисля че ще искат платен данък ако не е плащан и за минали години!
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Мисля, че искаха само копие на големия талон и една декларация за да я впишеш в данъчното. Не знам дали нотариуса, който ще сключи сделката няма да иска бележка за платен данък от стария собственик или в полицията не знам при регистрацията на твое име дали няма да искат. Ако не ти е спешно утре или други ден мога да ти кажа със сигурност.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
За регистрация в данъчното е нужен само договора за покупко-продажба и нищо друго.
Но за да получиш този договор като отидете при нотариус да прехвърляте колата там ще ви искат бележка за платен данък,а като не е регистрирана системата става сложна
Но за да получиш този договор като отидете при нотариус да прехвърляте колата там ще ви искат бележка за платен данък,а като не е регистрирана системата става сложна

- gogata1982
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1995 - 101
- Контакти:
аз наскоро се опитах да оправя документално една подобна кола и мога да ти кажа ,че едва ли ще намериш нотариус който да си сложи главата в торбата или ако попаднеш на човека ще струва солено 

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
В данъчното на мене ми искаха, договор за покупко продажба - копие и оригинал и големия талон. Ама не се сещам точно за данъка от миналата година, май и него го искаха ама не съм 100% сигурен.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
MaRtiNsKi написа:Но за да получиш този договор като отидете при нотариус да прехвърляте колата там ще ви искат бележка за платен данък
По-рано, при прехвърляне, плащаха по банков път някаква дребна сума по сметката на данъчното, само за последната година, за да има бележка за нотариуса. Не знам сега тези "хитрини" дали минават.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Ljubon написа:MaRtiNsKi написа:Но за да получиш този договор като отидете при нотариус да прехвърляте колата там ще ви искат бележка за платен данък
По-рано, при прехвърляне, плащаха по банков път някаква дребна сума по сметката на данъчното, само за последната година, за да има бележка за нотариуса. Не знам сега тези "хитрини" дали минават.
Не минават.
Закона е категоричен, иска се бележка, заверена от общината.

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Прехвърлянето на колата, както знаете е на два етапа. Първо при нотариус кадето задължително искат бележката (копие) за платен данак за миналата или ако е след 1-ви март за текущата година. Вторият етап е в КАТ кадето също искат тази бележка. В даначното се ходи с договора за покупко продажда и новият, голям талон (задължително искат копия от тях), бележка/квитанция за платен данък не съм сигурен дали искат, но мисля, че да. Така или иначе тя ти трябва за пред нотариуса и КАТ.
За това процедурата е следната : Предишният (в твоя случай настоящият) собственик си плаща данаците дължими за предходни години (това е негово задължение, не твое , все пак той я е притежавал/ползвал), ако не е регистрирана в даначнот, първо си я регистрира и си плаща глобата и после данаците с лихвите. Ако се дърпа, да си гледа работата, коли колкото щеш. Даначната отговорност до момента на продажбата е негова, длъжен е да ти я продаде в изрядно данъчно състояние, не се навивай ти да плащаш или дори да се разправяш с тези неща. Като я оправи тогава да ти я продава, не се вкарвай в устни договорки и разни такива филми, че после ще ти излезе през носа!!!!
Успех
За това процедурата е следната : Предишният (в твоя случай настоящият) собственик си плаща данаците дължими за предходни години (това е негово задължение, не твое , все пак той я е притежавал/ползвал), ако не е регистрирана в даначнот, първо си я регистрира и си плаща глобата и после данаците с лихвите. Ако се дърпа, да си гледа работата, коли колкото щеш. Даначната отговорност до момента на продажбата е негова, длъжен е да ти я продаде в изрядно данъчно състояние, не се навивай ти да плащаш или дори да се разправяш с тези неща. Като я оправи тогава да ти я продава, не се вкарвай в устни договорки и разни такива филми, че после ще ти излезе през носа!!!!
Успех

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Към автора на темата - не се занимавай с такива коли. Само ако собственикът прояви инициатива да й оправи документите тогава я вземи. Искат метър да минават с тия данъци само май. Не се навивай на сделки с пълномощно, че може да станеш главно действащо лице в някой сериал после
Винаги съм се чудил на колеги, дето си продават колите с пълномощно, даже тук във форума има такива обяви "Колата не може да се прехвърли". Е за какво, аджеба, да ги давам тия пари за едното пълномощно ли?

Винаги съм се чудил на колеги, дето си продават колите с пълномощно, даже тук във форума има такива обяви "Колата не може да се прехвърли". Е за какво, аджеба, да ги давам тия пари за едното пълномощно ли?

- Asko VW
stefan4o написа:Не се навивай на сделки с пълномощно, че може да станеш главно действащо лице в някой сериал после
Абсолютно правилно

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Отива в данъчното с договора за покупко продажба и си ги пита кво да прави.Ако номера с вносната бележка още важи/и би трябвало/те ще му кажат как се прави.
пп.И аз купих моята само с пълномощно и не беше регистрирана в данъчното,оправих всичко а към стария собственик замина акт
пп.И аз купих моята само с пълномощно и не беше регистрирана в данъчното,оправих всичко а към стария собственик замина акт
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Iezekil написа:Отива в данъчното с договора за покупко продажба и си ги пита кво да прави.Ако номера с вносната бележка още важи/и би трябвало/те ще му кажат как се прави.
Отде ще вземе договор за покупко-продажба, при положение, че нотариусът ще поиска бележка за платени данъци? Миналата година си прехвърлих колата на мое име и филмът не беше много лесен, да знаеш.
- Asko VW
Колеги, току що слязох до долния етаж да питам наще данъчни, какво се изисква така, че информацията е достоверна и актуална.
1. Копие от договор за покупко-продажба
2. Копие от големият талон (новият - с данните на новият собственик)
3. Копие от бележка за платена застрахователна оценка или нешо такова, плаща се при нотариуса или ако той не предлага тази услуга на касата в даначното (това последното не го разбрах съвсем точно какво е, но си спомням, че се плащаше, просто ставаше в съседния кабинет до нотариуса и не обърнах внимание точно какво е).
В даначното не искат бележка за платен данък МПС, за предходходни години, тъй като новият собственик не може да има даначни задължения за този автомобил за периода преди покупката.
Но квитанцията е необходима за пред нотариуса и КАТ, също така вече почва строго да се спазва изискването да се представя при преминаване на ГТП.
1. Копие от договор за покупко-продажба
2. Копие от големият талон (новият - с данните на новият собственик)
3. Копие от бележка за платена застрахователна оценка или нешо такова, плаща се при нотариуса или ако той не предлага тази услуга на касата в даначното (това последното не го разбрах съвсем точно какво е, но си спомням, че се плащаше, просто ставаше в съседния кабинет до нотариуса и не обърнах внимание точно какво е).
В даначното не искат бележка за платен данък МПС, за предходходни години, тъй като новият собственик не може да има даначни задължения за този автомобил за периода преди покупката.
Но квитанцията е необходима за пред нотариуса и КАТ, също така вече почва строго да се спазва изискването да се представя при преминаване на ГТП.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
stefan4o написа:Iezekil написа:Отива в данъчното с договора за покупко продажба и си ги пита кво да прави.Ако номера с вносната бележка още важи/и би трябвало/те ще му кажат как се прави.
Отде ще вземе договор за покупко-продажба, при положение, че нотариусът ще поиска бележка за платени данъци? Миналата година си прехвърлих колата на мое име и филмът не беше много лесен, да знаеш.
е аз отде го взех след като си правих сам договора понеже имах пълноощно,и след като колата не беше регистрирана въобще в данъчното?Колегата е обяснил всъщност че няма проблем...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”