От един кемпер какво се очаква- да има проходимостта на джип, или бързината на спортна кола, или икономията и практичността на някаква ежедневка?!
Имам кола за фън- тръпка и скорости, имам и ежедневна метанка, имам и още една дето немога вече да определя дали и тя не минава в графата фън, щото от ден на ден става все по-непрактична за всекидневно каране... Тоя кемпер ще се ползва (евентуално) единствено като такъв.
Т3 е зле откъм проходимост, съпоставено с бус на предно, примерно Т4-ка. Това лт е с двойна гума и съм убеден че ще е далеч по-проходимо от т3, има достатъчен клиренс като в същото време базата му не е дълга. Т3 не е опция, както ви казах съм го виждал кемпера на т3 и тук въобще няма база за сравнение (не казвам че т3 е лош като кемпер, но на мен лично не ми допада, много са изнасилени нещата откъм пространство) Не харесвам и тия огромните каравани, тип пътуващи къщи, иддват ми в повече)
Дали лт-то щяло да боксува повече от т3 или да гори с 1-2 литра отгоре... не ме интересува!
Имах по-технически насочени въпроси, отчасти ми отговори един колега, доста обаче останаха незасегнати.
Буса е 1989, 5-скорости, няма хидравлика. ЛТ-35 е. Сравнително е компактен- около 5м е дълъг
Засегнахте въпроса с теглото. Кемпера тежал много и затова не вървял и много горял- Ок но една средна каравана от тия тип ремарке оборудвана тежи 700-900кг. На нивото на оборудване е на въпросния кемпер. Но караваната има някакво шаси, мост изобщо скелет дето заема сериозна част от теглото и... има стении, тавани под, все неща дето и буса ги има независимо дали е кемпер или не. И остава самото оборудване.
Колко да тежи кемперското оборудване, при положение че както казах една каравана е под 1 тон- да е 400-500кг може би над аналогичния модел без оборудване. Отделно резервоарите разбира се. Една кола, като се натовари са 500-600кг товар 5-ма души + багаж да не да почва да гори фрапантно или да не върви?
Един кемпер не се ползва като товарен и в това отношение е много пазен, а товара който носи е несъпоствим теглото на товара при товарните версии!
ето и го въпросното возило, което ми е влязло под кожата