Golf 4 vs. Audi A3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 vs. Audi A3
Спорите за глупости А3 е по-добрата кола, особено ако е с 5 врати и по-широка и по-качествена сглобка и изработка, напълно може да замести А4, освен с возията. Дори е с 5 кг. по-лека от Голфа. Обаче въпроса е струва ли си инвестицията особено за 5 врати, като предлагането е много малко и цената се държи висока и са на много километри. Аз почти година търсих моята преди да я купя и пак дадох преди 4 години с 3 000 лева повече от аналогичен Голф 4.
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
hooligan_sk написа:tdi_20yare написа:hooligan_sk написа:Escap3 написа:Въпрос на вкус, мен лично новия фейс на А3 ми допада повече от Г4, и както казах в предишния пост е по-шумоизолирана пък за качеството на пластмасите не знам, не съм ги разтопявал ощеи при А4 и Пасат Б5 нещата стоят по същият начин, виждал съм ги и четирите автомобила с разглобено табло например, и определено под таблото Аудито е стъпка напред, всеки който е виждал автомобилите разглобени няма да го отрече
Г4/А3 са еднакво изолираниГ4 е най-големия скок в историята на модела и всичко му е на ниво
Може да имам юби голф тди,ама ауди А3 си е къде къде,по добрия вариант,карал съм ги от 110-до 150кс и чипосани и всякви,ама ауди за мен е по добър избор....Не мога да кажа на черното,бяло......
И какво общо има твоя юби с голф4 и А3?
Еми общото знаеш какво е,че за разлика от всички не казвам моето е най хубаво с две думи фолксваген да е по добре от ауди,защото доста хора вече го направиха,аз такива изказвания ги отбягвам,като имам ФВ,да кажа че е по-добре от всичко...Апък и ти казах,че съм ги карал почти всички тди версии и с чипове и без...И да ти кажа ако бяха обесшумили малко голф 3,нямаше толкова да ме дразни,иначе другите характеристики който има в сравнение с 110кс голф 4 не са толкова изостанали,поне за юби де....Абе живи и здрави,няма грижи,живи и здрави,вие карате ФВ,значи и човека трябва да кара,ако имахте а3-ки щяхте да кажете,а не бе взимай ауди,е това ме дразни в българина...

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113

-
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа::shock Сравнява се голф3 с голф4 и А3, обясняват ми за сектантство при 2 модела на които само емблемата им е различна... на всичкото отгоре едното било по-широко от друготоСлед първите няколко мнения всичко е излишни глупости за триене
В такъв случай се запознай по-обстойно с Ауди А3, доста са еднакви, но различията не се изчерпват само с емблемата. Сигурно от ембелемата идва разликата в коефициента на въздушно съпротивление, което се отразява дори и на разхода на гориво по технически данни! Забелязва се само едно нещо в тази тема - тези, които имат Голф се опитват да избият комплекса си и се опитват да го изкарат 1:1 с аудито, освен емблемата /още не се е появил някой, който да каже, че и емблемата е почти същата ама има време/. Като са си купували колите не са им стигнали парите за Ауди А3 със същия мотор и обурудване и са се примирили с голфчето. Забелязвам една тенденция още преди да карам автомобил от ВАГ групата, който кара фолксваген и е доволен после минава на ауди, това в 90% от случаите на моите наблюдения.
- hooligan_sk
- Модератор
Zinoto написа:hooligan_sk написа::shock Сравнява се голф3 с голф4 и А3, обясняват ми за сектантство при 2 модела на които само емблемата им е различна... на всичкото отгоре едното било по-широко от друготоСлед първите няколко мнения всичко е излишни глупости за триене
В такъв случай се запознай по-обстойно с Ауди А3, доста са еднакви, но различията не се изчерпват само с емблемата. Сигурно от ембелемата идва разликата в коефициента на въздушно съпротивление, което се отразява дори и на разхода на гориво по технически данни! Забелязва се само едно нещо в тази тема - тези, които имат Голф се опитват да избият комплекса си и се опитват да го изкарат 1:1 с аудито, освен емблемата /още не се е появил някой, който да каже, че и емблемата е почти същата ама има време/. Като са си купували колите не са им стигнали парите за Ауди А3 със същия мотор и обурудване и са се примирили с голфчето. Забелязвам една тенденция още преди да карам автомобил от ВАГ групата, който кара фолксваген и е доволен после минава на ауди, това в 90% от случаите на моите наблюдения.
Колега, дали не са ми стигнали парите да си купя А3

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Голфа и Аудито са на една платформа,99%от елементите са идентични.
Въпрос на лични предпочитания е кой какво ще избере.Лично на мен аудито ми харесва повече от към дизайн и някак си по-прилича на кола.
Наистина има такава тенденция-който е карал Фв и е доволен да се мята на Ауди и то куатро
Въпрос на лични предпочитания е кой какво ще избере.Лично на мен аудито ми харесва повече от към дизайн и някак си по-прилича на кола.
Наистина има такава тенденция-който е карал Фв и е доволен да се мята на Ауди и то куатро

- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Даскала™ написа:Интериора на А3 е отврат сравнен с Голф 4

При аудито не ми харесва интериора,по-точно седалките,докато при Г4 рекарото е много приятно (без кожените салони и на двата модела).Екстериора е въпрос на вкус и двата автомобила са "красиви", но както казаха колегите вече аудито е по масово с 2(3)врати(който вариант на мен лично по ми харесва,с 4 врати изглежда някак...), докато при голф4 4(5)врати
Последна промяна от hayabusa_gsxr на Съб 03 мар 2012 12:24, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
tdi_20yare написа:hooligan_sk написа:tdi_20yare написа:hooligan_sk написа:Escap3 написа:Въпрос на вкус, мен лично новия фейс на А3 ми допада повече от Г4, и както казах в предишния пост е по-шумоизолирана пък за качеството на пластмасите не знам, не съм ги разтопявал ощеи при А4 и Пасат Б5 нещата стоят по същият начин, виждал съм ги и четирите автомобила с разглобено табло например, и определено под таблото Аудито е стъпка напред, всеки който е виждал автомобилите разглобени няма да го отрече
Г4/А3 са еднакво изолираниГ4 е най-големия скок в историята на модела и всичко му е на ниво
Може да имам юби голф тди,ама ауди А3 си е къде къде,по добрия вариант,карал съм ги от 110-до 150кс и чипосани и всякви,ама ауди за мен е по добър избор....Не мога да кажа на черното,бяло......
И какво общо има твоя юби с голф4 и А3?
Еми общото знаеш какво е,че за разлика от всички не казвам моето е най хубаво с две думи фолксваген да е по добре от ауди,защото доста хора вече го направиха,аз такива изказвания ги отбягвам,като имам ФВ,да кажа че е по-добре от всичко...Апък и ти казах,че съм ги карал почти всички тди версии и с чипове и без...И да ти кажа ако бяха обесшумили малко голф 3,нямаше толкова да ме дразни,иначе другите характеристики който има в сравнение с 110кс голф 4 не са толкова изостанали,поне за юби де....Абе живи и здрави,няма грижи,живи и здрави,вие карате ФВ,значи и човека трябва да кара,ако имахте а3-ки щяхте да кажете,а не бе взимай ауди,е това ме дразни в българина...
Всичко е въпрос на вкус,кой какъв автомобил да си вземе-на кой кое му харесва повече.Колегата пита относно подръжка.Според мен по-читавата бройка.
А до колегата с тройката твоето юби незнам как видя ,че е като голф4???Може би ти се иска да е но нее.Сега ще има аз ако исках щях да си взема.Голф 3 Е само 7 години по-старо изпълнение и няма как да е като голф 4.И не е важно кой какво е карал ,а кой какво кара
- hooligan_sk
- Модератор
Прочете първите мнения в темата!!! Друго няма какво да се каже по темата! 

- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Мога да вметна, че мацките в 96% от случаите се кефят повече на Audi, пък ако ще и 80 да е.
Не казвам, че този факт трябва да оказва някакво влияние върху избора ти, даже обратното. Просто some extra info. 

да, като му видят салона на квадратчета и напарво..... се разтапят
Мацките се кефят на големи....... Аудита

Мацките се кефят на големи....... Аудита

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Zinoto написа:hooligan_sk написа::shock Сравнява се голф3 с голф4 и А3, обясняват ми за сектантство при 2 модела на които само емблемата им е различна... на всичкото отгоре едното било по-широко от друготоСлед първите няколко мнения всичко е излишни глупости за триене
Много глупости написа в един пост...
А3 ката е пълно дърво от към интериор спрямо голфа независимо какво караме ние или ти!
А това,че а3 е по скъпа от голф със същия мотор пак е пълна глупост.
По-добре ходи давай акъл за ГНП-та...
...ама нещо там не си толкова щедър от към писанки...

А мацките не се кефят на кенефи за по 5000лв а на други неща.

Преди да си взема четворката пробвах А тройка...ми то все едно се качих в корсичка...а таблото...олелееее....ми,че то като на автомобил не 1999 година,а 1989 година...четворката и откъм стойка ми харесва повече...по-тежък е някакси 

- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Работейки на автомивка, разглабяйки и двата автомобила (Г4 и А3) за пране на салона мога да кажа че А3-та е по-съвършен автомобил! Сравнявам само салона, материалите и детайлите. Наистина А3 има по хубава изолация на интериора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ти предлагам да се качиш в А3 и Г4 да ги покараш и сам да решиш какво да си купиш...защото тука всеки има различен вкус и мнение...
Моето лично мнение е че от вън А3 изглежда много как да го кажа не до изпипано докато при Г4 е много по изпипано няма прекалено много изпъкнали части който да плачат и да викат виж те ме !!!при А3 е обратното...много по събрано изглежда от вън Г4
Моето лично мнение е че от вън А3 изглежда много как да го кажа не до изпипано докато при Г4 е много по изпипано няма прекалено много изпъкнали части който да плачат и да викат виж те ме !!!при А3 е обратното...много по събрано изглежда от вън Г4
Върни се в “Дизелови агрегати”