Здравейте,
Имам едно питане.
На колко бихте оценили един пасат 92г. 2000см3 със следният проблем:
превъртели биели, блокирана маслена помпа и надран колянов вал (не се знае дали може да се шлифова, може да трябва нов). Сегментите са здрави, както и буталата.
Иначе колата е с всички екстри за модела - климатик, ел. предни и задни стъкла, блокиране на задните стъкла, комфорт - вдигане и сваляне на стъклата при изключен двигател, газова уредба с машинарийката на Джетро, 4 нови (летни) гуми. Автомобила е на 230 000 км.
пасат 92г. - счупен двигател
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Пичове я си ремонтирайте колите и ги карайте,не се занимавайте с такива двигатели щото не знаете кво е....На такъв двигател за 500 лв неизвестно защо свален като го монтирате ще дадете поне още толкова за "доиспипване на дребни дефекти"+на майстора за работа и като си направите една сметка ще видите че ще ви излезе ......Така че по добре ремонт за 600-700 лв отколкото да не знаеш какъв "перфектен двг" си си купил.
Смяна на двигателя с друг си е нож с две остриета."Новият" може и да е читав, а може както писаха другите колеги да се окаже голямо набутване. На мен ми смениха целия двигател, но този който ми монтираха беше с "произход" т.е. знаехме кой е бил първия собственик в BG, следващия как го е карал, как го е поддържал, знаехме какво е състоянито му преди колата на която беше монтиран преди да претърпи тежък пътен инцидент. Доверих се на монтьора който е обслужвал тази кола, защото е слушал работата на двигателя "прижеве" и няма забележки. Е вярно имаше голяма доза риск при кофти случката да е превъртял ремък или нещо друго.Но такъв е живота никой нищо не гарантира на 100 %. Купуваш нещото, а не знаеш дали даже ще запали. А понятия като "не гори масло", "няма странични шумове", "има добра компресия" са мръсни думи. И в Холандия да отидеш да го купиш и там няма да го "разлупят" да видиш ръбове, да мериш износване, компресия. Е да ще го поставят на стенд и ще го запалят да му чуеш гласа, но за други проби и дума не може да става. С една дума "котка в чувал".
Успех
Успех