Правилно ли постъпих???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
lenovec
Автомобил:
Двигател:

Правилно ли постъпих???

Мнениеот lenovec » Чет 01 мар 2012 16:49

Дойде време и аз да пиша в този раздел. Търся си глава, имах няколко предложение и се разбрахме с колега от форума (няма да цитирам ника му засега)да ми изпрати главата. Казах му искам да я огледаш от тук от там, както и да е главата пристигна. Но на 1 цилиндър каде се завива дюзата половината корпус счупен :shock има останали две три резби. Звъня му аз и обеснявам какво става той - еми добре плати си разноските и на обратно. Главата уж беше свалена от работеща кола + всичко към нея, но дойде само с 4 клапана. Е аз каква вина имам, че той не е обърнал внимание и защо да се набутвам общо 40 лв разноски за транспорт? Платих доставката и я пуснах я обратно за негова сметка...

valku
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN

Re: Правилно ли постъпих???

Мнениеот valku » Чет 01 мар 2012 17:34

Според мен си постъпил правилно защото това не е просто някаква си пластмаса от колата а е глава за двигател. Все пак става въпрос за много пари и за важен елемент от колата. Като не я е представил като хората и като не ти върши работа няма смисъл да я плащаш и да я правиш на ново. :) Трябва да има човешко и колегиално отношение. :)

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Съб 03 мар 2012 21:09

lenovec,Не си постъпил правилно! Еконт като ф-ма са много коректни! Не е трябвало да плащаш и лев! Щом не получаваш на 100% това което очакваш, не плащаш и 1%! Сори ама е така! Едва ли еконта са "повредили" пратката! Не знам кой е колегата, който ти е пратил главата, но е възможно и леко недоразумение в следствие недоглеждането на подателя! Но е малко вероятно... Но да не ставам съдник!

Потребителски аватар
VWIV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWIV » Съб 03 мар 2012 21:50

Колега мисля, че имаше опция да се провери стоката преди да платиш.
Пращайте със нея и ще си спестите главоболия.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 04 мар 2012 17:01

dushanov написа:lenovec,Не си постъпил правилно! Еконт като ф-ма са много коректни! Не е трябвало да плащаш и лев! Щом не получаваш на 100% това което очакваш, не плащаш и 1%! Сори ама е така! Едва ли еконта са "повредили" пратката! Не знам кой е колегата, който ти е пратил главата, но е възможно и леко недоразумение в следствие недоглеждането на подателя! Но е малко вероятно... Но да не ставам съдник!

Няма как да не се платят половината пътни(еднатапосока) за да си видиш пратката си плащаш доставката и ако ти хареса тези пари ти се приспадат от крайната сума,ако не се разделяш само с тях,но явно не сте ползвали Куриерски фирми ,а само пишем какво може и какво не.
За да си видиш пратката си плащаш в която и да е компания

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Нед 04 мар 2012 17:35

red.devilll, аз лично ползвам куриерските услуги на 3 фирми. Просто автора на темата е трябвало да каже на подателя да се ползва опцията "отвори, преди да платиш"...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 04 мар 2012 17:40

има опция в еконт, първо да платиш пътя и едва след това имаш право да я видиш.
Ак не ти хареса, може да я откажеш естествено, като ще се върне за сметка на продавача, но идването е за твоя.

Аз лично като пращам нещо не ползвам тази опция, а просто пращам това, което трябва и не спестявам информация :)

В случая е дошло нещо съвсем различно от това за което сте говорили или поне така разбирам. Щом като продавача се е направил на луд, да си понесе отговорността/ разходите

Потребителски аватар
lenovec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lenovec » Нед 04 мар 2012 18:29

Значи колеги вие не ме разбирате. Ползвам еконт сигурно от как са фирма. Мисълта ми беше друга но явно не ви се чете. Разбира се че ще поема дотавката до мен, имаше опция преглед естествено, не еконт са повредили стоката а подателя не е огледал като хората. Питането ми беше трябваше ли да платя доставката и обратно до подателя понеже той така ме помоли??? А главата не ставаше за нищо. Това е.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 04 мар 2012 18:38

какво съм написал, че да твъдиш че не те разбираме?!

не е трябвало да платиш транспорт въобще, нито за идването и, нито за връщането и, щом като ти е пратил нещо различно от това за което сте се уговорили.

Откъде накъде ти ще плащаш за тарикатлъците му?! Пробвал е ако мине, при това без да му коства нищо.

Не, не си постъпил правилно, ако нещата стоят така както си ги изложил.

Потребителски аватар
lenovec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lenovec » Нед 04 мар 2012 18:49

Да е за това идеше реч. Пуснах темата щото ми се видя странно да плащам пътя обратно при положение че не получавам това което искам, и не мисля че имам вина че той просто не е огледал + това му казах да го направи. Хайде някой админ да сложи катинара. Благодаря на всички!

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Нед 04 мар 2012 21:36

Заради всички тези теми ,нито купувам,нито пращам с еконт.Който има интерес да дойде да си вземе лично от вкъщи това което продавам(естесвтвено казвам предварително състоянието).В събота колега дойде от русе до софия да вземе скоростна кутия.преди пращах ,обаче вече не....Може и да не съм прав,но когато не се на зор и не го правиш с цел прехрана мисля че не е проблем и да отказваш пратки....другата причина да не искам да изпращам е времето което губя и минимум 5-10лв разход бензин за 2те ходения до еконт .

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 04 мар 2012 21:42

В раздел продава има тема за некоректни продавачи.
Как си постъпил е въпрос на гледна точка
Няма какво да те гризе съвестта след като продавача не го гризе, че изпраща повредена стока.
:lock:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”