Помощ за избор на компютърни колони

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Помощ за избор на компютърни колони

Мнениеот bobocamaro » Пон 16 яну 2012 11:36

Ludia написа: Много често, обаче данните на хартия не са това което виждаме, чуваме или докосваме реално..

Аз ще се отплесна малко, извинявам се.
Фирмата произвела този продукт Acoustimass® 5 speaker system , думица не споменава за електроакустични параметри на изделията си. Най-обикновена АЧХ дори не съм виждал публикувана за тяхна система.
За Q фактори, Vas, срезове на филтри....абсурд. Брой, размери и тегло - толкова.
Сателитите можеш да ги сложиш в джЕба си..., но засвири ли това нещо, певци и музиканти се търкалят в стаята Ви.
Звука е верен и навсякъде, те на това и наблягат в Owner Manual - главно как да разположите "кутийките" из стаята.
Та защо се отнесох, прослушвайте системите в магазина. Лепете тиксо върху "марката". Което "звукне", то да е.
Истинските психопати при "дегустация" слушат зад паравани, не виждат източника за да са безпристрастни.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 18 яну 2012 23:31

Аз па препоръчвам е тези - http://www.philips.bg/c/pc-audio/spa5300_10/prd/

Взех ги преди месец-два и не моем се зАпрем mhihi Майтапа настрана много съм доволен, преди тва бях с Logitech S220...ми няма база за сравнение, филипсва кърти мивки лепи плочки mhihi

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 19 яну 2012 2:02

Благодаря на всички за отзивите. В крайна сметка взех Logitech-a.

Към колегите, които ми показваха линкове към дискусии за 5.1/7.1-канални системи - благодаря, прочетох интересни неща, но аз търся 2.1-канална.

Съгласен съм, че Creative правят по-качествени говорители, но и цената има отношение към въпроса. Нещата на Creative, които са реална алтернатива на Z623, са на по-висока цена, която за съжаление ми е извън бюджета.

Към колегата над мене - Този Филипс конкретно е невероятен, имам такъв в България. Свири много добре и за парите си е страхотен, но няма място за сравнение с Z623. Просто става дума за друг клас колони :да:

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 19 яну 2012 11:28

icefire написа:Благодаря на всички за отзивите. В крайна сметка взех Logitech-a.

Към колегите, които ми показваха линкове към дискусии за 5.1/7.1-канални системи - благодаря, прочетох интересни неща, но аз търся 2.1-канална.

Съгласен съм, че Creative правят по-качествени говорители, но и цената има отношение към въпроса. Нещата на Creative, които са реална алтернатива на Z623, са на по-висока цена, която за съжаление ми е извън бюджета.

Към колегата над мене - Този Филипс конкретно е невероятен, имам такъв в България. Свири много добре и за парите си е страхотен, но няма място за сравнение с Z623. Просто става дума за друг клас колони :да:

Toчно тва Z623 с тази честотна характеристика започваща от 35 херца си звучи по-дървено от филипса. Поне аз като ги преслушвах. То си зависи и каква музика слушаш де, но не е такава разликата каквато я описваш....освен в цената mhihi

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 19 яну 2012 12:21

Е, то е ясно, че всеки защитава това, което има... :roll: На logitech-a сателитчетата наистина не са върхът, но... басът е уникален. все пак имам и двете... и разликата определено не е само в цената. Макар и да сателитите на logitech да не са нещо уникално, при филипса са още по-зле и с доста по-"дървен" звук. Ако ти чуваш обратното... няма да споря, но... :roll: много зависи как е направен тестът. В магазините условията са ужасни, а ако не си носиш твой източник, без еквалайзер и с една и съща песен няма никакъв смисъл от него..

Въпреки това, SPA 5300 е сигурно най-доброто в своя ценови клас, заедно с Creative T3130, които са също учудващо добри за цената си. Аз съм ги препоръчвал на всички, които искат евтини говорители, които все пак да свирят прилично :да:

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Чет 19 яну 2012 15:54

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 19 яну 2012 17:19

Мисля, че темата се оспами порядъчно.. а въпросът вече е решен. Ако може един :lock:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Чет 01 мар 2012 13:40

Колебая се между:
1. Logitech X-530
2. Sony SRSD511
3. Logitech Z506

Реални наблюдения и препоръки, колеги? :lol:
Благодаря предварително! :beer
Сони-то мога да го купя за 160лв, Лоджитек X-530 за 120лв, a Z506 за 117лв...

Потребителски аватар
galyaradeva
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Чет 01 мар 2012 20:37

Всъщност е 5+1 но както и да.

Лично моя съвет е .. вземаш един диск със класическа музика по добре симфония отиваш в магазина и караш продавача да ти ги включи последователно една след друга на една и съща песен от твоя диск.. Защо твоя ли ми тези магазинерски дискове са доста пресилени като "качество" и целта е ясна.. да думка бас и да подскачат чашите.
Защо симфония ли. Така най добре ще усетиш качеството на звука който създават 20-30 инструмента е разбира се ако не искаш да подскачат чашите.
Във 90@% от филмите има звуци и разни ефекти които доближават 20-30 инструмента а с тези 5+1 друго се гледа филм.

Е мое мнение разбира се :да:

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 01 мар 2012 21:16

galyaradeva написа:Всъщност е 5+1 но както и да.

Лично моя съвет е .. вземаш един диск със класическа музика по добре симфония отиваш в магазина и караш продавача да ти ги включи последователно една след друга на една и съща песен от твоя диск.. Защо твоя ли ми тези магазинерски дискове са доста пресилени като "качество" и целта е ясна.. да думка бас и да подскачат чашите.
Защо симфония ли. Така най добре ще усетиш качеството на звука който създават 20-30 инструмента е разбира се ако не искаш да подскачат чашите.
Във 90@% от филмите има звуци и разни ефекти които доближават 20-30 инструмента а с тези 5+1 друго се гледа филм.

Е мое мнение разбира се :да:

Tи па къде го прати. Класическа музика, симфонии и прочие за 150 левови колонки :dummy: . Направо на Маранц тест диска да взима и да ходи mhihi . Тва описаното от теб се прави, като ще взимаш озвучаване поне за няколко бона и се чудиш измежду няколко марки. Плюс тва не забравяй, че е важно и какво ще се слуша на тези колони. Моите например са ми идеални за хип хопа който се слуша на тях. Ама ела пусни някакъв рок или някаква музика с ясно изразени вокали например и безплатно да ти ги дават пак няма да ги вземеш. Другото, което е, че и да иде в магазина да слуша на място пак няма кой знае колко смисъл, щото тези колони звучат по един начин на земята в 5х5 стая и съвсееееееем различно на рафта в един голям магазин като техно-полис/маркет в открито пространство. Та има значение и къде ще се слушат тези колони.

По темата - Х-а на Лоджитека. 5+1 версията я има колега и свири доволно при дъбстеп, транс, техно и разни такива. При чалгии, кючеци мазни и друг тип музика не знам как ще се държи. Тва в стая 4х3 ориентировъчно.

Потребителски аватар
galyaradeva
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Чет 01 мар 2012 21:37

galyaradeva написа: Така най добре ще усетиш качеството на звука който създават 20-30 инструмента е разбира се ако не искаш да подскачат чашите.

Стават много ако-та... А за тези 200 лева мисля че системата ще си е много добра. За този клас разбира се.
Предположих че колегата иска да слуша-гледа филми защото ако е за джангър щеше да избере друг вид озвучаване 2+1 със 15 инчови баси от по 200=300 вата

Опитах се да дам съвет.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 01 мар 2012 22:08

Всеки има различни критерии какво значи "добър звук" и всеки си знае какво му трябва. Едни търсят качество, други търсят шум.
И не на последно място - всичко зависи от парите, които са отделени за саунд система.

Колегата пита за три конкретни модела. От личен опит мога само да кажа, че е много дразнещо, когато някой има конкретен въпрос темата да се наспами с всичко друго, само не и информация за конкретните продукти, закоито става дума.

За Logitech мога да ти кажа по принцип, че като цяло се славят с хубав бас и по-кофти сателити. Аз взех z630 и съм много доволен от баса, а сателитите вадят много чист звук, но не е нищо зашеметяващо.

Предполагам, че и при 5.1 системите е така.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Чет 01 мар 2012 22:33

Благодаря за мненията, колеги!
Колонките ще се ползват рядко за гледане на филми и слушане на музика.
В момента съм с Luxeon 5.1, с прецакан потенциометър и дървено управление на колоните. Не съм доволен, определно.
Новите колонки ще ги ползва главно жената за плейване на детски песнички на дъщеричката :P
Ще реша какво да взема, но по-скоро се спирам на най-бюджетното - Z506 :roll:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 01 мар 2012 23:51

xploda написа:По темата - Х-а на Лоджитека. 5+1 версията я има колега и свири доволно при дъбстеп, транс, техно и разни такива. При чалгии, кючеци мазни и друг тип музика не знам как ще се държи. Тва в стая 4х3 ориентировъчно.

Племенника ми тормози едно х-503 с точно такава музика и то се справя повече от добре за цената си.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 02 мар 2012 21:06

icefire написа:Всеки има различни критерии какво значи "добър звук" и всеки си знае какво му трябва. Едни търсят качество, други търсят шум.
И не на последно място - всичко зависи от парите, които са отделени за саунд система.

Колегата пита за три конкретни модела. От личен опит мога само да кажа, че е много дразнещо, когато някой има конкретен въпрос темата да се наспами с всичко друго, само не и информация за конкретните продукти, закоито става дума.

За Logitech мога да ти кажа по принцип, че като цяло се славят с хубав бас и по-кофти сателити. Аз взех z630 и съм много доволен от баса, а сателитите вадят много чист звук, но не е нищо зашеметяващо.

Предполагам, че и при 5.1 системите е така.

потвърждавам за баса - z906 ползвам и наистина е впечатляващ

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”