Мнения за голф 3 пълна инжекция 101коня
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Мнения за голф 3 пълна инжекция 101коня
Колеги споделете мнения за тези двигатели "AEK-1994-1997" "AFT-1995-1997" и "AKS-1996-1998" по технически данни знам че последния двигател(AKS) го монтирват на голф-4.. каква е поддръжката на тези двигатели, скоростните кутии в какво състояние са..(да не издават багажа като на голф-4,без да се обидат колегите)имат ли проблеми със стъпковото моторче, разлики по кодовете на двигателите, имали много електорники и ако има къде трябва да се внимава, някакви минуси има ли.. и разхода как е на бензин/газ град,извънградско.. и този двигател с 8 клапана ли е или 16??
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Мнения за голф 3 пълна инжекция 101коня
Кое кога ще издаде багажа, е само и единствено късмет и правилна поддръжка. Ако попаднеш на издухана - ти е ясно, ако не - може да караш доста дълго време безпроблемно. Разхода пък въобще няма да коментирам - зависи от 39087 фактора. Иначе са 8-клапанови.
- the_red_camel
хммм,защото знам че на голф-4 двигатели с 1.6 101коня до определена година на производство имат проблеми със скоростните кутии..
- snupeca
- Контакти:
Е ок ти 3-ка или 4-ка ще вземаш? Защото 3-ките са AFT и AEK?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
От тези мотори най-добър е АFT. Тегли добре от ниски, здрав и се газифицира лесно.
Ако те интересува, на ЛС.
Ако те интересува, на ЛС.
- the_red_camel
3-ка колега, но по аутодата като гледам и "AKS" го има на 3-ка.. за това ми е интересно за тези двигатели дали имат някакви промени..
snupeca написа:Кое кога ще издаде багажа, е само и единствено късмет и правилна поддръжка. Ако попаднеш на издухана - ти е ясно, ако не - може да караш доста дълго време безпроблемно. Разхода пък въобще няма да коментирам - зависи от 39087 фактора. Иначе са 8-клапанови.
Правилно казано
Но колега не пита момчето за Късмет 
- snupeca
- Контакти:
faso написа:...
Хубаво колега - ще го напиша така - тук 20 човека ще напишем плюсове и минуси, колегата ще вземе някоя, не дай си Боже, след 1 седмица цъфне нещо, посочено тук като плюс? Какво правим? Явно пак ще подраскам за недоразбралите.
Разхода зависи най-малкото от номера на обувката, къде се кара, колко се кара итн итн итн итн.. Теоритично на бензин - 8-9 градско и надолу извънградско, на газ - с кило-две отгоре. Ако е с качествен ГИ разликата би била минимална. Обикновенна газова не е за предпочитане. Като всяка кола ако се поддържа - ще създава малко проблеми. Проблемни най-вече са дебитомер, дросел итн. - както при почти всеки инжекцион на 12-15г на VW.
Последна промяна от snupeca на Чет 01 мар 2012 15:31, променено общо 1 път.
Колега пак си прав
Но има една истина - А винаги си остава - , А + а 90 % винаги остава + 
Но има една истина - А винаги си остава - , А + а 90 % винаги остава + - nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
АЕК и АFT са еднакви почти като издържливост,скоростните кутии са еднакви единственото че AFT е малко по нов от АЕК и въртящия му момент е на 3500 оборота,а на АЕК е към 4400.Но на вървеж са еднакви повярвай ми,пускал съм се с много такива 

- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз лично съм останал с впечатлението,че този вид двигатели в града не са много икономични,особено в купето на голф 4.Като се направи съпоставка с вървенето,имам в предвид динамиката,не максимална скорост.Пък и на газ също.Също така ,не е и евтин откъм части.Нека някой запознат ,ако може да напише примерни цени на части които е сменял.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
До автора на темата: притежател съм на АЕК (с обикновенна метанова у-ба). Чудесен мотор! Най-дразнещото нещо за мен е на дълъг път-мотора се чува много в купето. При 100км/ч съм на 3000об/мин. Не, че не му свикнах де...не, че и на други голфчета не е пак същата скоростта при същите обороти,но... мен ме дразни шума. Иначе си понавървява доста! Евтин за обслужване. 
п.п.the_red_camel, в търсачката като щракнеш има много мнения за тези двг. И дано ама дано само не захванат сега колегите да те убеждават да си купиш 1,8 или дизел, че ще стане една тема...

п.п.the_red_camel, в търсачката като щракнеш има много мнения за тези двг. И дано ама дано само не захванат сега колегите да те убеждават да си купиш 1,8 или дизел, че ще стане една тема...

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
За 3 години и половина каране на Голф 3 АЕК мотор,отварял съм му скоростите 3 пъти за да ги правя НО това беше заради "хубавото" ми каране преди година и половина смених скоростите и от тогава нямам проблеми с тях,разхода съм го свалял до 7 с нормално каране,настъпвам ли го 10-11 си ги удря.
За цените на частите на са толкова скъпи едни са ефтини други скъпи,общо взето за мен прилично пъргава кола.
С дросела,дебитомера и стъпковото моторче не съм имал проблем до сега и попринцип мотора не ми е давал ядове до сега само масло,ремъци и филтри сменям и карам.
За цените на частите на са толкова скъпи едни са ефтини други скъпи,общо взето за мен прилично пъргава кола.
С дросела,дебитомера и стъпковото моторче не съм имал проблем до сега и попринцип мотора не ми е давал ядове до сега само масло,ремъци и филтри сменям и карам.
- snupeca
- Контакти:
dushanov написа: И дано ама дано само не захванат сега колегите да те убеждават да си купиш 1,8 или дизел, че ще стане една тема...
Той колегата си е с дизел
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз имах преди голф 3 АЕК-мотора 1.6 101 коня да ти кажа бях доволен докато не ми испляска кутията някой колеги казаха че е на късмет и съм съгласен със тях!!!Иначе за вървеж двигателя смея да твърдя че беше много читав и съм карал други 3-ки не са вървели колкото моята поне тези които съм карал не че се хваля просто споделям но кутията ми не издържа на напъна и на карането ми въпрек и че не съм е шпорил постоянно сега имаме голф 3 1.8 75 кона и голф 4 TDI 90коня за сега съм доволен като вървеж и като цяло от двигателите им поздрави
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”