Незнам къде да пусна тази тема, но айде нали Ауди са братовчети....та:
Кое е по-евтино за поддръжка - Голф 4 или Ауди А3 ?
Говорим за дизелови модели.
Твърде общ въпрос, но все пак предполагам знае се някаква тенденция....
Golf 4 vs. Audi A3
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 vs. Audi A3
Колега накратко казано
на дълго
те са еднакви и двигатели и окачване т.е. можеш и сам да се сетиш ,че са идентични за обслужване 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Така е, но като качество на материала и инженерна мисъл Ауди-те е едно рамо пред Голф-а.
Има и някои много дребни детайли в повече, по-измислени отколкото при ФВ.
Ние, че сме секта е вярно, но трябва и да сме обективни, че ФВ не е най-сериозната и качествена марка на света.
Има и някои много дребни детайли в повече, по-измислени отколкото при ФВ.
Ние, че сме секта е вярно, но трябва и да сме обективни, че ФВ не е най-сериозната и качествена марка на света.

- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Така е но колегата пита за поддръжка ако става въпрос за интериор и т.н да едно рамо напред е това вече е въпрос на личен вкус и предпочитание като + за Голфа са 4-те врати докато при Аудито отива на по сериозна сума за 4-врати и е една идея по трудоемко за намиране на читаво такова.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Техниката е идентична, някой оригинални части/аксесоари при Ауди са по-скъпи. Като цяло това кое е по-качествено след 12-13 години ползване, зависи от това кое е по-наклепано от жабара дето го е юркал с 200 по магистралата, с масло на 60 000км 

- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Аудито е една замисъл по-напред според мен, по шумо изолирано е някой детайли са с по хитро захващане а при голфа след време почват да потдкърцват, иначе всичко останало си е въпрос на вкус
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
И какво и е по-напред на А3 ката?Като вътре е с много по-ниско качествена пластмаса направена.Точно като при сеат.
Вземи това което ти харесва.Едни и същи коли са.
Вземи това което ти харесва.Едни и същи коли са.
А3-ката е била и ще бъде винаги по дървена от Голф. Разлика в поддръжката няма, защото спокойно можеш да пазариш части за Голф, ако забележиш разлика в цените.
- batsasho1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Даскала™ написа:Интериора на А3 е отврат сравнен с Голф 4
И аз съм на това мнение. А и външно голфа е по-красив.
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Въпрос на вкус, мен лично новия фейс на А3 ми допада повече от Г4, и както казах в предишния пост е по-шумоизолирана пък за качеството на пластмасите не знам, не съм ги разтопявал още
и при А4 и Пасат Б5 нещата стоят по същият начин, виждал съм ги и четирите автомобила с разглобено табло например, и определено под таблото Аудито е стъпка напред, всеки който е виждал автомобилите разглобени няма да го отрече

- hooligan_sk
- Модератор
Escap3 написа:Въпрос на вкус, мен лично новия фейс на А3 ми допада повече от Г4, и както казах в предишния пост е по-шумоизолирана пък за качеството на пластмасите не знам, не съм ги разтопявал ощеи при А4 и Пасат Б5 нещата стоят по същият начин, виждал съм ги и четирите автомобила с разглобено табло например, и определено под таблото Аудито е стъпка напред, всеки който е виждал автомобилите разглобени няма да го отрече
Г4/А3 са еднакво изолирани

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
hooligan_sk написа:Escap3 написа:Въпрос на вкус, мен лично новия фейс на А3 ми допада повече от Г4, и както казах в предишния пост е по-шумоизолирана пък за качеството на пластмасите не знам, не съм ги разтопявал ощеи при А4 и Пасат Б5 нещата стоят по същият начин, виждал съм ги и четирите автомобила с разглобено табло например, и определено под таблото Аудито е стъпка напред, всеки който е виждал автомобилите разглобени няма да го отрече
Г4/А3 са еднакво изолираниГ4 е най-големия скок в историята на модела и всичко му е на ниво
Може да имам юби голф тди,ама ауди А3 си е къде къде,по добрия вариант,карал съм ги от 110-до 150кс и чипосани и всякви,ама ауди за мен е по добър избор....Не мога да кажа на черното,бяло......

- hooligan_sk
- Модератор
tdi_20yare написа:hooligan_sk написа:Escap3 написа:Въпрос на вкус, мен лично новия фейс на А3 ми допада повече от Г4, и както казах в предишния пост е по-шумоизолирана пък за качеството на пластмасите не знам, не съм ги разтопявал ощеи при А4 и Пасат Б5 нещата стоят по същият начин, виждал съм ги и четирите автомобила с разглобено табло например, и определено под таблото Аудито е стъпка напред, всеки който е виждал автомобилите разглобени няма да го отрече
Г4/А3 са еднакво изолираниГ4 е най-големия скок в историята на модела и всичко му е на ниво
Може да имам юби голф тди,ама ауди А3 си е къде къде,по добрия вариант,карал съм ги от 110-до 150кс и чипосани и всякви,ама ауди за мен е по добър избор....Не мога да кажа на черното,бяло......
И какво общо има твоя юби с голф4 и А3?

Върни се в “Дизелови агрегати”