А пък това което виждаш на дюзата (контактното петно) въобще няма да коментирам.
Ако все пак твърдо си решил, че тези са за боклука, с удоволствия ще дойда да ти ги "изхвърля"

Dobromirski написа:Айдеее, почнаха се пак врели не кипели. Автокъщата не е виновна. ...
kossis написа:Като се замисля и моя маистор ми е казвал неща дето не са така. Пример е прословутата лампа на маслото дето се свети на Пасат б3 - предимно като карам извънградско с 140-150 и после намаля при 2000-2500 оборота. Майсторчето мери нещо там налягане и ми каза, че е от маслената помпа. Аз си карам и до днес така и нема проблеми- мотора пее клапаните не чукат (сменял съм хидро повдигачите). После майсторчето вика хидро-повдигачите чукат ли като мига улавия диод, казвам не, и той - газ тогава. Компютъра е улав-Немски мама му.
А имам чувството, че колегата с проблема попада все на някакви майстори-артисти. Лошото е че филма е драматичен и с неочакван край.
erebus_odora написа:Колеги има развитие на моя проблем.С удоволствие ще ви споделя цялата информация относно развитието на моя проблем дори и ще цитирам от VW-Германия! какво ми казаха.Ще поднеса и цялостна-подробна калкулация на всички разходи защото си записвам всичко.Между другото Честита БАБА МАРТА! Да сме живи и здрави, с бели кахъри и червени страсти!. Въпреки че тези коли понякога ни отварят страшно много главоболия. Скоро ще поднеса информацията до няколко дена в момента вече сглобяват. Но само ще спомена че се наложи да прочета страшно много литература за ДВГ, страшно много телфони, както се казва изискват се "знания,средства и пари".
morfei1 написа:Колега не знам кой те съветва, но за 1500лв. за глава + още 1200лв за турбо, спокойно щеше да си купиш два ползвани двигателя и в момента щеше да си имаш поне един добре работещ и доста резервни части. Това при положение че купуваш нов автомобил, който умира веднага. не си случил на кола, айде това както и да е.... но не си случил и на майстори.
Мотора принципно е здрав и пъргав, просто ти си случил на удушен такъв
kossis написа:Найстина е хубаво, че колегата има желание да ни осведоми за решението на проблема си.
В крайна сметка така ние ще се поучим от направените грешки и ще ги избегнем. Целия живот е на този принцип-проба - грешка.
Понеже и аз търся подобен мотор и ровя в тези теми, и се натъкнах на една доста обширна за EGR клапана и запушените колектори. Та питането ми е към знаещите- този мотор 131к.с. запушва ли колекторите с нагар.
Нещо много проблеми давали тези ТДИ моторетки ми се струва.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: iwan33 и 46 госта