проблем с оборотите.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
fifcho
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1994
Контакти:

проблем с оборотите.

Мнениеот fifcho » Сря 04 окт 2006 11:27

Братяяяя нещо се прееба Голфарията. Като карам на газ и изведнъж ми вдига рязко оборотите. Като обърна на бензин и колата е студена гасне. Като загрее няма проблем. Досега проблема с оборотите на газ се оправяше като изгаса колата и пак запаля, но от неделя не става вече номера. Понеже сега не съм в северозапада баща ми я е карал на майстори и те са казали, е маншон на карбуратора. Та въпроса ми е възможно ли е да е от това, и колко пари да си приготвя. А и за колко време ще стане смяната на това чудо, че не ми се оставя при майсторите, не, че им нямам доверие ама ........
P.S. Колата е Golf 2 Rabbit 91г. 1.6, 70 коня. Ама карбуратора не знам какъв е :(

Благодаря предварително
заглавието!? mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Сря 04 окт 2006 11:48

Моето скромно мнение е, че щом всичко е наред когато колата е загряла, не може да е от тампона.

Потребителски аватар
fifcho
Контакти:

Мнениеот fifcho » Сря 04 окт 2006 11:55

Нееее, тоя проблем със загряването ми е само на бензин. Пала я на бензин и ми гасне. Като загрее като я карам на бензин няма проблем. Но на газ като запаля директно ми качва оборотите вече. Преди се оправяше по описания по-горе начин. Но вече не ще. Все са си високи оборотите.

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Сря 04 окт 2006 12:11

Възможно е проблемите да са 2. Първо да се реголира свободния ход на изпаритела (подаването на газ) от една врътка отпред. Малко трябва да се затвори. А гасненето на бензин, ако си моноинжекция, се налага да извадиш клемата на акумулатора за около 10 тина мин. Пробвай може и само с това да се размине :)

Потребителски аватар
fifcho
Контакти:

Мнениеот fifcho » Сря 04 окт 2006 13:12

Въртях врътката. Не е от нея. За съжаление съм с карбуратор.

Потребителски аватар
fifcho
Контакти:

Мнениеот fifcho » Пон 09 окт 2006 12:41

Оправих проблема. Беше ми скъсан маншона под карбуратора и от това ми се вдигаха оборотите. Добре, че го намерих в Монтана но ми излезе 41 лева. Като свалих карбуратора видях че ми е счупена пластмасовата човка дето впръсква горивото. Проблема е, че никъде не можах да намеря такова чудо. В Монтана ми казаха да си купя целия карборартор ама бива ли така? Днес търсих в София и ме препратиха към Юнитреид та искам да питам, възможно ли е там да има тая пластмасова човка за впръскване на гориво или напразно ще се разкарвам? Кажете къде на друго място да търся?

Благодаря предварително.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”