Мнения за тази обява?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
genuine lover
Автомобил: VW Golf 4 V6
Двигател: BDE 2002

Мнения за тази обява?

Мнениеот genuine lover » Чет 01 мар 2012 23:10

Споделете мнението си за следната кола: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11328281383539218&f1=details.Не колко харчи и каква подръжка изисква,ами какво мислите за точно тази обява и какво трябва да се гледа на въпросната кола?И дали може на място майстор да провери с ВАГ-КОМ и оглед,дали колата е относително "наред" без да отиде в сервиз и дали работи 4моушъна?

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнения за тази обява?

Мнениеот Cern Swiss » Пет 02 мар 2012 7:47

Огледах обявата, колата много ми хареса и изглежда страхотна! Цената е доста добра, а понеже е много коне и такива не се търсят особено, предполагам цената ще се коментира сериозно.
Ако те притеснява разходът - значи тази кола не е за теб, оглеждай се за по-малки мотори. 204 коня 4х4 няма как да гори малко (градско 14-20 според зависи). Но разходът на гориво ти е най-малкият проблем, защото поддръжката на тази кола е в пъти по-скъпа от малките мотори, затова казвам - разходът ти е последен дерт. В сравнение с АБД-то, което караш - свят ще ти се завие от цени при тази кола (смятай по 3 и по 5 всичко).
Ако имаш приятел, който има лаптоп с кабел и Ваг-ком - може да я прочетете и огледате на място, както и да проверите работи ли адекватно задният мост. Но ако в автокъщата са сигурни, че колата е читава, няма да ви откажат и в специализиран сервиз да я гледате. Ако се дърпат - прави си сметката. Но пак казвам - колата изглежда много добра и пазена (поне по тия снимки). УСПЕХ!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 02 мар 2012 9:48

Колата трябва да я вдигнеш,за да се види отдолу,което на място няма как да стане.За на място може да се покара (от става ясно дали задния мост работи,каквото ти е питането) и да се прочете с ВАГ-Ком,но за пълна идея какво си купуваш - трябва ти сервиз и да се повози на подемник.
На мен ми се вижда на нереално малко километри и отдавна не вярвам на сервизни книжки и лепенки,пък и маслото Shell е отвратително,ама да кажем,че са си били решили да я махат и затова са и сипали евтино и не кой знае колко хубаво масло...
Както и да е,това няма значение,дори на 500 000 да е,ако е хубава,няма лошо,поне според мен.Но за да си сигурен какво ще си купиш - вдигаш и гледаш.Имаш много неща,които са отдолу и няма как да видиш,докато е на пътя - тампони,маншони,състояние на ламарините отдолу,течове на масло и антифриз от двигател,трансмисия,заден диференциал,състояние на кардан,гърнета, и какво ли още не.Както каза колегата над мен - ако колата е ок,няма да ти откажат да се прегледа в сервиз.Ръсваш се 2х40лв за пътна помощ,понеже като гледам,не е с транзитни номера и ти я гледат цялата отвсякъде и си получаваш точна информация какво има да и се прави и какво и е общото състояние и преценяваш дали би била добра покупка или не.Както съм писал и на други места - проблемни са им климатиците и е важно да и се види състоянието на компресора на климатика,това при тези зимни условия навън,също няма как да стане на място.
Оглеждаш визуално колата за всичко,което се сетиш,пробваш дали всички копчета и врътки работят,дали всички светлини и светят и т.н.После ако ти допада,плащаш си за репатриране и за оглед в добър сервиз и ако не ти кажат,че е тотал щета,има смисъл да се замислиш за евентуална покупка.
За поддръжката - няма да ти казвам,защото явно си си преценил и прочел,щом питаш конкретно за такава кола и не е нужно и аз да ти обяснявам,че цените за всичко по нея,са доста дебели (заради което е важно да огледаш всичко,до последното болтче по нея).
:beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 02 мар 2012 10:42

На снимките изглежда много добре. Имай предвид че такива машини, ако са истински - без сериозни удари, с доказана история, без сериозни дефекти - в чужбина си струват доста парички. Факт е че тук не се търсят подобни коли и много джамбази се принуждават да ги пускат с минимална печалба, но трябва много да внимаваш с такава която е стигнала при търговеца за 6000лв :да:

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 02 мар 2012 10:50

И според мен колицата изглежда добре, но до колкото знам тези 4ки 4 motion не са много читави. Отделно това което каза колега малко по нагоре, че по поддръжката всичко е по 3 * 4 е истина при тях няма евтино... Все едно да си вземеш импреса 4по4 и да искаш поддръжката да е като на голфец, за жалост няма как. Иначе и аз исках да си взема такова голфче, даже си бях харесал 2.8 отново 4Motion, но доста бързо ме разобедиха колеги и познати майстори.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 02 мар 2012 10:57

BTW видя ли на колегата обявата ?
viewtopic.php?f=44&t=298732

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 02 мар 2012 11:07

Стига сте говорили глупости!Кое по точно в тази четворка е по-скъпо от обикновена четворка?!?Говорите за по-скъпи работи,та даже и по 3 и по 5!Кажете кои?5 пъти по-добре е да вземе такъв двигател,от колкото 1.8Т,които в 90% са "спукани" от каране и идват тук леко закърпени за продажба!Този двигател е просто перфектен,голям,без турбо,съответно не е тормозен(издухан)!Щом човека не го притеснява разхода,да ходи на оглед!Гледам че на таблото свети лампа EPC или нещо подобно!Другото е че капачето за компа го няма и сигурно вече е закачвана и е правено нещо!Тези километри са абсолютно нереални!Огледай хубаво колата и отдолу,както каза колегата!Избягвай всякакви течове!Може да махнеш декоративния капак отгоре на ДВГ-то и да огледаш отдолу какво става!Цената е доста ниска,така че внимавай!

Потребителски аватар
shoko_boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shoko_boy » Пет 02 мар 2012 11:33

като се качиш в колата и я запалиш и покараш се познава дали става нещо от нея после проверявай и другите работи и тогава мислиш дали си струва а и тая цена има как да падне още поне 6 горе долу

на скоро бях на германия за кола и бус колата беше голф 4 1.8Т и тук стапи 4100 лв ама запазена перфектна а буса 6000 тук такъв не можеш да намериш на тая цена само окачването не друго

а с автовоз цените падат още и 1000 1500 лв е надценката на една кола е малко ли е и някои ги пускат за по тънко и пак има далавера

Потребителски аватар
6466
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6466 » Пет 02 мар 2012 11:43

Колега виж наистина тази обява

Не гледай че е малко по скъпа но се знае как е подържана да не говорим че вземеш ли от автокъща ще дадеш още 1 баля пари...А и този е по красив.
Другия вариант е 2,3 на колега гарчев (по горния пост) която също е адски добра а знаеш поне взимаш поддържана кола и човек от форума няма да те излъже.Помисли си не си заслужа от автокъща...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 02 мар 2012 11:55

Е,спрямо 2.3 няма толкова много разлики,но иначе спрямо масовия,цифрите са по-сериозни.Иначе имат разлика в спирачките и още други дребни неща.
Дискове и накладки - по-големи от на другите и пак по-дебела цифра.Според каталожните данни,колата трябва да е с 312мм диск,който е яка цифра.
Карета - по-сериозни от на 1.8Т,понеже мотора е по-як и съответно пак по-дебела цифра.
Единственото по-евтино нещо и то ако Голф-а е до 2000 година,са задните дискове,защото диска е отделно от главината :) .Иначе при стандартното окачване си е заедно лагерите,до някой месец 99-та,после си е отделно на принципа лагер-главина.
Амортисьори,тампони за двигателя и т.н. е ясно,че са различни,както и пружини и т.н.
Компресора за климатика е различен,понеже мотора е V6 и както казах,се намира по-трудно :)
За задния мост при 4 моушън няма да засягам цените,защото там е все едно дали е 1.8Т или V6 :)
Не ми се занимава да давам повече примери,защото е ясно,че по-големия мотор иска по-сериозна ходова част,по-яки тампони и по-добри спирачки и който е сравнявал цените за два,три и повече автомобила,ще разбере за какво говоря :)
Иначе ако колегата има средствата да го купи и поддържа добре,нямам нищо против да си го купи и да му се радва,ама идеята е да му кажем,за да не съжалява после и да не може да я поддържа,както трябва.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 02 мар 2012 12:23

6466 написа:Колега виж наистина тази обява

Не гледай че е малко по скъпа но се знае как е подържана да не говорим че вземеш ли от автокъща ще дадеш още 1 баля пари...А и този е по красив.
Другия вариант е 2,3 на колега гарчев (по горния пост) която също е адски добра а знаеш поне взимаш поддържана кола и човек от форума няма да те излъже.Помисли си не си заслужа от автокъща...

Откъде се знае как е поддържана? Колегата я взе доста скоро. :?:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 02 мар 2012 12:52

viewtopic.php?f=44&t=298732 За тази ли става въпрос,че нещо не излиза линка?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 02 мар 2012 14:55

Специално тази обява ми харесва - цена/кола, а и е запазена (доколкото може да се вярва на снимки). Обаче все едно си купуваш А4 аналогична година относно поддръжката. Не че съм много компетентен в техническата област, но това е сред най-високите изпълнения на Г4 и съответно ще е много скъпо.
Ако си решил да я купуваш при всички случаи ВАГ-КОМ, както се каза, гледане отдолу за ръжди и други помии и ходовата част. Как се проверява 4х4 нямам представа, но знам, че квото се чупи там също е цифра.
Общо взето аз не бих я купил, ако не получавам поне 800 сигурни на месец. Оттам нататък ти си преценяй, успех!

Потребителски аватар
genuine lover
Автомобил: VW Golf 4 V6
Двигател: BDE 2002

Мнениеот genuine lover » Пет 02 мар 2012 17:33

Благодаря на всички за искрените и полезни мнения!...Сега малко да обясня.

Колата няма да бъде ежедневна.Може да звучи тъпо и смешно,но за мен тази кола е спортна.И както хората с коли 300-600коня,си имат ежедневни коли,така и аз си имам АБД с газ.Разхода най-малко ме бърка.Колата ако ще се взима е изцяло за кеф и за бъдещ турбо проект.Най-важна за мен е основата.Тоест,това че е 4х4,голяма кубатура,с много екстри.Перфектната за мен бърза "стрийт" кола.Няма да се ходи с нея на работа,така че едва ли,ще се кара всеки ден,ако не и през ден.Сега подръжката.Тя вече ме интересува,защото няма как да върви и да ми е кеф ако не я поддържам.Може да дадете примерни цени на най-често сменяните части(само ако сте сигурни).Имам въпрос:Има ли разлика на първите модели спрямо последните?Както 1.8Т ,който първо е с жило и по-малка турбина(АГУ),после "drive by wire" и по-голяма турбинка. "Ве" шестака се оказа,че е 10.1999г.Когато споменах на човекът от моргата,че искам да се провери в сервиз,той каза,че няма как да остави моргата без човек през деня,но няма проблем да се провери на място с ВАГ-КОМ.Човек на който имам доверие ще я оглежда евентуално,но все пак искам и аз да я огледам,така че може да ми кажете какво точно да гледам?Какви характерни проблеми излизат при тези модели?

Сега да се върна на паричките!
Сметките които аз си направих като първоначални разходи са(попълнете или ме поправете ако бъркам) :beer :

Кола-6800(макс.)
ГО-300
Репатрак-50
Регистрация-80
Каско-500
Данък-300
Масло(+халдекс)-?
Верига-?
Филтри-?
Съединител-?
.....
....

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Пет 02 мар 2012 17:57

k_garchev написа:Стига сте говорили глупости!Кое по точно в тази четворка е по-скъпо от обикновена четворка?!?Говорите за по-скъпи работи,та даже и по 3 и по 5!Кажете кои?

Веднага ти казвам - ти си изкарай цени (ама ги сравни с 1,4, 1,6 и 1,8, не с 2,3) за:
1. Свещи - 6бр.
2. Кабели - 6бр.
3. Бобини
4. Съединител
5. Спирачки
6. Окачване
7. Като стане за смяна на верига и има :horror: :dummy:
8. Ако ти изпляска нещо по 4х4 е скъпичко
Още да изброявам ли? Тая кола не е масовка и не е пълно с турски и китайски части за нея, много от нещата са САМО оригинални!
genuine lover написа:Колата няма да бъде ежедневна.Може да звучи тъпо и смешно,но за мен тази кола е спортна.И както хората с коли 300-600коня,си имат ежедневни коли,така и аз си имам АБД с газ.

Тая кола е много далеч от спортна, но върви прилично. И повярвай ми, като покараш малко такава, няма да искаш и да се ВОЗИШ дори в АБДто... Аз лично бих я купил и ще си я карам с голям кеф за ежедневка, но имам много коли (вкл. и подобна), освен това Голф 4 ми е най-грозният в цялата серия Голф.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”