Съвет относно Golf 3 Gti 150hp ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет относно Golf 3 Gti 150hp ?

Мнениеот Pirogov » Пет 02 мар 2012 8:31

Едно приятелче караше ABF, но го продаде.Викаше му "Ламята Спаска", защо ли? mhihi В момента кара 1.8Т и твърди, че е по-икономичен.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пет 02 мар 2012 14:23

Iago написа:S65 AMG е по инономичен от Поло 1.0. Тва Поло не може да откъсне, а Ес-овицата найш как върви? А и с тва съотношение бензин/кон си е направо без пари mhihi

Следиш ми мисълта прав си :)

Iago написа:
Ако някой се залъчва че 1.8 моно ше гори същото.. или "ми тя разликата е литър-два, кво ти пука" не е така. Литър/два си оказват влияние. Купуваш ли АБФ.. ама не за да го караш с 90 по магистралата, знай че харчи!! Имам наблюдение над доста Голфове.. не е като само моя да е счупен и да харчи.

Имаш ли наблюдение върху голфове 1,8 - 90 к.с. ?!?! Защото колкото хора съм питал с тоя двигател какъв им е разходя и казват извънградско под 7 не пада, а градско 11-13 . А Абф-а може по-малко. Даже и веднъж ми се наложи да карам извънградско такава 3 ка, ами не става найстина 7 ца си лапа, както и да го караш :)
Отделно има теми и за ADI и 2E 115 коня, разгледайте да видете какво пишат колегите :)

Който иска да знае взима пробва разбира и преценява :) Живи и здрави :обичам ви

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Пет 02 мар 2012 15:27

rexpitbul написа:Следиш ми мисълта прав си :)

Ебати сравненията.. колелото сигурно е най-скъпия превоз. Там и една конска сила няма, а си трябва папане, за да мааш по педалите.. mhihi

rexpitbul написа:Имаш ли наблюдение върху голфове 1,8 - 90 к.с. ?!?! Защото колкото хора съм питал с тоя двигател какъв им е разходя и казват извънградско под 7 не пада, а градско 11-13 . А Абф-а може по-малко. Даже и веднъж ми се наложи да карам извънградско такава 3 ка, ами не става найстина 7 ца си лапа, както и да го караш :)
Отделно има теми и за ADI и 2E 115 коня, разгледайте да видете какво пишат колегите :)

Който иска да знае взима пробва разбира и преценява :) Живи и здрави :обичам ви
Всъщност съм карал/имал АБС ама преди няколко години и впечатленията не са директно съпоставими със сегашния АБФ.. и въпреки това да.. по икономичен е от АБФ-а. Просто е смешно да се опитваш да го изкараш по харчещ.. и тук говорим за градско. Стига с тия магистрали, човек ще каже че живеем в Америка.. или Германия. Все пак автора каза че живее в центъра и работи в центъра.. и от време на време Калояново.. все си мисля че основно ще кара колата на късо градско, как мислиш?

За 2Е, честно казано не знам колко точно по икономичен е, имам индиректни впечатления.. ама аз лично малкото ГТИ не го харесвам. Не бих си го взел никога. Ако се колебая за ГТИ-8в, ще преценя или директно АБФ или АБС. Зависи кво търся.. лично мнение :Mr Green Fun

А и като цяло ако човек иска средно/леко динамична кола за от работа до вкъщи.. не виждам защо трябва да му се предлага АБФ, като и АБС ще му върши работа... (аз смятам че АБС върви много приятно за 90те си коня). Както и другото.. искаш ли по силно динамична кола... АБС не виждам с какво ще ти помогне mhihi При все че АБФ се засилва много приятно с кутийка, тва/онова срещу дребни пари.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пет 02 мар 2012 17:02

eusa eusa Е ми на никой нищо не предлагам човека е питал аз съм отговорили споделил как са нещата съответно. Естествено, че ако иска нешо икономично за градско каране може да си купи лупо или поло или сеат или някое малко пежле или тойота пририус. Въпроса е, че тоя двигател не харчи толко много колкото го изкарвате, а може би за някой да е много за други не всеки си преценява сам. :012:

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Пет 02 мар 2012 19:32

rexpitbul написа:eusa eusa Е ми на никой нищо не предлагам човека е питал аз съм отговорили споделил как са нещата съответно. Естествено, че ако иска нешо икономично за градско каране може да си купи лупо или поло или сеат или някое малко пежле или тойота пририус. Въпроса е, че тоя двигател не харчи толко много колкото го изкарвате, а може би за някой да е много за други не всеки си преценява сам. :012:

Нямах предвид че ти конкретно предлагаш нещо.. казах го по принцип. А АБФ си харчи нормално за 150к.с. кола (някои марки харчат повече, други - по-малко mhihi ). Друг е въпроса че 150к.с. не се задоволяват с малко. Ясно е че на чичака с осмака разхода на 2.0 ще му се стори смешен, ама все си мисля че повечето хора с такива коли не притежаваме рафинерии, така че да съм с "други" виждания. Просто някои се опитват да го изкарат едва ли не един от най-икономичните бензини в гамата на ФауВе.

П.С. Друг е въпроса и цената на бензина.. така както е подгонил 3лв. и скейтборд да е.. пак ще е скъпо mhihi

Потребителски аватар
tonev79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonev79 » Пет 02 мар 2012 20:29

Работата е ясна,на колегата няма да му стане ясно за кво става въпрос,моето мнение е че ако иска икономичен автомобил,тоя мотор не е за него,но ако иска да се кефи по магистралата и да се ебава с повечето нови автомобили......!!!Макар че аз откакто сложих газовия инжикцион съм много добре във всяко отношение!!!

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Пет 02 мар 2012 20:49

Колега с кой нови автомобили ще се ебава по магистралата? с малолитражките ли?

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Пет 02 мар 2012 20:51

Escap3 написа:Колега с кой нови автомобили ще се ебава по магистралата? с малолитражките ли?

Да със 1.1 1.2 мах 1.4 щото нагоре вече няма шанс АБФ-а :screwy mhihi :063:

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Пет 02 мар 2012 20:58

Да с датчя логан 1.1 може mhihi

Колеги не искам да се заяждам ама точно пък на новите коли покрай 2000куб/см ще му е трудно

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Пет 02 мар 2012 20:59

Ми да, така е. Максимум 1,4FSi и 1,6FSi може да бъзикаш, щото 2,0 вече бая ще ти се озъби с тия 200 коня...
За италианските "малолитражки" по 200 коня (там нЕкви убити Ланчии и ФЯти по 1,6-1,9 кубика...) изобщо няма да пиша...
Баси, как изродихте темата... :evil: Явно не сте и помирисвали нова кола.

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Пет 02 мар 2012 21:16

Абе АБФ в Голф 3, не е никва сила неземна (особено стоков).. ама защо пък щом колата е нова, задължително върви на смърт?

Аз бих пробвал на пролет с разни 6 цилиндрови Мерцедеси (примерно).. Е класи, еС класи, джипове.. 4 матици.. :beer

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 02 мар 2012 21:28

Вие не сте добре има супер много нови бензинови и дизелови мотори с турбо или без,които ще го направят тоя Абф с неговите 9 секунди до 100 смешен.
Нали ще кара 20 минути с 6000об и ще му кипне чайника.Кви магистрални бегачки ви гонят..май живеете в миналия век.
Една модерна печка с 200 ще си кара с лекота,а тоя абф има да плюва сегменти.

Всеки европейски еквивалент като мощност и литраж от същите години го смазва..или не сте съгласни,Абф-а може да бие само друг Абф ,2.0тди на ФВ след 140 нагоре..и нищо повече...ебаси не може да го възхвалявате така тоя сакътлък на Фв.

Единственото добро на Абф-а е разхода му.
Опел Хе,ц16 пежо,М52б20,клио 1.8/2.0 16/ситроен ВТс..сичко го тупа..колегата дето е имал Абф и го е махнал не случайно пита къде го слагате тоя мотор до модерните двигатели с мноо скорости.

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Пет 02 мар 2012 21:55

Vidol Nikolov написа:Вие не сте добре има супер много нови бензинови и дизелови мотори с турбо или без,които ще го направят тоя Абф с неговите 9 секунди до 100 смешен.
Нали ще кара 20 минути с 6000об и ще му кипне чайника.Кви магистрални бегачки ви гонят..май живеете в миналия век.
Една модерна печка с 200 ще си кара с лекота,а тоя абф има да плюва сегменти.

Всеки европейски еквивалент като мощност и литраж от същите години го смазва..или не сте съгласни,Абф-а може да бие само друг Абф ,2.0тди на ФВ след 140 нагоре..и нищо повече...ебаси не може да го възхвалявате така тоя сакътлък на Фв.

Единственото добро на Абф-а е разхода му.
Опел Хе,ц16 пежо,М52б20,клио 1.8/2.0 16/ситроен ВТс..сичко го тупа..колегата дето е имал Абф и го е махнал не случайно пита къде го слагате тоя мотор до модерните двигатели с мноо скорости.

:screwy а ве ти незнаеш какви ги пишеш от тия каде ги изброй само ХЕ може да се каже че го бие,като не те кефи тоя мотор поне не го коментираай maikomila

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пет 02 мар 2012 22:01

Не само XE-то, 2.0 Клиото също бие голфчето... :cry: Според мен колегата ако наистина кара в центъра и иска бърза кола да се насочи към V6 с газ.

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Пет 02 мар 2012 22:03

GTI 16V ABF написа: :screwy а ве ти незнаеш какви ги пишеш от тия каде ги изброй само ХЕ може да се каже че го бие,като не те кефи тоя мотор поне не го коментираай maikomila

Колега ти пък има ли тема за АБФ в форума която си пропуснал??!?!?!
Колегата си казва мнението, то ако трябваше да коментират само тея дето им харесва мотора няма да има негативно мнение...
Кажи на теб какво ти харесва в мотора
Мен не ми харесва разхода и колко е муден в ниските обороти, а също че АФН с бутната помпа е няма една кола зад мен, а мотора ми вървеше има колеги от форума който са се возили mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”