Мнения за голф 3 пълна инжекция 101коня
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Re: Мнения за голф 3 пълна инжекция 101коня
Общо взето който и двигател да си взема няма да е грешка, само че не чух мнения за най новия "AKS" а колегата "nuri_3556" не е ли по-добре въртящият момент да е на високи обороти или
(ама и щом на новия двигател са славили оборотите начи нещо си знаят) а колега "dushanov" какви са тези стойности "При 100км/ч съм на 3000об/мин." това е много къса скоростна кутия, даже немога да повярвам.. скоро от един познат чух че с този двигател е правил 210, а пък с тази скоростна кутия това е почти невъзможно 
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="the_red_camel"]Общо взето който и двигател да си взема няма да е грешка, само че не чух мнения за най новия "AKS" а колегата "nuri_3556" не е ли по-добре въртящият момент да е на високи обороти или
(ама и щом на новия двигател са славили оборотите начи нещо си знаят) а колега "dushanov" какви са тези стойности "При 100км/ч съм на 3000об/мин." това е много къса скоростна кутия, даже немога да повярвам.. скоро от един познат чух че с този двигател е правил 210, а пък с тази скоростна кутия това е почти невъзможно
[/quo
Колега не се учудвай аз съм сменил доста голфове със тва съм се занимавал продаване на коли имах един 1.4 голф 3 97-година вдигах с него 170km/h MAX !!!!! А с АЕК мотора 101-то коня голф 3-ка имах 95 година вдигал съм 200- иги подминаваше малко така че не се учудвай поздрави !!!! Искам и аз един въпрос да задам тъй като съм нямал 1.8 75 коня 3-ка тя колко вдига дали ще върви колкото 1.6 101-то коня благодаря и се извинявам че малко изменям въпроса на колегата поздрави на всички !Скоро си купих такава но не съм е напъвал още тъй като не съм е обслужил още !

Колега не се учудвай аз съм сменил доста голфове със тва съм се занимавал продаване на коли имах един 1.4 голф 3 97-година вдигах с него 170km/h MAX !!!!! А с АЕК мотора 101-то коня голф 3-ка имах 95 година вдигал съм 200- иги подминаваше малко така че не се учудвай поздрави !!!! Искам и аз един въпрос да задам тъй като съм нямал 1.8 75 коня 3-ка тя колко вдига дали ще върви колкото 1.6 101-то коня благодаря и се извинявам че малко изменям въпроса на колегата поздрави на всички !Скоро си купих такава но не съм е напъвал още тъй като не съм е обслужил още !

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
the_red_camel написа:Общо взето който и двигател да си взема няма да е грешка, само че не чух мнения за най новия "AKS" а колегата "nuri_3556" не е ли по-добре въртящият момент да е на високи обороти или(ама и щом на новия двигател са славили оборотите начи нещо си знаят) а колега "dushanov" какви са тези стойности "При 100км/ч съм на 3000об/мин." това е много къса скоростна кутия, даже немога да повярвам.. скоро от един познат чух че с този двигател е правил 210, а пък с тази скоростна кутия това е почти невъзможно
Така е не се учудвай 1.6-101 АЕК и AFT са с къси скорости ,и аз като го купих моя се позачудих защо така но после разбрах че са си така заради късите предавки,като карам на 5-та скорост оборотомера и километража вървят заедно,до сега съм му вдигал 4-5 пъти 205км но може би ще вдигне и 210км просто скоро не съм пробвал.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
the_red_camel написа:...
За какво ти е въртящ момент след 4500 да речем? Ако търсиш кола за дрАпки търси ABF
)А за AKS едва ли ще чуеш много мнения, особено за такъв в 3-ка. Мотора е нов като година спрямо масовите за модела, и даже мисля 4-те във форума с това животно под капака, не са много. Аз бих потърсил и другаде инфо за него.
Последна промяна от snupeca на Пет 02 мар 2012 11:40, променено общо 1 път.
- the_red_camel
snupeca написа:the_red_camel написа:...
За какво ти е въртящ момент след 4500 да речем? Ако търсиш кола за дрАпки търси ABFЗа спокойно каране, точно в ниските ти трябва тяга. Като при мен да речем - още от 1500 до към 4500 къса синджира, нагоре е само рев, но и рядко я карам след 4000. (Само ако съм станал със з*дника нагоре
)
хммм,да има логика за това по новия двигател е направен така (то и сигурно ще е най-икономично на 3500оборота).. може да се каже че AFT е по-добрия вариант.. А за колегата 'Golf6000" братовчед ми има същия голф 1.8 75коня с перфектен двигател и на магистралата го е опъвал до 180 на газ и ощя щяло да върви.. ти си прави сметката вече
- snupeca
- Контакти:
Вече за икономия, предполагам става дума за дълъг път - зависи повече от СК. Аз да речем с ABU на 5-та със 100км/h бях на 2700. И съм докарвал 7,5 газ. За инжекциона, и съответно повечето коне, предполагам 3000 са най-икономични - където и си е 100км/h както казват колегите с такива. За АКS едва ли е много различно.
- the_red_camel
този мотор с тези къси скорости трябва да пали гумите безпроблемно според мен - snupeca
- Контакти:
the_red_camel написа::да: този мотор с тези къси скорости трябва да пали гумите безпроблемно според мен
Зависи колко си добър с педалите..
Звучи кофти ама все пак 
- the_red_camel
хаха, да и това го има.. но сега като се замисля може и да има риск нещо да и стане на скоростната,че двигателят е доста мощен за такава къса скоростна кутия, но всичко си е късмет де 
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
the_red_camel написа:хаха, да и това го има.. но сега като се замисля може и да има риск нещо да и стане на скоростната,че двигателят е доста мощен за такава къса скоростна кутия, но всичко си е късмет де
Колега това може би е причината за тая слаба бих казал скоросна кутия аз моята като е смених сложих от GTI ако ти кажа 160 ги вдигах по бавно и от жигула хахахха!!! Уж е слежих скоростната кутия от GTI-то за по здрава и по дълги скорости но си сложих пак оригинални и после се едно се бях качил на самолет!!! Бях забравил как ми вървеше автомобила но аз не бих си купил отново 1.6 101 коня поради причината моето нормално в кавички каране макар и рядко!!!!!!Всички казват че е до късмет но моята кола беше с много читав мотор добра скоросна но просто е къса и и идва слаба на 101-те магарета и постоянно 200km/h щом има път за тях!!!
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Ние тук ще има да си даваме мненията, но колегата the_red_camel, може да сподели защо се интересува от този двг! Може пък да помогнем с друг акъл... 

- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
къси скорости има,те хората са си сметнали.Ако сложиш дълги скорости на 5-а няма да можеш да набереш повече от 170-180.На едно ауди му сложиха друга ск кутия и на 4-та правеше 190-200 и като вклучи на 5-а умаляше.А за след 4400 оборота че върви малко е кофти,но аз свикнах все пак от 4200 до 6600 си реже без да се чуди това ме кефи
- the_red_camel
dushanov написа:Ние тук ще има да си даваме мненията, но колегата the_red_camel, може да сподели защо се интересува от този двг! Може пък да помогнем с друг акъл...
Еми за по напред (2,3 месеца) ако имам финансови възможности мисля да си купя такава кола, даже има вариант да я поръчам от германия.. и затова искам най най..двигателя като вече за последна кола
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
1,6 100 коня да добавя иска обороти зада върви
а на дълаг път даржи мн високи,обикновена газ не понася, аиде мисли 
а на дълаг път даржи мн високи,обикновена газ не понася, аиде мисли 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”