Съвет относно Golf 3 Gti 150hp ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Buxpo
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF

Re: Съвет относно Golf 3 Gti 150hp ?

Мнениеот Buxpo » Сря 29 фев 2012 17:54

Iago написа:
Buxpo написа:А бе хора сега искате да кажете че аз не си познавам колата и не знам колко ми харчи ли :screwy
Най много ми беше харчила колата още като не бяха направили кръговото при Драгичево и предполагам може се сетите как се движеха колите там и на влизане в София висим на едно место и за около 5 мин мръднем 10 метра и е така после се мотая из София ходим на лекции това онова и в 5 от Овча Купел към Люлин бръм бръм с 30-40 тръгнеш спреш тръгнеш спреш и в края на крайщата ми хапна тогава над 10 литра което не ми се беше случвало
Сега какво каза? Че харчи малко, че си познаваш колата, че говорим глупости.. и че веднъж си висял в задръствания и тръгни-спри и ти е дал над 10? И си бил изненадан и не знам си какво. Колега, не се заяждам.. просто градското в София ти е 10-15км таван на един пробег. След това се разходиш някъде вечерта, излизаш малко извън града, направиш 3 тигела на цариградско просто за кеф, прибереш се до Кюстендил, ебеш труженички на околовръстното или квото ти е кеф.. и като теглиш чертата ти е 8-9-10... зависи. Обаче ще ти посоча един конкретен маршрут, минавай го всеки ден сутрин/вечер в часовете пик преди/след работа (така както аз го правя 2-3 пъти в седмицата) в продължение на 2-3 седмици, тегли чертата и ако ти даде около 10 бензин.. че даже и около 12-13 (особено сега зимата) може и да ти купя Голфа на каквато цена кажеш. mhihi

Караш ли го в нормални условия, ще ти харчи нормално много. Все пак не е Ибиза 1.2. Обаче висиш ли в задръствания и т.н. харчи много за средно българските възможности. Е.. ако падне бензина на 1.5лв, тогава ще харчи малко mhihi

Момче, на седмица с тая кола навъртам по 400км карам я само на бензин, защото гас шанс да сложим и мислим че поне малко си познавам колата и ще знам как ми харчи горивото

п.с. Когато съм в софия на ден ми се е случвало да навъртам по около 100км из красивите столични улици и павирани пътечки

Потребителски аватар
tonev79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonev79 » Сря 29 фев 2012 20:35

Предлагам да поговорим как гори извън града и с каква скорост,щото то е ясно,че в градски условия е относително!!!

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Сря 29 фев 2012 20:44

tonev79 написа:Предлагам да поговорим как гори извън града и с каква скорост,щото то е ясно,че в градски условия е относително!!!

Ето това наистина е начина! Прав е колегата! Просто исках да споделя мнението му. Лично аз нямам ABF.

Потребителски аватар
Buxpo

Мнениеот Buxpo » Сря 29 фев 2012 21:36

Така е !!!
До сега какво излезе да видиме
В градски условия както се изясни е относително и от това което всички включително и аз сме писали излиза че разхода в града варира между 9 и 15 литра на 100км а в по критични ситуации стига до 17-18 литра на 100км

Извънградско
по мойте изчисления са ми следните:
при 80 около 5.5
при 90 около 5.7 до 6.2
при 120 между 7.2 и 7.5
при 160 между 8.8 и 9.5
бензина е 95 на ЛукОйл
Измерени на компютъра, разбира се може да има отклонения но те са в една приемлива граница според мен

п.с.
Да допълня разликата в разхода при различните скоростти са в зависимост от това къде съм карал колата, наклон на пътя багаш, хора и т.н.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Сря 29 фев 2012 21:50

Buxpo написа:Така е !!!
До сега какво излезе да видиме
В градски условия както се изясни е относително и от това което всички включително и аз сме писали излиза че разхода в града варира между 9 и 15 литра на 100км а в по критични ситуации стига до 17-18 литра на 100км

Извънградско
при 80 около 5.5
при 90 около 5.7 до 6.2
при 120 между 7.2 и 7.5
при 160 между 8.8 и 9.5
бензина е 95 на ЛукОйл
Измерени на компютъра, разбира се може да има отклонения но те са в една приемлива граница според мен

п.с.
Да допълня разликата в разхода при различните скоростти са в зависимост от това къде съм карал колата, наклон на пътя багаш, хора и т.н.

Аз вече съм си писал мойте ситуации и да допълня,че извънградско почти винаги ми е с 4 човека и малко багаж и данните ми са идентични горе долу с твойте :)

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Чет 01 мар 2012 16:15

Buxpo написа:Извънградско
при 80 около 5.5
при 90 около 5.7 до 6.2
при 120 между 7.2 и 7.5
при 160 между 8.8 и 9.5
бензина е 95 на ЛукОйл

И моя на борд компа показваше с 90-110км 5.5 - 6.0, реално съм го засичал когато на компа ми е показало 5.8 ми е изгорил 8.0, засичал съм го като изгасне напълно и от туба в която сипах 8литра минах 97км, маршрута по който я засичах е от точка А до точка Б и обратно!

Не знам може само моята и на моите приятели да горат по толкова mhihi
Вие ако имате пари и само наливате и поглеждате борд компа(който не е верен при 90% от колите) аз си засичам реално щото не съм баровец :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Buxpo

Мнениеот Buxpo » Чет 01 мар 2012 21:52

Ето малко снимков материал от днес, обаче качеството не е от най доброто но се вижда достатъчно добре :)
http://prikachi.com/images/465/4469465n.jpg
http://prikachi.com/images/446/4469446W.jpg
http://prikachi.com/images/456/4469456H.jpg
А това което споменавате че не бил верен компютъра, дори и така да е при мен отклонението е минимално явно , така или иначе аз съм я засичал не един път и на резервоара
Ето ви един пример:
Един път сложих 35 литра гориво изминах 480 км с тех и колата отиде на последната бела чертичка, но не изчаках да изгасне дозаредих, от тези километри имам и градско и извънградско с висока скорост и с нормална тоест не съм я карал хептен икономично

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Чет 01 мар 2012 22:35

Извинете, че се мешам в темата, но аз не съм от пишещите много в този форум, а от четящите и затова искам да цитирам едни колеги:
joker написа:Този ДВГ не се взема за икономичност,а за кеф....като ще е кеф нека да е истински.Ако нямаш пари за бензин за този ДВГ(а те ще ти трябват в доста по-голямо количество от другите варианти на ДВГ!) просто не си вземай тази кола...Ако те се кара ма принципа"кеф цена няма!",който между другото напълно сшподелям!,вземай без да се замисляш...

myrshavija написа:.....Ако не му давам зор е около 11/100 градско. Без каране в центъра. Там горна граница няма, по-скоро се измерва в моточасове.

не се сещам написа: колата и жената, колкото и да ги избираш после ще си покажат рогата....... избор на колата, няма значение с какъв мотор ще е, 80% са ти късмет на това дали ще попаднеш на запазен модел.

Това е само част, просто другите не ми се търси да ги ровя.

Аз също съм решил да си купувам първата кола и доста четох. Студент съм, но сега прекъснах, защото си намерих работа. Работя баш в центъра, близо до площад Славейков, така че каквото и да взема ще бъде с разход в моточасове mhihi , НО (тук идва голямото НО) искам кола, с която да запаля да си отида на Калояново и да покарам малко за кеф. Аз даже за разлика от други хора гледах ABF vs VR6 mhihi , но читава VR6-ца явно се намира доста трудно и при нея вече разхода от това което четох, ЧЕСТНО си признавам не разбрах колко е. Колата от гаража е семейна, смисъл на баща ми е, и мога да кажа, че по-стабилен и здрав двигател не съм виждал :bowdown . Досега по него нищо не е скръцнало. Аз лично като гледам Golf4 наистина е по-здрава кола, ламарината е доста по-дебела(поне на пипане), но според мен един Golf4 1.8T,V5(AGZ),V6 ще ми излезе по-скъп за поддръжка отколкото едно ABF-че(отделно, че нямам откъде да извадя толкова пари на куп за тях :lol: ). Това, което четох за ABF като мотор, е че скоростите им са доооста дълги и не били първа здравина, но мотора като цяло е доста по-лесен за поддръжка и ремонт, спрямо AFN.
Към автора на темата, ако искаш икономия вземи си AFN има доста изписано във форума, на места е малко като Левски VS ЦСКА :lol: , но навсякъде пише, че харчи по-малко, за вървеж вече не знам доста относително е явно.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 01 мар 2012 23:15

Хайде и аз да цитирам :
Golf 3 1.8 написа:При 140км/ч постоянна скорост моя гори 6.9 а в софия под 13 не пада ма аз си карам кат малоумен.......Иначе жена ми си праска 10/100 без да се напъва.......

Golf 3 1.8 написа:
plamen03 написа:колеги как точно го сваляте извън града на 7/100 това е 80км на пета кой си взима абф и ще кара леко? :D :lol:

Ако ти харчи повече не е в час мойта с 140 е 6.9/7 на 100!!!С 100 ми беше 5.6 веднъж до пловдив карах с 100 постоянно и ми даде точно 5.6

maistora_1 написа:
Golf 3 1.8 написа:Ако ти харчи повече не е в час мойта с 140 е 6.9/7 на 100!!!С 100 ми беше 5.6 веднъж до пловдив карах с 100 постоянно и ми даде точно 5.6

и при мен е толкова

ta6koo написа:Извън града при каране до 120 мойта харчи 6 !! А в града от 12 до 15

eatenevil написа:Градско макс 12-12.5 в пик дава моя извънградско вярно пада до 6-7
ама тва ако не я настъпвам, което е трудничко :twisted: иначе 18 и нагоре ми е давала.

KILLER GTI написа:каква ти е средната скорост когато ти е дала този разход??
аз моита съм я засичал със 110км постоянна скорост в нанагорно и нанадолно трасе по магистрала тракия посока пловдив ми даде 5.2л на 100км при вклучен климатик, а наобратно ми даде 5.9л със същата постоянна скорост!
градско със средна скорост от 22- 25км/ч ми дава 10л/100км със ОМВ 100

GTIteam написа:Съгласен съм....бързата кола може да се кара и бавно и бързо..докато наскоро ходих с на 1 приятел Голф 3ката до Хасково (1.4) - еми то си е живо мъчение да изпреварваш...

иначе моя АБФ ми дава 12-14 градско и 7 някъде извън с каране 110 някъде. на магистрала 130-140-150 - около 7.5

Ама какво цитираме хаха има си теми дал съм ги на предната страница има си и отделна тема за разхода на автомобили четете бре хора :) :mrgreen: :Mr Green Fun :deal

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Чет 01 мар 2012 23:29

И кво? Извън града 6-7.. в града 12-13-14.. Пичове, всеки ден ли ходите до морето? Щото аз живея в покрайнините на София.. и всеки ден минавам нещо като смесено/извънградско, обаче от мойте приятели.. ако някой искаше АБФ, точно грам нямаше да го интересува колко харчи извън града, щото пътуват рядко. И нека не забравяме че почти всички коли с изключение на разните му там 8ци и турбо зверове харчат приблизително извън града. :да:

Последна промяна от Iago на Пет 02 мар 2012 8:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Чет 01 мар 2012 23:33

Ще взема да мина от пръдливото ABU на ABF, много бил икономичен. mhihi
Сори за спама, но мотора си харчи, за всички други има 1Y, 1Z, AHU, AHF, AFN, AFB и т.н. и т.н. ....

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 01 мар 2012 23:51

Много ясно, че харчи. Няма кола която да не харчи или поне аз не знам да има такава, но не е толко много, колкото го изкарват, защото тук се хранят 150 конски сили, а при мотор 90 конски сили има почти същия разход на гориво, но имаме доста по-малко мощност и като съотношение коснка сила захранена с безин АБФ-а е доста по-икономичен :wink:

Потребителски аватар
Buxpo

Мнениеот Buxpo » Пет 02 мар 2012 0:41

rexpitbul написа:Много ясно, че харчи. Няма кола която да не харчи или поне аз не знам да има такава, но не е толко много, колкото го изкарват, защото тук се хранят 150 конски сили, а при мотор 90 конски сили има почти същия разход на гориво, но имаме доста по-малко мощност и като съотношение коснка сила захранена с безин АБФ-а е доста по-икономичен :wink:

Само да допълня, с едни леки модчета като читава генерация неръждавейка със колектори 421,чип и скъп въздушен филтър колата хем се отпушва доста добре и извънградско сваля разхода може и малко да е,но при условие че колата е станала с повече коне и върви повече разхода пада :)

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Пет 02 мар 2012 8:15

rexpitbul написа:Много ясно, че харчи. Няма кола която да не харчи или поне аз не знам да има такава, но не е толко много, колкото го изкарват, защото тук се хранят 150 конски сили, а при мотор 90 конски сили има почти същия разход на гориво, но имаме доста по-малко мощност и като съотношение коснка сила захранена с безин АБФ-а е доста по-икономичен :wink:

S65 AMG е по инономичен от Поло 1.0. Тва Поло не може да откъсне, а Ес-овицата найш как върви? А и с тва съотношение бензин/кон си е направо без пари mhihi

Много ясно че всяка кола гори гориво (такива само на въздух още не знам да има) и че АБФ не харчи тройно на Астра, Форд и т.н. коли в тоя клас.

Обаче темата мисля беше за друго.. И нейния отговор не е, абе АБФ като съотношение разход/вървеж си е направо без пари.. нейния отговор е АБФ харчи нормално много като за 150 к.с. кола. Ако някой се залъчва че 1.8 моно ше гори същото.. или "ми тя разликата е литър-два, кво ти пука" не е така. Литър/два си оказват влияние. Купуваш ли АБФ.. ама не за да го караш с 90 по магистралата, знай че харчи!! Имам наблюдение над доста Голфове.. не е като само моя да е счупен и да харчи.

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94

Мнениеот TheExorcist » Пет 02 мар 2012 8:29

ABF-a си харчи каквото и да си говорим. Някой беше се изразил с думи от сорта на " Ако си средно статистически българин - разхода няма да ти хареса. "
Но пък в крайна сметка се хранят 150 коня... Според мен ако можеш да си позволиш да му наливаш бензин - не му мисли а се мятай на черешата.
Някой беше споменал нещо за дължината на скоростите... малко по-напред в темата имам коментар в който има 2 клипа. Там се вижда дължината на скоростите :drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”