Колеги Рено Сценик - 1ца 2 фаза - 2003 1.6 16в или , 2ка от 2004-5 пак 1.6? Имат ли някаква съществена разлика освен външния дизайн ? Разлика в разхода ? Казаха ми да бягам от автомати и стъклен покрив..
Някой има ли идея за често срещани проблеми ?
Renaut Scenic - 2003 16V 2 фаза
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Renaut Scenic - 2003 16V 2 фаза
Като видя кола, дето като й натиснат спирачките и светка отзад като коледна елха, да знаеш - Рено е !!!! Масово явление при тия коли е кофти инсталацията им. Почти всяка кола с дискотека отзад, която съм видял е Рено. Дори и на 100-годишните барутници на ФВ е изключително рядко да се види такова нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз се заглеждам и разпитвам за Рено Сценик - 1ца 2 фаза и това което съм чул, е да бягам от 1.6 8V, бил много калпав мотора и имал много проблеми.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:Като видя кола, дето като й натиснат спирачките и светка отзад като коледна елха, да знаеш - Рено е !!!! Масово явление при тия коли е кофти инсталацията им. Почти всяка кола с дискотека отзад, която съм видял е Рено. Дори и на 100-годишните барутници на ФВ е изключително рядко да се види такова нещо.
Абсолютно вярно, и като цяло са си големи щайги

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Marto_Polo написа:И аз се заглеждам и разпитвам за Рено Сценик - 1ца 2 фаза и това което съм чул, е да бягам от 1.6 8V, бил много калпав мотора и имал много проблеми.
В втора фаза тоя матор май си го няма... след 99г, а предполагам говорим за 2003...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да, че голфа няма проблем с масата на левия стоп.
По темата - доколкото съм гледал имат разлика в разпределителните валове и от там разлика в мощността.
Също и на сценик 2 таблото е електронно, гледай внимателно да не премигва. Има много теми във форума на Рено
По темата - доколкото съм гледал имат разлика в разпределителните валове и от там разлика в мощността.
Също и на сценик 2 таблото е електронно, гледай внимателно да не премигва. Има много теми във форума на Рено
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Zeroday написа:Колеги Рено Сценик - 1ца 2 фаза - 2003 1.6 16в или , 2ка от 2004-5 пак 1.6? Имат ли някаква съществена разлика освен външния дизайн ? Разлика в разхода ? Казаха ми да бягам от автомати и стъклен покрив..
Някой има ли идея за често срещани проблеми ?
Да колега, има доста разлики между 2та модела. Сценик 2 си е качествено нов модел, много по-сигурен, по-комфортен и тн. За да не съм голословен - дядо ми има сценик '98, вуйчо ми '04. Все едно да сравняваш голф 2 с голф 5 е

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Евтин ван,доста място за багаж и пътници.Калпава изработка.Брутално нечувствително поведение на волана.Абе за парите си като автомобил на старо добре е!За хора които не са карали наистина хубава кола,ще е превъзходна заради височината на сядане!Калниците са пластмасови(150лв)нов.Материали на изработката на купе,седалки,оборудване-евтино и калпаво.Все нещо свети,мига.Електроника не е на ниво.Двигател и ск.кутия са добре.Дори и 1,6 от който бягате.Там нещата са ОК.Има проблем с клапаните при газифициране.Не издържат на температурата.Определено,ако потърси човек може за същите пари да си вземе много по добра кола,но с по малко предлагано място и обем!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Приятел взе миналата година такова 2005г. и след 2 месеца таблото сдаде багажа,обиколи България да му го правят и сега пак половината работи не работят,отделно че за мен вози като каруца и рейката си му тропа откакто го е взел !
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Stivi написа:Приятел взе миналата година такова 2005г. и след 2 месеца таблото сдаде багажа,обиколи България да му го правят и сега пак половината работи не работят,отделно че за мен вози като каруца и рейката си му тропа откакто го е взел !
Никой не твърди че е надеждна кола

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не казвам че не трябва да се купува в никакъв случай а само какво може да се очаква след покупката. Иначе от двигателя /1.9 дизел/ засега няма оплаквания което си е важно 

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Приятел взе миналата година такова 2005г. и след 2 месеца таблото сдаде багажа,обиколи България да му го правят и сега пак половината работи не работят,отделно че за мен вози като каруца и рейката си му тропа откакто го е взел !
Да,забравих за проблемната рейка!Въобще проблемите по тази кола са доста.Минусите са доста повече от предимствата и от там не си струва парите.Но за всеки влак си има пътници.Въобще френските коли са с много и скъпи проблеми.Препоръчвам на който си търси кола да погледне японските машини произведени от 2000-2007год.Може би няма по здрава и безпроблемна техника произведена по това време!Аналога на Сценика е Нисан-Алмера Тино.Техниката е почти същата,но като изпълнение е едно ниво нагоре!Бензиновите са по безпроблемни.
- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
Малко инфо от първа ръка да ти дам.
Карах такова 1,6 16 2000г, сложих газ вече 40к няма драми, това с тоците и т.н. са пълни глупости. Карах го без жал и няма драми, частите са евтини и се намират, вече всички майстори им разбират така че си ОК, Сега го кара жена ми и я я питай дали го дава за друго. Общо взето за тия пари е перфектен. Ако имаш конкретни въпроси питай.
Карах такова 1,6 16 2000г, сложих газ вече 40к няма драми, това с тоците и т.н. са пълни глупости. Карах го без жал и няма драми, частите са евтини и се намират, вече всички майстори им разбират така че си ОК, Сега го кара жена ми и я я питай дали го дава за друго. Общо взето за тия пари е перфектен. Ако имаш конкретни въпроси питай.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Аз искам да питам има ли някаква реална разлика м/у двата мотора освен че единия е 113кс а на 1цата е 107 ?
- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
Има разлика, но не знам каква точно, май беше нещо в изпускателните колектори но може и да те лъжа.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”