съживяване на голф 2
-
spas aleksov
- Автомобил:
- Двигател:
съживяване на голф 2
Здравейте колеги,наскоро ми подариха едно голфче 1.6 карбуратор 1985г с газова уредба даже.Понеже аз обичам да съживявам коли,така да се каже,затова и ми я подарих. Човека не е в България и искаше да я продаде,но като му казах че ще я стегна ми я подари. Колата не е палена от 2г. близо. Ще намеря един акомулатор и ще я пробвам да запали. Човека ми каза да сипя малко бензин във въздушния филтър и щяла да запали веднага. Колата много ми харесва и като модел и марка,с една дума железна. Няма ръжда никъде,вътре е доста запазена. Чакам малко да се затопли и ще започна да я почиствам и стягам. По принцип колата до полседно е карана,даже е със сменена газова бутилка. Не знам дали ще запали ,но аз ще се мъча да я паля,не ми се иска да я дърпам. Като я изчистих от снега и я отворих само волана имаше малко мухъл,той ми каза че според него влиза вода от моторчето за парното. Като вдигнах капака,видях от лявата страна че е умотал нещо с найлон,предполагам че това е моторчето,но сигурно влиза от другаде вода. Как да изолирам това моторче и ако се омутае ,няма ли да му пречи нещо? Щеми се да направя таблото от бял шаблон и да сменя крушките да свети по друг начин. Предполагам че има теми за тези неща.Все още не знам какво по таблото работи и какво не. Счупено е само пластмасата където е за настройката на парното,ще видя какво и има,ако мога да я поправя. Видях че едната врата не може да се отваря отвън,само отвътре. Сигурно нещо е счупено! Радвам се че съм член на най-големие форум и ще пиша пак,когато я запаля(ако успея)и да видя какво работи и за какво да давате съвети. 

- pa4enko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: съживяване на голф 2
здр. колега,за вратата която не се отваря е проблем в дръжката на вратата,слабото място на голф 2,ако си намериш работеща оргинална 2-ра употреба е по добре.иначе нова на магазин за авточасти е 10-15лв,но карат по няколко месеца прецаква се и пак няма отвряне досадно е!Успех с колата мисля че ще останеш доволен мотора е доста икономичен,чакаме отзиви!
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да въртиш стартера,вдигни и превърти мотора чрез гумата,на 5-та(ако има) предавка.За да е по-лесно,свали свещите,даже може да шприцнеш малко масълце в цилиндрите.И след тоя престой е добре щателно да почистиш и раздвижиш спирачната система,за сега остави лампичките на таблото за по-натам.Надникни в охладителната система,там може да се въдят гущери и жабета.....едва след тези неща виж дали ще запали,това за спирачките го пиша защото "бръмне" ли-100% ще поискаш да я раздвижиш..
-
spas aleksov
- Автомобил:
- Двигател:
За двигателя,човека ми каза че бил рядък,даже е със вграден смукач. Погледнах я под капака,но набързо-имаше си всякакви течноси,само малко тябва да се долее антифриз. За спирачките,видях през дупките на джантите че дисковете са доста разждясали,все пак е стояла доста време. Надявам се бързо да падне раждата. Малко при превключване на скоростите,се чува леко като стържене. Иначе си влизат леко,без усилия.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Това,в което е "вграден" смукача (карбуратора)-ей там трябва да станеш "спец".
- MaUsA
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.8 RH 1988g
колега дето се казва имаш същата история като мен и на мен наскоро така да кажа ми "подариха" голф 2 самоче 1.8 карборатор не беще каран 7 месеца но за сметка на това е държан в гараж като го изкарахме го мъчехме да запали след дърпане от около 1.5 км зе да патка и кюфка като се има изпредвид че до последно е каран и е вкаран на ход в гаража че взе да работи на 2 цилиндъра след твя на 3 и започна да си работи нормално на 4 след 5-тата минута след като го запалихме и да ти кажа си го карам чук си е антифриза си му е точно маслото за хидравликата, спирачната течност и те си бяха точно самоче покапваше масло от гарнитурката на капака на главата но за 8 лв я сменихме с нова а също сълзеше антифриз от датчика за автоматичния смукач понеже е пласмасов и взе да се разпада пласмасата кадето влизат маркучите с антрифриз и като ми казаха че в магазина струва ново около 80лв ми прилоша рязко....
от направих 2 тръбички на стругар от бронз с резба и ги навих след като ги намазах с лепило и работата се оправи за 10лв
че за твоя голф е хубаво да провериш в какво състояние е ангренажния ремък а и е хубаво да си смениш и въздушния филтър и да разкараш малко цилиндърчетата на спирачните апарати за да не са случайно спекли 
впрочем на мен и четирите дръжки на вратите ми правят чатмаци даже на едната ми задна дясна врата нито от вън нито от вътре се отваря и сега се чудя как да е отворя за да я поправя..

впрочем на мен и четирите дръжки на вратите ми правят чатмаци даже на едната ми задна дясна врата нито от вън нито от вътре се отваря и сега се чудя как да е отворя за да я поправя..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”